czubatymi łyżeczkami mąki rozprowadzonymi w 1/3 szklanki wody. Pamiętajmy jednak, że po dodaniu mąki, gulasz trzeba jeszcze raz zagotować. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami, kaszą, makaronem, kopytkami, kluskami śląskimi, kuskusem lub świeżym pieczywem. Dowolność jest duża, a wszelkie urozmaicenia nawet wskazane :) Smacznego! PS1. Nie udało Wam się zjeść wszystkiego na raz? Został zarówno gulasz, jak i ugotowane już ziemniaczki? To wcale
Ratunku obiadgarów. 5 godzin gotowania, siekania, krojenia, mieszania, duszenia, doprawiania …….. W końcu przyszła pora na degustację. Pęczotto z kurczakiem było przepyszne. Pieczony halibut też pieścił moje kubki smakowe. Wołowina z kuskusem – smakowało ! A desery – mrożony deser chałwowy i lody z sosem piwnym – REWELACJA ! Wieczorem kolejne warsztaty – winne. Jerzy Sobieniak przekazał wiele praktycznych rad, wskazówek i uwag, jak wybierać
kolorowotorcikowominut. Łososia ułożyć w naczyniu do zapiekania, na nim położyć podsmażone warzywa. Można podlać niewielką ilością wina. Piec pod przykryciem przez 20 minut. Podawać z ryżem lub kuskusem i ulubionymi dodatkami, np. marchewką z groszkiem
Pasja Smakunastępnie układać je w żaroodpornym naczyniu z niewielką ilością wody. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 st.C przez 20 minut. Podawać na 2-3 łyżkach szpinaku z kaszą kuskus
Pasja Smakuprzepis na pyszne Kluski szpinakowo-serowe polecam je też. Inne przepisy na kluski: Szare kluski z zasmażaną kapustą kiszoną Kluski kładzione Jak zrobić kluski śląskie Kluski z kaszy kuskus Kluski z sałaty i buraka 30 dag ziemniaków pieczonych z rozmarynem 150 g serka kanapkowego 1 jajko 5 czubatych łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Pieczone ziemniaki, które zostały
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjeść jedni a jak drudzy. Odchudzający zdejmują z kurczaka pyszną skórę i zjadają mięso z dużą ilością sałatki. Wszyscy inni nie żałują sobie i jedzą go z ryżem, kuskusem i nie odmawiają sobie przyjemności zjedzenia skórki z kurczaka. Smacznego. Źródło forum dieta.mm . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjeśli nie macie to użyjcie zwykłego curry, tez będzie dobry efekt końcowy. To danie można zjeść samo albo z warzywami jako posiłek tłuszczowy w diecie montignaca ale z kuskusem lub ryżem, gdy diety nie stosujemy. Inspiracja książka "Schudnij z Montignakiem". Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmoczyły , dolać wodę i syrop z brzoskwiń i dusić 45 minut na małym gazie. Wyłowić listek Kafiru, goździki, pieprz ziarnisty. Doprawić sosem sojowym papryką, oboma pieprzemi. Podawać z kuskusem zrobionym na bulionie drobiowym
Buniabaje w kuchnidelikatnie przewrócić kotleciki na drugą stronę. Ponownie przykryć i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić sos do smaku ( zależy jaki kto woli mniej lub bardziej pikantny). Podawać z ryżem lub kuskusem na sypko
Buniabaje w kuchnipotem w zależności od tego co mam w domu robie sos . Na to jaki on będzie wpływa też co mam na surówkę lub z czym mam podać ( ziemniaki, kasza, kuskus, kluski). Taka średnia wypadkowa :).O tym sosie zadecydowała połówka żółtej papryki , pomidory i rozmaryn na parapecie :) Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniCzęsto robię prosta sałatkę z kuskusu zmieszanego zimnym sosem z warzyw , oleju i soku z cytryny na zimno. Wiem, że Włosi robią cos podobnego z makaronem. Oryginał nie specjalnie mnie pociągał ze względu na użycie czosnku i bazylii. Bazylii nie lubię , a czosnku ostatnio nie mogę. Wymyśliłam sobie wersję a'la Bunia. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnirobiłam. A teraz trafiła mi się malutka kapustka -taka akurat na 2 osoby. Nie mogłam sobie darować- zrobiłam. Farsz prawie taki jak do gołąbków tyle , że ryż zastąpiłam kuskusem. Smakowita Pajda zaskoczyła mnie możliwościami jej wykorzystania ( dania wegetariańskie, mięsne, fusion, typowo polskie ). Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnidolewam ocet, doprawiam solą i pieprzem, dorzucam kukurydzę i groszek, chwilę gotuję, ok. 2-3 minuty, a na samym końcu wlewam śmietankę. Mieszam i podaję. Najlepiej pasuje tu kuskus. SMACZNEGO! Zapraszam na mój blog recenzencki - raczkujący, co prawda, ale z wielkim potencjałem :) Karmel-itka czyta Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiskoro myślę to i od razu kombinuję w tym temacie. Wczoraj na obiad było właśnie danie w piekarnika - całe w jednym naczyniu. Jakiś czas temu robiłam też zapiekankę z kuskusu z dynią i mięsem mielonym - właśnie w takich daniach dynia bardzo nam smakuje ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakasze świetnie łączą się z soczystymi warzywami i ziołami. I śmiało mogę powiedzieć, że kocham kaszę ! Sałatka tabbouleh to klasyka kuchni arabskiej, tyle że przygotowuje się ją z kuskusu więc poniższa wersja jest czymś podobnym, ale jednak innym. Moja wersja jest doprawiona według mojego smaku - możecie ją dowolnie modyfikować np. dodać czosnek albo świeżą miętę czy co tam Wam przyjdzie
Smaczna Pyza