kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:23/456)

Niedzielny obiad: Kurczak jak z KFC 134

pysznej panierce, doprawione magiczną mieszanką przypraw. Kurczak, który jest chrupiący z zewnątrz i soczysty w środku. Cała tajemnica tkwi we wspomnianej mieszance przypraw i sposobie przygotowania. Zanim kurczak trafi do piekarnika, wcześniej trzeba go podgotować w mleku z cebulą i czosnkiem. Dzięki temu po upieczeniu jest wspaniale soczysty i aromatyczny. Przepis pochodzi z bloga everynookandcranny. Składniki: 8 udek z kurczaka(...)frytki będą giętkie jak z gumy. Polej pokrojone bataty olejem, posól, posyp papryka i wymieszaj. Przełóż na blaszkę do pieczenia i wstaw do piekarnika. Bataty powinny być gotowe po 20-25 minutach. Artykuł Niedzielny obiad: Kurczak jak z KFC pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Udka kebabowe 118

Pieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab-gyros. Tak przygotowane udka mają ciekawy i oryginalny smak. Poza tym, wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę. Można je przygotować nie tylko w piekarniku, ale również na grillu. Jeśli lubicie takie(...)kababowe smaki, to koniecznie spróbujcie udka w tej wersji... Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 6 łyżek ketchupu pikantnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy przyprawę kebab-gyros oraz sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną

Kuchnia MagdaLeny
Udka kebabowe 118

Pieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab-gyros. Tak przygotowane udka mają ciekawy i oryginalny smak. Poza tym, wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę. Można je przygotować nie tylko w piekarniku, ale również na grillu. Jeśli lubicie takie(...)kababowe smaki, to koniecznie spróbujcie udka w tej wersji... Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 6 łyżek ketchupu pikantnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy przyprawę kebab-gyros oraz sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną

Kuchnia MagdaLeny
Filety z kurczaka pod szparagami 106

cennym źródłem witamin, potasu, magnezu, żelaza, selenu i fosforu. Wspaniale smakują, zarówno jako przystawka, jak i jako dodatek do drugiego dania. (źródło www.poradnikzdrowie.pl)  U mnie dziś z kurczakiem, zapiekane w piekarniku. Rewelacja! Składniki: 6 pojedynczych filetów z kurczaka, 2 jaja, 6 łyżek maki, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki masła, 3 łyżki oleju, 10-15 szparagów, sól do smaku(...)masłem.  Przyrumienić z obu stron na złoty kolor, ułożyć w naczyniu żaroodpornym,   na mięsie położyć szparagi i rozłożyć resztę sera  i zostawić na kilka minut w piekarniku

Tradycyjna Kuchnia
Pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą. Krok po kroku. 205

pomidorem i mozzarellą to potrawa idealna kiedy mamy lenia lub nadmiar obowiązków. Wystarczy kilka nieskomplikowanych ruchów, chwila pieczenia w piekarniku i mamy pyszny rodzinny obiad.   Składniki:   600 g piersi z kurczaka 2 pomidory 1 kulka mozzarelli w zalewie (100 g) 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz czarny(...)oraz dwa plastry mozzarelli. Posyp listkami bazylii. Zapiekaj w 230°C z funkcją grilla przez 10-12 minut w górnej części piekarnika.     Pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ja wybrałem ryż i surówkę z młodej kapusty z koperkiem, ogórkiem

kuron.com.pl
Menu dla początkujących: Gotowanie na trzy dni 129

lanczy w jeden dzień wymaga odpowiedniej organizacji pracy. Trzeba zaplanować z góry co i kiedy wstawiamy do garnków, kiedy używamy piekarnika, tak żeby maksymalnie wykorzystać naczynia, składniki i czas. My działaliśmy w następujący sposób: 1. Polewamy polędwiczki z kurczaka sosem teriyaki. Mięso potrzebuje kilkunastu minut na zamarynowanie. 2. Gotujemy makaron. W tym zestawie patent jest następujący: ponieważ makaron orzo występuje(...)Podsmażone przekładamy na talerz. Na patelnię wysypujemy mrożone warzywa, chwilę smażymy. Połowę warzyw przekładamy do makaronu orzo. Do drugiej połowy dodajemy ryż i usmażone papryki. 9. Wyciągamy z piekarnika pulpety i kurczaka w sosie teriyaki. Pulpety przekładamy do makaronu orzo, dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku. Danie gotowe. 10. Upieczonego kurczaka dzielimy dwoma widelcami na mniejsze kawałki, dodajemy do ryżu

Niedzielny kucharz
Pieczone udka z kurczaka  343

okolo 7-8 lyzkami oleju lub oliwy. Obtaczamy udka w przygotowanej marynacie i odstawiamy do lodowki na co najmniej 2 godziny (ja zazwyczaj przygotowuje kurczaka okolo 5-6 godzin przed pieczeniem).  Nastawiamy piekarnik na 180 stopni . Na blaszy z piekarnika rozwijamy folie, ukladamy na niej udka, przykrywamy(...)drugim kawalkiem folii i zawijamy boki. Robimy cos w rodzaju szczelnej koperty. Wykalaczka lub igla naklowamy koperte w kilku miejscach, aby powietrze ze srodka mialo ujscie. Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do piekarnika i pieczemy 1 godzine . Smacznego :) PS. Pamietaj, aby folie ukladac blyszczaca strona do miesa a matowa do zewnatrz. Matowa strona wchlania cieplo a blyszczaca je odbija

PychaDania
Bakłażan faszerowany kurczakiem, szpinakiem i ricottą 216

Zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180*C. Bakłażana kroimy na pół i nacinamy wewnętrzną część w kwadraty (w siateczkę). Posypujemy solą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. W tym czasie kroimy kurczaka na małe kawałeczki i podsmażamy na patelni. Gdy kurczak jest już usmażony przekładamy go na talerz i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy

Moja Micha
Kurczak na butelce (bez piwa) 142

najlepszy kurczak jaki wyszedł z mojego piekarnika. Bardzo prosty do przygotowania, nie ma potrzeby podlewania, pilnowania podczas pieczenia. Zamarynowanego kurczaka nadziewasz na butelkę (wypełnioną wodą, ewentualnie jak lubisz piwem) wstawiasz do piekarnika i za 1,5 godziny uczta gotowa. Kurczak w ten sposób upieczony ma niezwykle soczyste mięso i chrupiącą skórkę, bez grama tłuszczu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak pieczony na ryżu z warzywami 398

przeszło przyprawami *** *** Do wysmarowanego masłem żaroodporne naczynie wysypujemy suchy ryż ( nie ugotowany! ) *** *** Na ryż wykładamy warzywa *** *** Całość zalewamy gorącym bulionem *** *** Na wierzchu układamy przyprawione wcześniej nogi z kurczaka *** *** Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy (bez przykrycia) przez 1 -1,5 godziny – do czasu aż mięso będzie całkowicie miękkie (sprawdzamy widelcem lub patyczkiem) *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Domowy kebab z piersi kurczaka 485

był kawałki nie miały więcej niż pół centymetra wysokości. Możemy też pierś rozbić tłuczkiem, ale to wtedy gdy mamy problemy z krojeniem. Kawałki kurczaka dodajemy do marynaty i odstawiamy naszą mieszaninę do lodówki. Rozgrzewamy nasz piekarnik do 220 stopni Celsjusza. Bierzemy naszą cebule i przekłuwamy ją patykiem. Całość stabilizujemy na blaszczce lub patelni. Teraz wyciągamy z lodówki nasze mięso(...)piekarnika na około 1 h lub 1 h 20 minut. Uwaga! W trakcie pieczenia nasza „wieża” z piersi kurczaka może się przechylać. Wtedy przerwijcie pieczenie i wystabilizujcie ją kolejnymi patykami. Wstawcie nasz kebab z powrotem do piekarnika. Nie zniechęcajcie się, ja na przykład średnio wbijam pięć patyków. Po wyjęciu z piekarnika kebab kroimy podobnie jak sprzedawcy w barach

Kuchennyviral.pl
Kurczak w soli na butelce 341

wstawić do formy, a formę wypełnić wodą (z kranu) do wysokości 1 cm (im więcej wody będzie w formie, tym dłużej będzie się piekł kurczak).Formę z kurczakiem na butelce wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 1 półka) i piec przez około 1 godzinę 10 minut - 1 godzinę 20 minut. Gdyby kurczak słabo się rumienił(...)przepisu:Przyjmuje się, że na 1 kg mięsa przypada 1 godzina pieczenia.Im więcej będzie wody w formie, tym więcej będzie pary i kurczak będzie się dłużej piekł.Kurczak nie może dotykać ścianek piekarnika, dlatego optymalną wielkość ma butelka o pojemności 330 ml. Nie należy się bać, że butelka pęknie pod wpływem ciepła.Należy uważać z ilością soli, aby skórka

Gospodyni Miejska
Sałatka z pomarańczą, granatem i kurczakiem w sosie winegret miodowym / Salad with orange, pomegranate and chicken in sauce a 179

kawałki. Po przygotowaniu kurczaka wcieramy w niego z obu stron przyprawę do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo) i trochę soli. Potem trzeba kurczaka upiec w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez około 40 minut. Gotowego kurczaka zostawiamy do ostygnięcia. Z chleba w tosterze robimy tosty lub wkładamy go do piekarnika (175 stopni) na 10 minut. Mix sałat

Projekty ze smakiem
ZAPIEKANY KURCZAK w sosie musztardowo cytrynowym 🐥 119

Cześć! Dzisiaj mam dla Was propozycję na soczystego kurczaka z orzeźwiającą nutą cytryny, zapiekanego w piekarniku. SKŁADNIKI: 👌 1 kurczak 👌 6 średnich ziemniaków 👌 4 ząbki czosnku 👌 1 kostka rosołowa 👌 1 łyżka oregano 👌 2 cytryny 👌 50 ml. oliwy z oliwek 👌 200 ml. wody 👌 1,5 łyżki miodu 👌 3 łyżki musztardy stołowej 👌 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 👌 1 łyżeczka curry 👌 pieprz 👌 sól Wykonanie

Rita creative
Kurczak pieczony bez tłuszczu z warzywami! 200

śródziemnomorskimi, rozmarynem, podlej cydrem.  Wstaw do piekarnika. czas pieczenia 1 godzina 10 minut ( mój kurczak ważył około 2,2 kg) sposób pieczenia: co 20 minut obracamy kurczaka o 180 stopni. piekarnik grzanie pierwsze 25 minut ;góra+dół 15 minut; sam termoobieg 30 minut ;góra + dół U mnie temp. 210- 220 stopni C Pieczemy na złoty kolor taki

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania