kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:107/456)

Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 192

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i dokładnie natrzeć solą oraz koncentratem koperku. Odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego - uprzednio wysmarowanego olejem i obłożyć plasterkami pieczarek. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 50-60 minut w 180 stopniach - pod przykryciem. 10 minut wcześniej na wierzchu ułożyć cukinię - pokrojoną w plasterki. Następnie kurczaka odkryć

Di gotuje
Kurczak pieczony na ryżu 179

kurczaka. Zostawiłam na 1 h. Do naczynia żaroodpornego wsypałam ryż. Na wierzch położyłam obraną i pokrojoną cebulę w piórka a następnie kurczaka. W garnuszku zagotowałam składniki na sos i zalałam przygotowaną potrawę. Wszystko razem zapiekałam w piekarniku przez ok 1,5 h w temp. 200 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia odkryłam naczynie i włączyłam termoobieg by kurczak się przyrumienił

Darcia w kuchni
SZASZŁYKI Z PIERSI KURCZAKA (MARYNATA Z MIODEM) Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 145

Szaszłyki to prosty sposób na dania z grilla lub pieczone w piekarniku na obiad lub kolację. Tak naprawdę przygotowując szaszłyki mamy ogromne pole do popisu, jeśli chodzi o dobór dodatków. Dziś przygotowałam na obiad szybkie z piersi kurczaka, którą wcześniej marynowałam w ostro-słodkiej marynacie. Na patyczki nabiłam pomiędzy mięso pomidorki koktajlowe, wyszło szybko i smacznie. Składniki na 3 szaszłyki(...)umieścić wszystkie składniki na marynatę, wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę. Włożyć do miski z marynatą, wymieszać. Ostawić do lodówki na około godzinę.  Patyczki do szaszłyka moczyć w wodzie około 10 minut przed nabijaniem na nie mięsa. Na namoczone patyczki nabijać na przemian mięso i pomidorka koktajlowego. Piekarnik nagrzać do 180'C. piec szaszłyki około 10 minut

Zrób to smacznie
Warzywa z piekarnika z piersią kurczaka wolno gotowaną Lidl 184

pierś z kurczaka wolno gotowana Lidl  1/2 dyni Hokkaido 1 cebula 1 mały kalafior czerwona papryka sos sojowy papryczka chili w płatkach miód 1 łyżeczka szczypta cynamonu olej rzepakowy oliwa z pestek dyni (opcjonalnie) tymianek świeży parmezan tarty   Pierś z kruczka wolno gotowaną przyrządź według przepisu na opakowaniu.  Warzywa pokrój(...)grubą kostkę. Kalafiora obgotowałam 10 minut przed przyrządzaniem dania.   Wsyp warzywa na brytfannę, dodaj przyprawy i rękoma rozprowadź po całości. Wstaw do piekarnika na 230 stopni na 30 minut wraz z piersią kurczaka.  Pod koniec na ostatnie 5 minut posyp warzywa parmezanem. A po upieczeniu dopraw świeżym tymiankiem

AZgotuj!
Kurczak w cieście 348

maczać w cieście (będzie dość gęste) i smażyć z obu stron na głębokim oleju do zrumienienia ciasta. Można to robić partiami. Następnie układać kurczaka w brytfance. Brytfankę przykryć i po godzinie pieczenia ziemniaków wstawić ją do piekarnika (ziemniaki mają w nim również zostać) i piec 30 minut w temperaturze zmniejszonej do 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę

W kuchni wieczorem
Pierś z kurczaka z makaronem według przepisu z biedronki ;) 174

cytryny 300 g makaronu tagiatelle 60 g parmezanu 2 ząbki czosnku 2 żółtka jaj 100 ml śmietany 30% sól, pieprz Piekarnik rozgrzej do 160 stopni. Ugotuj makaron. Natnij pierś wzdłuż , tak aby powstała kieszeń. Dokładnie dopraw kurczaka solą oraz pieprzem, a następnie nafaszeruj tymiankiem, zawiń w prosciutto i skrop sokiem z cytryny. Na oliwie podsmaż mięso z każdej strony

Cukier&Puder
Filety z kurczaka w panierce z krakersów 108

Kąski kurczaka moczone całą noc w kwaśnej śmietanie, a następnie otoczone w krakersowej panierce i upieczone w piekarniku to świetna propozycja na przekąskę czy nawet na obiad. Do mięsa świetnie pasuje sos czosnkowy, czy majonezowo-jogurtowy z ziołami. 2-3 pojedyncze piersi kurczaka przyprawa do gyrosa sól, pieprz około 330g kwaśnej śmietany 18% (mniej, przy wykorzystaniu 2 piersi kurczaka) około(...)wyjmujemy z pojemnika i panierujemy w krakersowej mączce (warstwa śmietany nie powinna być zbyt gruba). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy na 25-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym

Smaki Na Talerzu
Burger z kurczakiem, mozzarellą, pomidorem i kiełkami 122

minut, aż do momentu, gdy nasze mięso będzie gotowe. Bułkę przecinamy na pół. Możemy ją na tym etapie podgrzać np. w opiekaczu lub piekarniku. Na dolną część bułki kładziemy sałatę lodową, usmażoną pierś z kurczaka, plaster mozzarelli, plaster pomidora, a na górę sypiemy odrobinę kiełków. Całość zamykamy górną częścią bułki

Programista w kuchni
Burger z kurczakiem, mozzarellą, pomidorem i kiełkami 124

minut, aż do momentu, gdy nasze mięso będzie gotowe. Bułkę przecinamy na pół. Możemy ją na tym etapie podgrzać np. w opiekaczu lub piekarniku. Na dolną część bułki kładziemy sałatę lodową, usmażoną pierś z kurczaka, plaster mozzarelli, plaster pomidora, a na górę sypiemy odrobinę kiełków. Całość zamykamy górną częścią bułki

Programista w kuchni
KURCZAK NA PIWIE – SOCZYSTY I CHRUPIĄCY 325

pieczenia tylko delikatnie paruje , a nie w bardzo widoczny sposób wylewa się z butelki.Całość delikatnie nacieramy olejem.Wkładamy do nagrzanego na 180 C piekarnika na ok. 60 – 80 minut.Czas pieczenia zależy od wagi kurczaka ( średnio 1 kg kurczaka piecze się 1 godzinę ).Ok. 15 minut przed końcem pieczenia możemy dodatkowo włączyć termoobieg i obrócić kurczaka – sprawi

Ostra na Słodko
Sałatka Cezara- Caesar Salad 394

Polecam.Zaczynamy Składniki:3 piersi z kurczakamała główka sałaty lodowej15 pomidorków koktailowychpół ogórka3 kromki tostowego chlebakawałek parmesanuCezarski dressing do sałatki znajdziesz tutaj Wykonanie:W piekarniku pieczemy na 220 C na około 10 min chleb tostowy.Myjemy piersi z kurczaka- osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, paprika I suszonym czosnkiem.Grilujemy około 10 min- lub smażymy na patelni teflonowej z dwóch stron

Smaki Edyty
Zapiekanka chlebowa z kurczakiem, szpinakiem i groszkiem 177

kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, do momentu, aż mięso(...)solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Chleb wsypać do naczynia żaroodpornego, zalać ciepłymi składnikami i delikatnie wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać kawałkami mozzarelli i oregano. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego, włożyć do piekarnika i zapiekać około 15-20 minut

Passions hobbies life
Naleśniki ostro nadziane z kurczakiem 184

powstał z dedykacją dla mojego Męża, który lubi mięsko praktycznie pod każdą postacią :) Naleśniki z kurczakiem są idealnym daniem na obiad, kolację, ale również dobrze sprawdzają się na różnego rodzaju imprezy. Można je przygotować wcześniej, a przed samym podaniem po prostu włożyć do gorącego piekarnika, by ser się rozpuścił i by się lekko podgrzały.  PS. Polecam zrobienie większej ilości(...)zagotowujemy i zdejmujemy z ognia, po czym wsypujemy upieczonego kurczaka. Całość mieszamy. Każdy naleśnik nadziewamy sosem pomidorowym z kawałkami kurczaka, po czym składamy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, posypujemy tartym serem i ziołami prowansalskimi, a następnie wkładamy do gorącego piekarnika na około 2 minuty, tak by ser się rozpuścił i od razu podajemy. Naleśniki Ostro Nadziane, smakują doskonale zarówno

Smakowy Raj
Paella z kurczakiem i konkurs Ballarini 177

firmy Staub. Do tego dania żeliwna patelnia z dwoma uchwytami jest idealna. Ma ona wiele innych zalet. Wysoka temperatura jaką uzyskuje patelnia pozwala na błyskawiczne przygotowanie potrawy. Paella z kurczaka była gotowa w przeciągu 40 minut. Jest to danie, które przygotowuję w kilku etapach i z różnych składników. Ważne jest aby naczynie przewodziło dobrze ciepło i rozgrzewało się równomiernie. Grube(...)patelni jest możliwość gotowania na otwartym ogniu, w piekarniku oraz na płycie indukcyjnej. Bardzo często rozpoczynam gotowanie na płycie, a potem wstawiam potrawę do piekarnika. Żeliwna patelnia idealnie się do tego nadaje. Paella z kurczakiem jest bardzo aromatyczna i pożywna. Dodałam również krewetki. Lubię połączenie owoców morza z mięsem. W paella nie może zabraknąć szafranu. Szafran nadaje potrawie piękny, żółty

codojedzenia
Roladki drobiowe z pieczarkami 155

Składniki: 4 połówki z piersi kurczaka 25 dag pieczarek cebula 2 łyżki masła 10 dag żółtego sera natka pietruszki sól pieprz Wykonanie: Każdy filet rozkrój na pół aby powstał płat mięsa. Oprósz go solą i pieprzem. Pieczarki pokrój w plasterki, a cebule w kostkę. Cebulę zrumień na 2 łyżkach masła. Dodaj pieczarki, przesmaż, przypraw, przestudź. Wymieszaj ze startym serem(...)natką. Farsz nakładaj na płaty mięsa zwijaj roladki (można spiąć wykałaczkami jak u mnie). Roladki wstawić w brytfance wyłożonej najlepiej folią aluminiową, do piekarnika na 180 stopni na około 20 minut

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania