pierwotnym zamyśle miał być kurczak w sosie piwnym, jednak się rozmyśliłam, gdyż nie jestem fanką goryczy piwa i postanowiłam przyrządzić gulasz. Podałam go z kuskusem. Dzisiejsze danie nie jest ani skomplikowane, ani kosztowne, a na pewno smaczne. Czy Was też złapała taka jesienna chandra? Albo to ta pogoda tak na mnie wpływa albo za dużo mam na głowie
Fabryka pomysłówgodzinę. Pieczemy w temperaturze 180 ° C. Po tym czasie dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje. Podawać z dowolnymi dodatkami. Ja użyłam kaszy kuskus i kiełki brokuła. Smacznego
Delicious TitbitsDomowe kotlety jajeczne to obiad, który kojarzy mi się z dzieciństwem. Pamietam, że bardzo często w szkole na piątkowy obiad były właśnie podawane kotlety jajeczne. Postanowiliśmy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Obiad w 15 minut, czyli ekspresowe danie przygotowane od podstaw a nie z gotowców, zdrowe i pyszne. potrzebne są zielone warzywa łatwo dostępne w sezonie zimowym
Bernika - moj kulinarny pamietnikWiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież
Vegan TasteDietetyczny kurczak z cukinią i brokułami – czyli szybki i prosty obiad w stylu fit ;) Jego wielką zaletą jest nie tylko mała kaloryczność i lekkość, ale
Kulinarne PrzebojeSześć patentów na ugotowanie kaszy (oraz soczewicy). Krótki poradnik i sprawach, wydawać by się mogło oczywistych, a jednak wcale nie tak prostych. Jak ugotować kaszę, żeby
Niedzielny kucharzSałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież
Vegan TasteTym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym Waszym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Myślę, że sałatka owocowa stanie się hitem w Waszym domu i z całą pewnością stanie się pozycją obowiązkową Waszego menu. Sałatka taka jest niezwykle orzeźwiająca, lekka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodycz rodzynek miesza się z wytrawnym smakiem oliwek, dla których tło stanowi pikantna przyprawa – chermoula. Orzechy nadają chrupkości kremowemu bakłażanowi. Poezja. Czas: 60 minut Poziom
Niedzielny kucharz