kuskus - 2332 przepisów (strona:119/156)

Zrazy zawijane z pomidorami suszonymi 110

piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę, aż zrazy będą miękkie. Po około 40 minutach zajrzeć, w razie potrzeby dolać bulionu lub wody.    Podawać z kuskusem. *może być pesto z czosnku niedźwiedziego lub z bazylii ** mieszanka przypraw Kamis, Do zrazów polecam Gewürztraminer halbtrocken Rappenhof (w ZADNYM WYPADKU CZERWONE WINO). Wino wytwarzane ze starego, klasycznego szczepu winogron, znanego

królestwo garów
REWOLUCJA NA TALERZU, CZYLI O TYM, JAK W JEDNEJ CHWILI DIETA SIĘ ZMIENI 199

się z ryżem i kukurydzą . Pszenica i wszystkie produkty jej pochodzenia również trzeba odstawić, co także ma związek z candidąozą. Dlatego wszelkie produkty zawierające gluten pszenny ( jęczmień, pszenżyto, żyto, kuskus, kasza manna, kasza jęczmienna- perłowa, mazurska, pęczak, owies i płatki owsiane oraz wszystkie wyroby ich pochodzenia ). Od czasu do czasu jednak mogę sięgnąć po chleb żytni. Blogowanie nauczyło mnie jednej

W kuchni Karmel-itki
Ćwiartki kurczaka pieczone na słodko. Obiad idealny dla Juniora i Seniorki 262

układamy nasze ćwiartki. Nie podlewamy wodą - ananas i mięso puszczą wystarczająco dużo sosu. Pieczemy w temp 180 - 190 stopni przez około godzinę. Podajemy z ryżem, kaszą jaglaną, Kuskusem lub kaszą jęczmienną. Smaczne, proste i trafia w gust "słodyczowych" Łasuchów - zarówno tych najmłodszych jak i najstarszych. Można dodać chili dla amatorów bardziej wyrazistych smaków

Kuchnia po mojemu
Kasza bulgur po meksykańsku 262

właściwie „samoduszące się” i aromatyczne. Danie zdrowe i dietetyczne. Danie ,z którego wyciśniesz max korzyści! Kasza bulgur pochodzi z Bliskiego Wschodu. Jest o wiele bardziej pożywna niż ryż i kuskus. Ma też więcej błonnika, witamin (głównie z grupy B) i minerałów (takich jak żelazo, fosfor, potas i mangan). Jest znakomita dla chorych na cukrzycę i osób na diecie, bo zawiera

Z Kuchni Do Kuchni
Potrawka ze słodkich ziemniaków i szpinaku 170

tych dwóch składników przygotowuję bataty nadziewane szpinakiem, ale dla urozmaicenia dodałam do nich -tym razem- sos pomidorowy i ciecierzycę. Oczywiście taką potrawkę można podawać z chlebem, ryżem czy kuskusem. Zapraszam – oto potrawka ze słodkich ziemniaków i szpinaku/jarmużu Potrawka ze słodkich ziemniaków i szpinaku Składniki: ok. 750 g słodkich ziemniaków 150-200 g szpinaku lub jarmużu 2 cebule

UgotujmyTo.pl
Antica Pasta i sos Bolognese 183

makaronów. Mąka z pszenicy durum to semolina i jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne niż zwykła mąka pszenna. Z pszenicy durum produkowany jest również kuskus. Mąka z pszenicy durum zawiera więcej fosforu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6) oraz kwasu foliowego niż mąka z pszenicy zwykłej

ladykitchen
939. Bo czasami się wysilę & Kilka pomysłów na... 166

cebulą, brokułem i serem żółtym  szpinakowa rolada z serkiem i wędzonym łososiem A co zabrać ze sobą do szkoły?  Kasza jaglana z masłem orzechowym, brokułem i pieczarkami Kuskus z brokułem, suszonymi pomidorami i ziarnami(potem) Gofry z jajkiem, miodem i pieprzem I coś słodkiego na koniec..   Muffinki jako prezent/ Jak najbardziej, ze snikersami, kruszonką(z masłem

More food, love and dreams
Tadżin-marokański gulasz korzenny 155

duszę na wolnym ogniu około 30 minut. Na końcu dodaję oliwki i startą skórkę z cytryny i duszę jeszcze 10 minut. Podałam z ryżem, ale można z kaszą kuskus lub pieczywem. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Baharat - smak Bliskiego Wschodu 162

Baharat to doskonała  saudyjska   mieszanka przypraw stosowana do drobiu, jagnięciny i wołowiny (zwłaszcza smażonych), kuskusu, bulgaru, ryżu oraz wielu zup i sosów. My bardzo często używamy jej do gulaszu wołowego, któremu nadaje pikantny, lekko korzenny smak. Słowo "baharat" ( بهارات ) oznacza w języku arabskim przyprawę  Baharat w różych wariantach (np. z dodatkiem mielonego czosnku, kurkumy, mięty lub curry

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ras el hanout - przyprawa marokańska 183

restauracja , każdy dom ma swój własny przepis, dlatego przyprawa ta może mieć różne smaki. Ras el hanout   można stosować do bardzo wielu potraw zaczynając od ryżu i  kuskusu, duszonych warzyw, przez wszelkie dania mięsne i dania z ryb, na  szczególnie popularnym w Maroku gulaszu tajine ko ńcząc. Ja czasami dodaję ją do masła, któremu nadaje niepowtarzalny smak

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Hiszpańskie cukinie nadziewane quinoą i warzywami 155

podane cukinie to wyżerka na obiadowe danie. Komosa ryżowa zwana quinoą to bogactwo białka i mikroelementów. W smaku przypomina trochę kaszkę kuskus więc idealnie nadaje się min. do nadziewania warzyw. Małe hiszpańskie cukinie są idealne aby je nadziewać. Hiszpańskie cukinie nadziewane quinoą i warzywami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Leczo prawie klasyczne czyli prawie lecsó 213

znaleźć: cukinia, kabaczek, bakłażan, czy kapusta. Smakowite dania z tych warzyw to raczej ragoût, ratatouille, czy bigos, ale nie leczo. Jako danie obiadowe leczo bywa podawane z kluskami kładzionymi, kuskusem, czy ryżem. Jednak często łączy się je po prostu ze świeżym pieczywem. Leczo może być również wzbogacone dodatkiem kiełbasy - najlepiej o paprykowym aromacie oczywiście. W wersji jarskiej stanowi świetny dodatek

Pełny talerz
Kuskus 195

Kaszka kuskus - zalewamy osolonym wrzątkiem i gotowe, podajemy z mięsem i warzywami

prawdziwe jedzenie
10 pomysłów na pieczarki 318

Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Duże fusilli z pieczarkami Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą Pappardelle z mięsem, cukinią

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania