Składniki (2 porcje): 100 g borówek 100 ml soku jabłkowego 150 g kuskus 1 łyżka startej skórki z cytryny lub pomarańczy Sposób przygotowania: Wymieszaj razem wszystkie składniki. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Wyłącz ogień i pozostaw na 15 minut. Wartość odżywcza
Menu Zdrowiapatelnię wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj. Gdy sos się zagotuj, na patelnię włóż i ryby i duś je przez ok. 10 minut. Gotową makrelę podaj np. z kaszą kuskus. A Wy lubicie kulinarne eksperymenty z przepisami
blog.moje-pasje.infonależą do jednych z warzyw o bardzo bogatym składzie. Zawierają szereg witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. Bez dwóch zdań, warto je jeść! Przepisy na dani z brokułami znajdziecie tutaj ! Kuskus z Tofu i Sosem
rabarbarowoprzenieść na rozgrzaną patelnię (na 2 partie) i usmażyć na rumiano z obu stron. Przenieść do rondelka z owocami i oliwkami i dusić jeszcze 5 - 10 minut. Podawać z kuskusem i drobno posiekaną pietruszką lub kolendrą
zadanie-gotowanieAfryce Północnej, szczególnie w Maroku. W skład mieszanki zwanej ras el hannout wchodzi ponad dwadzieścia ziół i suszone pączki róż. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych, w tym sztandarowego marokańskiego gulaszu tażin. Przyprawa jest dość tajemnicza ze względu na jej skład, każdy producent ma swoją recepturę, co więcej każda gospodyni domowa, nie tylko
Słodki Kompromiskurczaka z brukselką i mini marchewkami 2. Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym 3. Kurczak w pomidorach z kalafiorem 4. Kurczak w sosie cebulowo- czosnkowym 5. Kurczak z kuskusem i cukinią w sosie pieczarkowym 6.Dietetyczny kurczak na jogurcie z ciecierzycą, szpinakiem i groszkiem cukrowym 7. Kurczak z soczewicą 8. Kurczak w sosie sojowym i miodzie 9.Kurczak w kremowym sosie serowym
VioletoweKucharzeniemieloną paprykę oraz cukier i gotować kolejne 10 minut. Przełożyć kuleczki drobiowe do gotującego się sosu wraz z pozostałą 1/2 posiekanego pęczka natki i podgrzać delikatnie mieszając. Podawać z kuskusem lub pieczywem. Kawałki cytryny można (opcjonalnie) wyjąć z sosu przed podaniem
zadanie-gotowaniemocno zmodyfikowałam. Polecam na lunch do pracy, lub lekką kolację. SKŁADNIKI: ( 2-3 PORCJE): 1 szklanka komosy ryżowej (quinoa) – można użyć w zamian kaszy jęczmiennej, pęczaku lub kuskusu garść jarmużu (opcjonalnie świeżego szpinaku) 100 g sera feta 1 ogórek zielony 3 pomidory ½ średniej cebuli 5 gałązek szczypiorku pół pęczka rzodkiewki (ok. 7 główek) 3 łyżki oliwy z oliwy
Calzonella.comzacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz i resztę sera lazur. Gdy ser się rozpuści roladki są gotowe do podania. Ja podałam je z kaszą kuskus. Smacznego
Cook&Lovelaurowymi, papryką oraz (w razie potrzeby) solą i pieprzem. Dodać musztardę. Dusić minimum godzinę (najlepiej jest po godzinie spróbować). Pod koniec zagęścić odrobiną mąki. My jedliśmy go z kaszą kuskus i ogórkami konserwowymi. Pychota
Karola gotujemiodówek i dyni jako propozycja na obiad. Kanie można podać na wiele sposobów i nudny kotlet ala kania można urozmaicić. 1 sowa duża 1/3 dyni hohhaido 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 cebula 7 grzybów leśnych miodówek sól, pieprz natka pietruszki olej 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Od sowy odcinam korzeń, delikatnie myję, osuszam. Panieruję w rozbełtanym jajku, obtaczam
wesoła kuchniawymieszaną w małej ilości wody. Dodaj śmietankę. Wymieszaj po czym dopraw sos ostatecznie solą i pieprzem do smaku. Polej pstrągi sosem i podawaj z garstką ugotowanego ryżu lub kaszki kuskus
Gotuj Sam!ilości ugotowanej kaszy, a nie wyrzucam jedzenia, postanowiłam resztkę kaszy zagospodarować w jakimś smacznym daniu. Powiem Wam szczerze, że sama byłam zaskoczona efektem. Polska kasza perłowa zastapiła kuskus w daniu wzorowanym na słynnej arabskiej sałatce tabule . Umieszczona w pomidorkach wyglądała bardzo smakowicie. Perła w pomidorku 3/4 szklanki ugotowanej kaszy perłowej 6 pomidorów 1 zielony ogórek 1/4 szklanki oliwy
Gotuj Sam!oryginale tę sałatkę przygotowuje się z kaszy kuskus. Moja wersja jest zdrowsza, bo z kaszy jaglanej, dużo bardziej wartościowej i odżywczej, po prostu „królowej kasz”. Jest lekka i orzeźwiająca, pachnąca mietą. Idealna na upały lub jako dodatek do dań na grillu. Do tej sałatki można również dodać drobno pokrojoną
To co kochamkomosą ryżową, ale charakterystyczny składnik sałatki czyli duża ilość natki pietruszki i liści mięty pozostaje bez zmian. Można również przyrządzić ją na bazie kaszy kuskus lub jaglanej, jak moja poprzednia Sałatka z kaszy jaglanej po arabsku. Sałatka jest orzeźwiająca, idealna na kolację letnią porą. Składniki: • 3/4 szklanki komosy ryżowej czerwonej • 2 średnie ogórki zielone
To co kocham