chemią , nie jest za słodki , fajny delikatny smak , wyczuwalne są przyprawy , papryka oraz słodycz ananasa. OCENA 5/5 ZASTOSOWANIE: Marynata - marynowałam kurczaka i rybę w obu przypadkach marynata się sprawdziła. Mięso jak i rybę piekłam w rękawie w piekarniku, Produkt przeszedł smakiem marynaty. OCENA 5/5 Dip- idealny do mięs, kanapek, warzyw . Sos w tej formie nie spływał(...)komponował. Natomiast jako dip jest za płynny. OCENA 3/5 Glazura- jako glazura na kurczaku idealna, nie przypala się , zachowuje swoje wartości smakowe. OCENA 5/5 Sos na surowo- w tej formie ja osobiście najbardziej ten sos lubię. Dawałam go do upieczonych w piekarniku frytek z warzyw , do tortilli czy kanapek. IDELANY. OCENA 5/5 CENA: Cena
Gotowanie Patkirazem obiad z ostatniego weekendu, zrobiony na szybko w sobotę rano, opatulony po wyjęciu z piekarnika żeby nie ostygł do obiadu, a zrobione tyle (piekłam od razu 2 sztuki) żeby do niedzieli starczyło i można było na szybko odgrzać, bo w piękną pogodę nie ma co marnować czasu na gotowanie weekendowe, tym bardziej że rózne atrakcje sie na mieście działy(...)naczyniu żaroodpornym, wlewamy na dno 2 szklanki wody (jak naczynie większe to i 3 możemy wlać) i wkładamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy ok 1 1/2 godz co jakiś czas podlewając sosem (moje kurczaki ważyły
Państwo Wojtczuk gotująponacinać miąższ nie uszkadzając skórki, nasmarować oliwą, posypać solą i piec przez 25 minut w piekarniku w 180°C. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, wystudzić i wydrążyć miąższ. Wydrążony miąższ pokroić w drobną kostkę. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać kurczaka. Dusić przez chwilę(...)podsmażonego kurczaka i cebuli dodać wydrążony z bakłażana miąższ, oregano, tymianek, cukier, wlać passatę i dusić przez 2 minuty. Na końcu dodać ugotowaną kaszę, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z podanych składników przygotować sos jogurtowy (wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i doprawić solą). Przygotowanym farszem nadziać połówki bakłażana. Wierzch pokryć sosem jogurtowym. Wstawić do piekarnika
zadanie-gotowaniedrożdży 200ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki suszonego oregano 100g żółtego sera 100g mozzarelli kilka papryczek chilli 2 łyżki kukurydzy 1 filet z kurczaka 10 zielonych oliwek 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, bazylia, oregano, czubryca czerwona 1. Mąkę mieszamy z solą i oregano. 2. Do ciepłej wody dodajemy pokruszone drożdże wraz(...)kroimy w kostkę, posypujemy czubrycą i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 4. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kształt koła. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy serem, kładziemy kurczaka, kukurydzę, papryczki chilli, oliwki. 5. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut
Szefowa kuchniłatwo przygotować na obiad gdy brak nam pomysłu. Nabijanie na patyczki może być trochę mozolne, ale trud się opłaci, gdyż takie szaszłyki z piekarnika są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolorowe szaszłyki składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka 1/2 cukinii 1 duża brzoskwinia Kolorowe szaszłyki wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Doprawiamy papryką
Delusional Trinemożna użyć suszonej) - przyprawy: wg upodobań, u mnie: sól, pieprz ziołowy, prawdziwy, cayenne, curry, zioła prowansalskie, tymianek, oregano Farsz z piersią z kurczaka i warzywami :) Nafaszerowany bakłażan przed upieczeniem :) Nafaszerowany bakłażan przed upieczeniem :) Bakłażan wędruje do piekarnika :) Bakłażana należy umyć i przekroić wzdłuż. Wyciąć delikatnie środek, uważając aby nie uszkodzić skórki. Oprószyć solą i odstawić na 20 minut. Następnie(...)sposób pozbywamy się gorzkiego smaku. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z paprykami i cebulką. Przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Osuszonego bakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut, 5 minut przed końcem pieczenia posypać tartym
Zdrowie na języku :Pwszystko wymieszać i smażyć aż pieczarki zmiękną. Dodać serek kremowy (Philadelphia) i rosół i dokładnie wymieszać. Dodać kurczaka, wymieszać i chwilę dusić na niewielkim ogniu, aż sos nieco zgęstnieje. Doprawić smaku solą i pieprzem. Wyłączyć i przestudzić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajko wbić do niedużej miseczki i roztrzepać widelcem. Farsz kurczakowo - pieczarkowy przełożyć do naczynia do zapiekania*, najlepiej(...)brzegów naczynia, a po środku zrobić małą dziurkę, aby para miała którędy uchodzić. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika na około 20 minut lub do czasu aż ciasto będzie rumiane. Pie z kurczaka z pieczarkami podawać z ulubioną sałatą. ------------------ * Pie można przygotować w jednym dużym naczyniu lub w mniejszych, indywidualnych naczynkach. Jeżeli przygotujecie
Codzienne GotowanieRodos :D Grecka Pita SKŁADNIKI: mąka pszenna 550 300g drożdże świeże 20g ciepła woda 100ml mleko 50ml łyżeczka soli łyżeczka cukru oliwa z oliwek 500g piersi z kurczaka czerwona cebula pomidor sos tzatziki - własny frytki z ziemniaków sól, pieprz, przyprawa grecka Ciasto: Drożdże rozpuścić w 50 ml mleka i 20 ml wody, dodaję cukier i 3 łyżki mąki(...)Kolejno rozwałkować na cienkie placki (z tej ilości mąki wychodzi 6 placków) podsypać dodatkowo mąkę. Piec ok 8 minut na nagrzanych kamieniach w piekarniku nastawionym na 250 stopni. Mięsko gyrosowe: Piersi z kurczaka marynujemy w oleju z przyprawą grecką. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażyć bez tłuszczu na grillu elektrycznym. Jak już mięso się zetnie, należy pokroić
MarciochaKucharzynasiąknął (ja nie miałam na to czasu, ale lepiej jest przygotować mięso wcześniej) Jajko mieszamy z jogurtem i sezamem i w tej mieszaninie obtaczamy kurczaka. Paski układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Sałata: 2 garście rukoli kilka oliwiek (u mnie czarne i zielone) mała czerwona cebula opakowanie pomidorków koktajlowych
Cynamonowe szczęścielodówce, możemy znaleźć na nią sposób :) Składniki: 4 średnie cukinie oliwa sól, pieprz, bazylia 2 ząbki czosnku 0,5 kg piersi z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka 100g kaszy jaglanej (1 saszetka) 2 łyżki passaty pomidorowej 2 łyżki jogurtu naturalnego duża cebula zioła prowansalskie- 1/2 łyżeczki papryka słodka w proszku - 1/2 łyżeczki ser corregio do posypania Przygotowanie(...)gniazda nasienne i część miąższu. Smarujemy środek oliwa i posiekanym drobno czosnkiem. Posypujemy bazylią, solą oraz pieprzem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. W tym czasie gotujemy kaszę jaglaną bez dodatku soli. Kurczaka myjemy i drobno kroimy. Smażymy z przyprawą. W tym czasie siekamy cebulę i dodajemy do obsmażonego kurczaka. Dusimy około 2 minut. Do mięsa
ChilliJemyPunkt dla Toma! Domowy shish kebab też specjalnie kaloryczny nie jest. U nas nawet jeszcze mniej niż u Toma, bo mięso, zamiast smażyć upiekliśmy w piekarniku. Polecamy Wam też przepis na domowy kebab z kurczaka z chlebkiem pita własnej roboty . Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 czerwona cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku starte na tarce Starta skórka(...)cebulą. Dodaj mięso i wyrabiaj przez kilka minut. Przyłóż się ;-). Mięso powinno być zwarte i gładkie. Przykryj i odstaw do lodówki na godzinę. Krok 2 Po godzinie rozgrzej piekarnik do 200 st. Umyj kalafiory i zetrzyj na tarce albo zmiksuj w blenderze. Wysyp na blaszkę do pieczenia. Posyp przyprawami, skrop olejem i wymieszaj. Krok 3 Z mięsa uformuj placuszki mniej
Niedzielny kucharzdużej misce wymieszać maślankę / jogurt z solą, imbirem, kurkumą oraz połową ilości kolendry i papryki (po 1 łyżeczce). Włożyć do mieszanki oczyszczonego kurczaka, dokładnie obtoczyć i schować do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia nagrzewamy piekarnik do 190 stopni. W miseczce należy wymieszać bułkę tartą z resztą kolendry i papryki (po 1 łyżeczce), dodać odrobinę soli i pieprzu. Kurczaka
Plate of JoyDomowy pomysł na fast food. Do tego lekki jogurtowy sosik i frytki z piekarnika. Mięsko jest chrupiące i dobrze doprawione. 700 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki Kurkuma Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki mleka 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Do panierowania: Mąka pszenna
VioletoweKucharzenielimonki i oliwę z oliwek. Mieszamy. Kurczaka wraz z papryką i cebulą oraz marynatą przekładamy na patelnie. Grillujemy około 10 min. aż kurczak będzie złoty. Mieszamy aby się nic nie przypaliło. Tortille podgrzewamy w piekarniku lub na patelni teflonowej bez tłuszczu. Tortille kładziemy na talerz lub do koszyka, podajemy w miseczkach: guacamole, salsę, śmietanę lub jogurt oraz drobno podartą sałatę
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/jedno podniebienie. Czasem można sobie na takie rarytasy pozwolić. Każdy z nas jest tylko człowiekiem. ;) Bites'y idealnie komponują się z frytkami z piekarnika i sosami, np. pomidorowym i czosnkowym. Potrzebujemy: pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu od Przyprawy Premium 2 łyżki oleju rzepakowego dodatkowy olej do smażenia mąka do panierowania Pierś z kurczaka kroimy
MamaOskarka