kurczak z papryką - 10695 przepisów (strona:479/713)

Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 183

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa ziemniaczana z wędzoną papryką 143

oprócz kremu). Żeby nie było banalnie, podkręciłam smak wędzoną papryką. Jestem pewna, że moim facetom będzie smakować... Zupa powstała również w ramach wspólnego gotowania z grupą zaprzyjaźnionych blogerek. Temat to "Zupa z psiankami/psianką". Ania proponuje w tym temacie Zupę z czerwonej soczewicy z pomidorami.  Składniki: 2 skrzydełka z kurczaka 4-5 średnich ziemniaków 1 marchew 1/2 średniego selera

Czerwień i błękit
Zupa Pomidorowa 158

śmietany ) 2 łyżki mąki pszennej ( 30 g) do smaku : sól , pieprz , pieprz cayenne (papryka ostra ) Link do filmu z przygotowania : Zupa pomidorowa https://www.youtube.com/watch?v=2LaBAJiqnsY Przygotowanie : Najpierw przygotuję wywar : Do garnka daję umyte i oczyszczone warzywa , pokrojone na mniejsze kawałki . Dodaję umytą i osuszoną ćwiartkę kurczaka i wlewam 2,5 litra wody . Garnek stawiam na gazie i gotuję od momentu

Uwaga Babcia Gotuje
Tacos z guacamole, kurczakiem, warzywami i sosem worcestershire 94

kurczak, zielona pasta z awokado i czosnku,   ulubione warzywa i sos worcestershire.   Całość komponuje się rewelacyjnie i smakuje obłędnie. Polecam.   Składniki: 8 świeżych placków tacos 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżki oleju z awokado 2 pomidory 1 czerwona cebula ½ puszki kukurydzy Szczypior z dymki Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Słodka papryka(...)Świeżo mielony pieprz do smaku Sól himalajska do smaku   Przygotowanie: Mięso umyć pokroić na małe paseczki, włożyć do miski, skropić olejem z awokado, posypać szczyptą soli, chili, słodkiej papryki, imbiru i pieprzu, wymieszać odstawić na 30 minut. Po tym czasie włożyć  mięso na rozgrzaną patelnię i usmażyć. Cebulę obrać  pokroić w piórka, pomidory w kostkę , kukurydzę osączyć

Wanilia i Kardamon
Pizza na spodzie drożdżowym z sosem porowym, kurczakiem i pomidorami 169

pora 150 g sera żółtego sos: 100 g pora odrobina oliwy z oliwek wywar z ugotowanego kurczaka, bądź wywar warzywny (opcjonalnie bulion) 50 ml gęstej śmietany 36% sól, pieprz do smaku odrobina soku z cytryny łyżeczka sosu sojowego szczypta ostrej czerwonej papryki 15 ml przecieru pomidorowego do dekoracji świeży rozmaryn Przygotowanie: ciasto: Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić(...)okrąg około 30 cm średnicy. Nakładać sos. sos: Por umyć, pokroić w plastry. Na patelni podsmażyć na oliwie, dodać przyprawy, po czym gdy por się zarumieni dodać wywar z kurczaka. Dusić przez kilka minut aż wywar troszkę odparuje. Dodać sos sojowy i sok z cytryny oraz przecier pomidorowy. Dusić jeszcze przez chwilę aż smaki się połączą. Zdjąć por z ognia

KreatywnePiny
wege chińszczyzna z cieciorką i makaronem z czarnego ryżu 179

też dodaję przepis na pyszną wegańską chińszczyznę z nutą kokosową. Typowa wersja tego dania, zawiera kurczaka- u mnie został on zastąpiony niezawodną cieciorką. Oczywiście nie mogło zabraknąć pysznej dyni hokkaido, która dodaje całości orginalne walory smakowe. SKŁADNIKI : marchewka cebula dymka kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 1/4 dyni hokkaido  garść fasolki szparagowej 3 łyżki ciecierzycy 100g makaronu z czarnego ryżu

healthy dreams
Kukuruku,czyli Kurczak Curry 209

czyli słodkie ziemniaki cebula biała mleko, ok 50 ml pierś z kurczaka podwójna przyprawa w proszku curry kurkuma mielona pasta zielone curry (lub świeży imbir) łyżka wiórek kokosowych starta skórka z pomarańczy sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy pieprz kolorowy świeżo mielony sól 3 ząbki czosnku polskiego słodka papryka czerwona natka kolendry Przygotowanie: Mięsko należy umyć, pokroić w kostkę i przyprawić

Karczma Honorietty
Udka po marokańsku 158

tradycyjnym marokańskim kuskusem smakuje rewelacyjnie. Składniki: 5 udek z kurczaka 3 cebule 1 cytryna 30g czarnych oliwek 30g zielonych oliwek 250ml bulionu drobiowego kilka nitek szafranu garść świeżej posiekanej kolendry 250g kuskus 2 łyżeczki curry sól olej Marynata: 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3-4 cm imbiru

Szalona Kuchnia Eweliny
Grillowana pierś prosto z czerwonej marynaty 125

łyżka octu balsamicznego - łyżka suszonego oregano - łyżeczka ostrej wędzonej czerwonej papryki - ząbek czosnku bardzo drobno posiekany - łyżeczka soli i dwie porządne szczypty świeżego pieprzu - mała, płaska łyżeczka cukru (marynata powinna być słodkawa, octowa, słodka i odrobinę pikantna) Łączymy wszystkie powyższe składniki oprócz soli , obtaczamy dokładnie całe piersi z kurczaka. Odstawiamy na minimum godzinę. Jeśli kurczak był bardzo zimny, prosto

Right Behind The Kitchen
Paella z ośmiornicą i kurczakiem 142

pominąć. Przepis na paelle to luźna formuła, w której mieszczą się różne produkty i ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Składniki: 100 g chorizo, pokrojone w plasterki 250 g piersi kurczaka, pokrojona w kawałki ośmiornica, wcześniej ugotowana* 1 cebula, drobno pokrojona 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 2 pomidory, sparzone, obrane ze skóry, pokrojone(...)chorizo i chwilę je obsmażamy aż wytopi się tłuszcz. Dodajemy kurczaka i obsmażamy go dokładnie z każdej strony (około 3 minuty). W połowie obsmażania dodajemy czosnek, cebulę i seler naciowy. Dodajemy łyżkę oliwy, pomidory i cukinię i smażymy dalej przez około 3 minuty, co chwilę mieszając. Dodajemy przyprawy (paprykę i kurkumę, sól, pieprz), mieszamy. Po chwili wsypujemy ryż i podsmażamy

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak po cygańsku 603

wychodzi mięciutka, a nie chrupiąca – przynajmniej u mnie taka wyszła;) 1 kg udek z kurczaka (ja wykorzystałam tylko 500g) 2 cebule około 8 suszonych śliwek 1 łyżeczka octu 1/2 szkl. ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szkl. powideł śliwkowych 3 łyżeczki cukru słodka papryka mielona sól Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą oraz mieloną słodką papryką; przyprawy równomiernie(...)cukier, ocet oraz 3/4 szkl. wody. W rondelku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy śliwki oraz przygotowaną wcześniej mieszankę. Całość doprowadzamy do wrzenia. Obsmażone udka kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy je gorącym sosem. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę

Smaki Na Talerzu
Marokańskie kebaby z kurczaka z dipem z awokado Jamiego Olivera 377

autora. Z pewnością zainspirują także was do kulinarnych eksperymentów.  Składniki: 500 g mięsa z kurczaka (filet z piersi lub udek) 4 chlebki arabskie lub pita 1 cytryna pokrojona na cząstki Marynata: kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka, obrany i drobno starty 1 łyżka pikantnej papryki w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry 3 łyżki oliwy sól morska(...)mały pęczek kolendry lub pietruszki, drobno posiekany 2 łyżki oliwy sok z 1 cytryny Przygotowanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę oraz sporą szczyptę soli i pieprzu. Mięso kurczaka kroimy na małe kawałki i obtaczamy w marynacie. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut (lepiej dłużej). Przygotowujemy dip. Owoce awokado kroimy na pół

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet z suszonymi grzybami 213

królika około 500 g ćwiartek z kurczaka około 700 g surowego boczku wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 duża czerstwa bułka 3-4 marchewki (około 350 g) 2 korzenie pietruszki (około 150 g) połowa średniego korzenia selera 2 ząbki czosnku 2 jajka pół szklanki suszonych grzybów 1 łyżka majeranku słodka i ostra papryka do smaku pieprz sól Przyprawy(...)łyżka suszonego) pęczek natki pietruszki sól Dodatkowo: smalec do wysmarowania formy Dzień wcześniej, wieczorem suszone grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc. Warzywa obieramy, a królika, boczek i kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki. W bardzo dużym garnku zagotowujemy wodę. Do wrzątku wrzucamy mięso. Gotujemy 15-20 minut. Po tym czasie zbieramy szumowinę i dorzucamy marchewki, pietruszkę, seler, lubczyk, natkę

PatiGotuje
Dieta w insulinoodporności. Kurczak pieczony z warzywami z woka. 142

wyrzeczeń, a wręcz przeciwnie łatwa, lekka i przyjemna. Podzielę się z Wami jednym przepisem tak na zachętę... Kurczak pieczony z warzywami z woka. Przepis na 2 porcje. Składniki: - 300 g małych udek lub bakłażana w wersji wege - 1 czerwona cebula - 2 kolorowe papryki - 2 łodygi selera naciowego - 300 g brokuła - 2 ząbki czosnku - 1 cukinia - 1 kawałek pora - sól kłodawska(...)wymieszaj.  Rozgrzej wok, wlej oliwę, dodaj posiekany kawałek imbiru i wrzuć warzywa. Smaż ok 5 minut, ciągle mieszając, na koniec wsyp sezam i wymieszaj.Podawaj warzywa z upieczonym kurczakiem. Posyp natką pietruszki lub szczypiorkiem

Apetyczna babeczka
Szaszłyki drobiowe w domowej przyprawie gyros 178

bardzo soczyste. Szaszłyki proponuję podać z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki . Składniki: cała duża pierś z kurczaka (wyjdzie 6 małych szaszłyków) patyczki do szaszłyków Składniki marynaty: 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę czubata łyżeczka oregano czubata łyżeczka majeranku płaska łyżeczka słodkiej papryki pół płaskiej łyżeczki ostrej papryki szczypta chili płaska łyżeczka rozmarynu płaska łyżeczka tymianku pół płaskiej łyżeczki mielonego kminku(...)przynajmniej 2 godziny.  Rozpalamy grilla. Drób grillujemy na niewielkim żarze około 10 - 12 minut. Po około 5-6 minutach, szaszłyki obracamy na drugą stronę.  Aby pierś z kurczaka była soczysta, żar w grillu musi być niewielki.  Smacznego

Smak mojego domu
Grillowane rolady z kurczaka nadziane szpinakiem, mięsem podane z warzywami 99

nowych dań degustowanie. Składniki: 3 szt. filetów z kurczaka, 200 g mielonej wołowiny, 250 g sera sałatkowo-kanapkowego solankowego półtłustego, musztarda sarepska Roleski, 3 – 4 garście świeżego szpinaku, ok. 25 – 30 szt. oliwek zielone cale bez pestek, ok. 800 g młodych małych ziemniaków, 2 duże czerwone cebule, 1 czerwona papryka, 2 – 3 marchewki, 1 młoda cukinia, pieprz czarny świeżo mielony(...)chili, doprawiamy solą i mieszamy. Przekładamy je na folię aluminiową do pieczenia. Dodajemy gałązki pietruszki, mięty i przykrywamy folią. Obrane marchewki kroimy po skosie na plasterki, cebulę w ósemki, paprykę w paski, a cukinię w większe kawałki (kostkę, plastry). Przekładamy je do miski, dodajemy trawę cytrynową, lubczyk, oprószamy solą i pieprzem. Polewamy olejem rzepakowym i całość dokładnie mieszamy. Warzywa przekładamy

Moniki Smakołyki
Gęsta zupa z kukurydzą czyli chowder kukurydziany 174

boczku, pokrojone na małe kawałki 1 średni cebula, drobno posiekana 1 średnia czerwona papryka, posiekana Sól i świeżo zmielony czarny pieprz 1 mała papryczka  jalapeno, posiekana, nasiona  usunięte 3 ząbki czosnku, drobno posiekane ok 1/4 szklanki mąki - 1 łyżka 4 szklanki bulionu z kurczaka ok 350 g  czerwonych ziemniaków, obrane, umyte, pokrojone w małą kostkę(...)kolby zostawić. Na patelni, na średnim ogniu, podsmażyć boczek, aż się zrumieni, wytopi i będzie chrupiący. Boczek odłożyć, tłuszcz zostawić, a na patelnię wrzucić pokrojone w kostkę cebulę i paprykę czerwoną.  Podsmażyć aż będą  miękkie i przezroczyste, około 4 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać jalapeno i czosnek i smażyć, aż zacznie pachnieć, pachnące, około

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania