tortillach, a zamiast sałaty i sosów dołożyłam surówkę ze świeżej kapusty z warzywami. Kurczak: 2 filety z kurczaka 2 małe jogurty naturalne, kefiry lub maślanki ulubione przyprawy - u mnie suszony czosnek, sól, pieprz, zioła do pizzy, słodka i ostra papryka, curry sól i pieprz 1,5 dużego opakowania krakersów (naturalnych lub paprykowych) kilka placków tortilli Surówka: 1/3 główki białej kapusty(...)pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 200 o C aż wierzch się przyrumieni. Tortille podgrzać na suchej patelni. Na środek każdego placka wyłożyć surówkę i ciepłe kawałki kurczaka. Zgiąć dolny brzeg do środka, a następnie zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub przewiązać bawełnianą nitką, szczypiorkiem
Czerwień i błękitplastry sera żółtego albo 15 dag sera żółtego tartego 1 filet z kurczaka Chrupiąca panierka do kurczaka ja dałam Chińską (pierwszy ale nie ostatni raz) Garść rukoli i świeżego szpinaku Dowolny sos ja polecam słodko kwaśny 1 łyżka masła 1 cebula przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól, czosnek granulownany 1 ząbek czosnku Sposób Przygotowania: Na początku bardzo aromatyczne brązowe pieczarki(...)grubym dnem- rozpuszczamy masło a następnie dusimy cebulkę wraz z czosnkiem i pieczarkami ok 15 minut. Do pieczarek dodajemy przyprawy. Następnie odstawiamy z palnika. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w plastry Obtaczamy w chrupiącej przyprawie do kurczaka- również użyłam tej przyprawy pierwszy raz jest znakomita, kurczak jest chrupiący i dokładnie przyprawiony Upieczonego kurczaka przekładamy
Gotowanie PatkiPolecam ! Składniki: -1 kg żołądków drobiowych -1 ćwiartka z kurczaka lub 2 udka bez skóry -warzywa:1 marchewka, 2 pietruszki, pół selera, zielona część pora, 1 cebula -ziele angielskie -liście laurowe -4 ząbki czosnku -mieszanka ziół do flaków: majeranek, gałka muszkatołowa (szczypta), papryka słodka, pieprz, sól lub torebka gotowej przyprawy do flaków -2 łyżki przecieru
Kulinarne przemysleniacurry i kurkumą :) Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI GULASZ -2 ćwiartki z kurczaka -1 średnia cebula -pół kostki rosołowej grzybowej -150g mieszanki warzyw na patelnie -500 ml wody -pieprz do smaku, vegeta do smaku -1 łyżeczka ziół prowansalskich -2,5 łyżeczki papryki słodkiej -pół łyżeczki czosnku granulowanego -2 płaskie łyżki mąki rozpuszczone w 250ml wody -2 łyżki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumoja ulubiona z kurczakiem i ananasem . Tym razem same warzywka i jajko. Przeważnie wszystko mieszam, tym razem postanowiłem zbudować wieże i nawet się nie przewróciła i chyba całkiem ładna wyszła ;) Składniki : 1 ziemniak truflowy 1/2 marchewki pomarańczowej 1/2 marchewki żółtej 1 jajko 1/2 ogórka 1/2 papryki czerwonej szczypiorek 2 łyżeczki majonezu
Parowar FacetaPasta z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów, serka do kanapek oraz szczypiorku to świetna alternatywa na urozmaicenie śniadaniowych propozycji. Taka pasta to oryginalny i ciekawy posmysł na wykorzystanie udek ugotowanych poprzedniego dnia, jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. składniki na 3 porcje 2 ugotowane udka z kurczka ( np. z rosołu ) 10-12 połówek suszonych pomidorów w oleju(...)uzyskania jednolitej masy. Do masy dodajemy serek, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz słodką papryką i wszystko jeszcze raz blendujemy. Opłukany szczypior z dymki drobno siekamy, po czym wrzucamy do miski z pastą. Tak przygotowaną pastę delikatnie mieszamy łyżką. Artykuł Pasta z kurczaka + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaPrzedstawiam dziś przepis na bardzo przyjemne i łatwe danie kuchni tajskiej. Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie z mleczka kokosowego, masła orzechowego, chilli z fasolką szparagową i papryką. Idealne danie na te upalne dni! Podałam je z makaronem ryżowym, jednak równie dobrze danie to może być podane zwyczajnie z ryżem. Polecam wszystkim, nie tylko fanom dalekowschodnich smaków:) Scroll down for recipe(...)grubszą kostkę 1 łyżka mielonej kolendry 1 czerwone chili, drobno posiekane 250 ml bulionu z kurczaka 250 ml mleka kokosowego 3 łyżki masła orzechowego sok z 1 i pół limonki 200 g fasolki szparagowej, z odciętymi końcami i pokrojonej na kawałki ½ czerwonej papryki, pokrojonej w grubszą kostkę sól, pieprz i cukier trzcinowy do smaku Do podania: garść posiekanych listków kolendry
karmelowyłyżeczka soli ¹⁄₄ proszku do pieczenia 1 łyżeczka suszonej kolendry 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: 1 duża pierś z kurczaka lub dwie mniejsze (ok 500g) 1 saszetka sosu stir fry Blue Dragon (Hoisin & Garlic) 2 łyżki białego sezamu 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 mała cukinia Sos raita: 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 duży ogórek 15 listków mięty
Kuchnia w czekoladziewrócę do tego przepisu. Spróbujcie Składniki: – 400g mięsa mielonego (u mnie z filetów z piersi kurczaka) – 200g ugotowanej kapusty czerwonej – 1 cebula – 3 ząbki czosnku – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka, sól, pieprz) Kapustę pokroić w drobną kostkę, ugotować do miękkości (przez około 30 minut) i wystudzić. Mięso zmielić
Smaki ArmineJołdło1 ze woka znojdymy nojpryndzyj2 we kuchni ze dalekego wschodu, choć joł musza Wōm pedzieć3, że lubia ta patelnia, bo kans4 sie do ni zmieści [...] Artykuł
Chop w kuchnisalsa? Salsa po hiszpańsku to po prostu „sos”. Występuje w różnych wersjach, choć zazwyczaj mówiąc „salsa” ma się na myśli wersję roja (czerwoną), czyli sos z gotowanych pomidorów, cebuli, papryki, czosnku i kolendry. Bardzo podobny skład ma salsa cruda (surowa), tyle że tutaj gotowane warzywa zastąpione są surowymi, a potrawa nie ma konsystencji gładkiego sosu, tylko przypomina raczej surówkę. Popularna(...)lekko podgrzane placki tortilla wypełniamy farszem, zawijamy i krótko grillujemy. Składniki farszu? Na pewno nie może w nim zabraknąć papryki, pomidorów, cebuli, fasoli, kukurydzy i pikantnego sosu salsa, a jeśli chodzi o mięso, to najlepsza będzie mielona wieprzowina albo kurczak
jakszef.plsurówkami z kapusty - dla mnie połączenie idealne). Co do rodzaju mięsa, można oczywiście wykorzystać kurczaka, ale wiecie jak to jest teraz z kurczakiem. Jakościowo jednak indyk wygrywa. Składniki: 500 g piersi z indyka pół małego pora (biała część) pół cukinii pół czerwonej papryki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki sól pieprz
Kardamonovytylko najdzie ochota. Można zrezygnować z dodatku kiełbasy, aby powstało danie bezmięsne, ale można równie dobrze dodać pies z kurczaka czy boczek. W każdej wersji będzie pysznie, spróbujcie Składniki: garść fasolki szparagowej pętko kiełbasy np. podwawelskiej 10 pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 małe cukinie kilka gałązek natki pietruszki olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: * Fasolkę szparagową
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI: - mix kasz (u mnie: kasza bulgur, pęczak, soczewica zielona) - 1/3 woreczka (33 g) - filet z piersi kurczaka - (100 g) - cebula czerwona - (50 g) - ciecierzyca (z puszki) - (50 g) - olej kokosowy - (3 g) przyprawy: pieprz, sól himalajska, papryka słodka WYKONANIE: Kaszę ugotować, podzielić na 3 części. pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czassłoniny 6 dużych cebul 2 cebule czerwone 4 ząbki czosnku 2 duże pomidory malinowe 2 pieczone udka z kurczaka 500 g kiełbasy żarskiej 150 g boczniaków 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki zielenina (natka, szczypior) sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy na duże kawałki. Słoninę kroimy
R'n'G Kitchen