kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:111/456)

KURCZAK Z ROZMARYNEM 135

przygotowane mięso przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (3-4h), najlepiej na całą noc. Po tym czasie wyjąć kurczaka, umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do piekarnika.  Piec w 200 stopniach C przez ok. 1,5h. Pod koniec pieczenia przeciąć rękaw aby skórka zarumieniła się. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Pikantne udka z kurczaka 135

prasce czosnek. Mieszamy dokładnie. Dodajemy przyprawy, cebulę, prażone migdały oraz kokosa i znów dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok na kilka minut. W żaroodpornym naczyniu układamy kurczaka, pokrywamy dokładnie mieszanką jogurtowo-migdałową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 35-45 minut

Gotuj z Rumcajsem
Piersi kurczaka z melisą i jabłkami 112

osuszyć. Posypać solą, pieprzem oraz melisą. Ułóżyć w naczyniu żaroodpornym, którego dno uprzednio wysmarowane zostało olejem. Cząstki obranego i pozbawionego gniazd nasiennych jabłka ułożyć na kurczaku. Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. godzinę (do zarumienienia mięsa). Podawać z gotowanymi ziemniakami lub ryżem. Smacznego

MyCookBook.pl
Najlepsza Domowa Pizza Kebab 2433

proszku i posypujemy startą mozzarellą lub żółtym serem. Następnie kolejno kładziemy warzywa: kapusta pekińska, czerwona kapusta, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch wykładamy kawałki kurczaka. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym i chili. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty

Słodka Strona
Kurczak duszony w pietruszce i w porze 136

oraz natką pietruszki. Wymieszać. Kurczaka układać na przemian partiami z warzywami w dużym żaroodpornym naczyniu. Całość polać oliwą, dodać ziele angielskie i przykryć pokrywą.  Kurczaka wstawić do nagrzanego do około 180 - 190 stopni piekarnika. Dusić około godziny. Pod koniec zdjąć pokrywę, rozgarnąć por i pietruszkę - mięso delikatnie się zrumieni. W trakcie duszenia powstanie spora ilość sosu, który można później

Nie tylko w kuchni
Shoarma z kurczaka 197

przepisu: KLIK . Do mięsa polecam też sos czosnkowy: KLIK . A do tego wszystkiego najlepsze będą frytki, choć z ryżem i ziemniakami z wody lub z piekarnika też smakuje dobrze. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka Marynata: sól, pieprz szczypta kardamonu szczypta pieprzu cayenne - lub wedle smaku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki sproszkowanego

Kuchnia domowa Ani
Filety z kurczaka w chrupiącej panierce z serem wędzonym i żurawiną 266

mielimy na drobniejsze kawałki płatki kukurydziane lub przekładamy płatki do woreczka i za pomocą wałka rozdrabniamy. Jajko roztrzepujemy w misce i dokładnie obtaczamy w nim kurczaka. Następnie panierujemy piersi w płatkach. Na blaszce z piekarnika rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy go niewielką  warstwą oleju. Piekarnik razem z blachą rozgrzewamy do 180 stopni i wkładamy na blaszkę mięso. Pieczemy około

Mania Gotowania
Śmietanowy sos z kurek z pieczoną piersią z kurczaka i spaghetti 144

zioła prowansalskie, papryka ostra, oregano Przygotowanie: W miseczkę wlać 2 łyżki oliwy. Dodać sól, pieprz, przyprawy, wyciśnięty czosnek i wymieszać. Umyte i osuszone piersi z kurczaka zapanierować i zostawić pod przykryciem na ok godzinę. Piekarnik rozgrzać do 160stopni i piec przez 4o minut. Po 20 minutach podlać piersi sosem sojowym. Kurki umyć delikatnie i obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę

ChilliJemy
Pomidorowe udka z sałatką z sałaty masłowej i pomidora w sosie jogurtowym (kurczak) 346

Pomidorowe, miękkie i bardzo smaczne - udka zapiekane w piekarniku. Danie dla osób, które chcą przygotować dosyć szybki obiad. Przepis dodaje do akcji  Pudliszki -Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: do przygotowania mięsa 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowe 2 łyżki oliwy sól, pieprz mieszanka suszonych warzyw  suszony koperek 1 ząbek czosnku do przygotowania

Ugotować
Kurczak tandori 153

każdy kawałek.Tak zrobione udka przełożyć do miski z resztą marynaty i natrzeć je z wierzchu. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry  przez 75 minut. Ja podałam go z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.Smacznego

Gosia gotuje
Faszerowane udka z pistacjami 204

skórki i górnym płatem przykrywamy farsz. Przygotowaną potrawę posypujemy przyprawą z Pomysłu na soczystego kurczaka.  Udka wkładamy do woreczka dołączonego do Pomysłu na soczystego kurczaka , podlewamy 1/3 szklanki wody, zamykamy woreczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Pod koniec pieczenia rozcinamy woreczek, aby skórka ładnie się przyrumieniła. Smacznego

Salonik smaków
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń 131

odsączyć na sitku i podzielić na nieco większe niż mięso kawałki. Przygotować patyczki do szaszłyków i nabijać na nie na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń. Szaszłyki piec na grillu, lub w piekarniku z funkcją grillowania, obracając je co jakiś czas, aż do momentu kiedy ładnie się zarumienią z każdej strony.Źródło: przepisy.pl

Świat Domowej Kuchni
Kawałki kurczaka w sosie piwnym 308

część pora tniemy w półplasterki i dorzucamy do brytfanki. Smażymy 2 minuty. Dorzucamy suszone pomidory, doprawiamy solą oraz łyżeczką bazylii. Całość ponownie mieszamy. Dokładamy kawałki kurczaka i zalewamy piwem. Brytfankę zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni na 45 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Jeśli jest jeszcze twarde to pieczemy kilka minut dłużej. Jeśli

Kolizje Smaków
Szaszłyki drobiowe z młodymi ziemniakami 332

niewielką ilość soli i pieprzu. Niewielką ilość koperku pozostawiłem do dekoracji. Zamarynowane mięso wyjąłem z lodówki i nabijałem na patyczki do szaszłyków naprzemiennie 2 kawałki kurczaka i jednego pomidorka koktajlowego. Gotowe szaszłyki umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni na około 15 minut. Do 2 łyżek oliwy dodałem sok z limonki oraz łyżeczkę miodu i dokładnie wymieszałem. Sałatę roszponkę wymieszałem

Wyprawy kulinarne
udka z mandarynkami, miodem i musztardą 161

miodu jest dośc słodka, ale w mięsie da się wyczuć egzotyczną nutkę cytrusa i goryczkę musztardy. Tak przygotowane mięso można upiec także w piekarniku, ja udusiłam je na patelni. Składniki: 2 udka z kurczaka 1 duża łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej mandarynki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 2 ząbki czosnku pieprz kilka gałązek świeżego(...)mięsem owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na m.in 2 godziny (najlepiej na całą noc). Udka udusić na patelni podlewając odrobiną wody, jeśli trzeba lub upiec w piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia