szybki w przygotowaniu obiad: oto kurczak z ciecierzycą duszony w pomidorach. Danie jest na tyle sycące, że możemy je zjeść bez żadnych dodatków w postaci ryżu czy kuskus, ale możemy je też urozmaicić zielonym ryżem , który będzie się wspaniale komponował z kurczakiem. Kurczak z ciecierzycą Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 6 udźców z kurczaka 1 duża
Kulinarne przygody Gatitykomponuje się z owocami i warzywami. Smakoszom mięsa również powinno być z nimi po drodze. Dziś w roli głównej kasza bulgur. Jej drobną odmianę można przyrządzić tak samo jak kuskus – zalewając wrzątkiem. Jednak bulgur ma znacznie więcej błonnika, magnezu i folianów. Można ją dusić, gotować i zapiekać w potrawach jednogarnkowych. Bulgur chłonie dużo płynu, przechodząc smakami potrawy. Nawet gruboziarnistą
Kucharzycakości. Zajmie to ok 1 i 1/2 godziny. W połowie gotowania wymieszać, w razie konieczności uzupełnić płyn. Gotowe danie doprawić solą i pieprzem, posypać listkami kolendry. Podawać np z kuskusem. Smacznego
Stare Garyostatnio zdecydowanie prościej, wrzucone na jedną patelnię, czy zalane wrzątkiem i wymieszane z innymi, proste, ale mogłabym tak jeść cały czas :) czy u was też zawitało dzisiaj słońce? :) kuskus, z groszkiem i fasolką na roszpunce, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan) ziemniaki z karmelizowaną cebulką, ciecierzycą i groszkiem z garam masala (vegan) smażony (tarty) batat
More food, love and dreamsszynkę parmeńską w sosie pomidorowym z dodatkiem mozzarelli. To pyszne danie, które polubi każdy. Do mięsa możecie podać ryż tak jak ja, kaszę (polecam kuskus lub bulgur), ziemniaki lub podpieczoną bagietkę. Jeżeli planujecie przygotować kolację dla swojej połówki to ten przepis świetnie się na niej sprawdzi. Z dodatków polecam surówkę
Marta Gotujewcisnąć w serek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową . Polecam też: Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim
Monia miesza i gotujemuszą być nudne. Dzisiaj upiekłam je pod pierzynką z natki pietruszki, orzechów włoskich, czosnku oraz z pomidorkami koktajlowymi. Danie podałam z ryżem, ale równie dobrze będzie smakować z kuskusem lub ziemniakami Składniki (na 2 porcje): 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki orzechów włoskich 2 ząbki czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 gałązki pomidorków koktajlowych
Oryginalny smakKiedy dowiedziałam się, że muszę zrezygnować z pszenicy, najpierw sobie popłakałam, bo uwielbiam niestety pszenicę pod każdą postacią: słodkie wypieki, kaszę manną i bulgur, kuskus, naleśniki, racuchy, makarony i ogólnie rozumiane kluchy wszelkiej maści. Po nieprzespanej nocy ogarnęłam się nieco i pomyślałam „a co mi tam, coś się wymyśli, na szczęście to tylko pszenica, a nie gluten. Słodkości dla siebie
Kuchenne zapiski Edytypieprzem, dorzucamy odsączoną fasolkę i na sam koniec banana pokrojonego w plasterki. Mieszamy i od razu podajemy. Możemy podawać w takiej wersji lub np. z ryżem lub kaszą kuskus. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjejaglaną? Teraz ta kasza stała się bardzo modna i trafia na stoły znacznie częściej niż kiedyś. Ja jaglaną bardzo lubię, ale nie kupuję tej w torebkach, która smakuje jak kuskus. Najlepsza jest ta którą gotuje się na sypko. Dzisiejsza propozycja nadaje się an śniadanie jak i na obiad. Dla mnie był to mój lunchbox do pracy. Fajne energetyczne danie, które
SMYKWKUCHNISmaczne i pożywne danie z piersią kurczaka i dodatkiem warzyw. Wspaniale komponuje się z kaszą kuskus, makaronem oraz ryżem. Wystarczy kilka chwil na przygotowanie pysznego obiadu. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka Kukurydzy złocistej z groszkiem firmy Bonduelle … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatygóry odpowiadam. Buraki pieczone mają intensywną barwę i zupełnie inny smak (bogatszy) niż gotowane, więc jeśli chcecie dobre pesto – warto poświęcić trochę czasu. Pesto z buraków pieczonych podałam z kuskusem cytrynowo czosnkowym . Powstało, jak wiele potraw, z potrzeby chwili. Możliwości jego wykorzystania jest bardzo wiele, ale to pozostawiam do Waszej inwencji. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkoskórki. Już w drodze do domu przyszedł mi do głowy prosty, aczkolwiek interesujący pomysł. Wtedy nie udało mi się wcielić go w życie, a granaty wylądowały w sałatce z kuskusem. Zbliżające się Walentynki przypomniały mi o tamtej idei, kupiłam więc ponownie dorodny owoc granatu i zabrałam się do rzeczy. W czasie przygotowań pomysł nieco ewoluował. Najpierw przygotowałam galaretkę owocową: tylko
Pożeraczka, czyli raz adobrzedanie do przygotowania w 30 minut. Bardzo pożywne i smaczne. Większość warzyw gotowana jest na parze co pozwala zachować więcej witamin i lepszy smak. Składniki 100- 150 g kaszy kuskus 1 brokuł 1/2 puszki zielonego groszku firmy Bonduelle … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty