wcisnąć w serek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową . Polecam też: Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim
Monia miesza i gotujemuszą być nudne. Dzisiaj upiekłam je pod pierzynką z natki pietruszki, orzechów włoskich, czosnku oraz z pomidorkami koktajlowymi. Danie podałam z ryżem, ale równie dobrze będzie smakować z kuskusem lub ziemniakami Składniki (na 2 porcje): 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki orzechów włoskich 2 ząbki czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 gałązki pomidorków koktajlowych
Oryginalny smakKiedy dowiedziałam się, że muszę zrezygnować z pszenicy, najpierw sobie popłakałam, bo uwielbiam niestety pszenicę pod każdą postacią: słodkie wypieki, kaszę manną i bulgur, kuskus, naleśniki, racuchy, makarony i ogólnie rozumiane kluchy wszelkiej maści. Po nieprzespanej nocy ogarnęłam się nieco i pomyślałam „a co mi tam, coś się wymyśli, na szczęście to tylko pszenica, a nie gluten. Słodkości dla siebie
Kuchenne zapiski Edytypieprzem, dorzucamy odsączoną fasolkę i na sam koniec banana pokrojonego w plasterki. Mieszamy i od razu podajemy. Możemy podawać w takiej wersji lub np. z ryżem lub kaszą kuskus. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjejaglaną? Teraz ta kasza stała się bardzo modna i trafia na stoły znacznie częściej niż kiedyś. Ja jaglaną bardzo lubię, ale nie kupuję tej w torebkach, która smakuje jak kuskus. Najlepsza jest ta którą gotuje się na sypko. Dzisiejsza propozycja nadaje się an śniadanie jak i na obiad. Dla mnie był to mój lunchbox do pracy. Fajne energetyczne danie, które
SMYKWKUCHNISmaczne i pożywne danie z piersią kurczaka i dodatkiem warzyw. Wspaniale komponuje się z kaszą kuskus, makaronem oraz ryżem. Wystarczy kilka chwil na przygotowanie pysznego obiadu. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka Kukurydzy złocistej z groszkiem firmy Bonduelle … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatygóry odpowiadam. Buraki pieczone mają intensywną barwę i zupełnie inny smak (bogatszy) niż gotowane, więc jeśli chcecie dobre pesto – warto poświęcić trochę czasu. Pesto z buraków pieczonych podałam z kuskusem cytrynowo czosnkowym . Powstało, jak wiele potraw, z potrzeby chwili. Możliwości jego wykorzystania jest bardzo wiele, ale to pozostawiam do Waszej inwencji. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkoskórki. Już w drodze do domu przyszedł mi do głowy prosty, aczkolwiek interesujący pomysł. Wtedy nie udało mi się wcielić go w życie, a granaty wylądowały w sałatce z kuskusem. Zbliżające się Walentynki przypomniały mi o tamtej idei, kupiłam więc ponownie dorodny owoc granatu i zabrałam się do rzeczy. W czasie przygotowań pomysł nieco ewoluował. Najpierw przygotowałam galaretkę owocową: tylko
Pożeraczka, czyli raz adobrzedanie do przygotowania w 30 minut. Bardzo pożywne i smaczne. Większość warzyw gotowana jest na parze co pozwala zachować więcej witamin i lepszy smak. Składniki 100- 150 g kaszy kuskus 1 brokuł 1/2 puszki zielonego groszku firmy Bonduelle … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyobrać i drobno pokroić (usuńcie środki z nasionami). Tak przygotowane warzywa umieśćcie w misce. Dodajcie ciecierzycę, sok z cytryny. Teraz zajmiemy się kalafiorem i brokułem – możecie ten niecodzienny kuskus przygotować na dwa sposoby. 1) W mikserze umieszczamy najpierw kalafiora a potem brokuła i miksujemy do otrzymania drobno zmielonych warzyw, dodajemy je do reszty sałatki 2)Jeżeli nie posiadacie żadnego
Szybko Tanio Smacznieselera (vegan) *bułka dom. w części gryczana, hummus z dodatkiem pieczonej marchewki, falafele z dodatkiem tartej marchwi tofu pieczone w sosie orzechowym z sosem sojowym i syropem klonowym, kuskus, brokuł (vegan) ziemniaki smażone z porem, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan) a na osłodę kakaowe tartaletki owsiane z daktyli, z kakaowy kremem z awokado, daktyli
More food, love and dreamsSzybkie i proste danie. Pierś kurczaka obtoczona w majonezie i dmuchanym ryżu jest soczysta i zaskakująco pyszna. Trójkolorowy kuskus dodaje ciekawego smaku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2-3 łyżki majonezu ok. 1 szkl Krispies Rice (dmuchany ryż) 200 g … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyokoło 3/4 śmietanki oraz 2 ząbki czosnku i 2 łyżki stołowe dżemu lub powideł, wszystko blendujemy doprawiamy do smaku i podajemy gorący sos do mięsa. Dowolny zapychacz czyli kasza kuskus na ostro, ziemianki, frytki - cokolwiek wszystko będzie pasować. Smacznego
Kuba Gotujepomidorów, dodać warzywa oraz soczewicę. Gotujemy, aż soczewica będzie miękka. Na sam koniec dodajemy osączony groszek, koncentrat oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Gulasz podałam z kaszą kuskus
magiczna kuchnia Kasi