tego jeszcze jakie ładne. Pomysł na pyszną, imprezową przekąskę z ketchupem Kotlin. Przepis zaczerpnięty z zagranicznej strony. Składniki: filet z kurczaka - 1 szt podwójna cebula - 1 szt czosnek - 1 ząbek bułka kajzerka - 1 szt sól i pieprz - do smaku papryka ostra- szczypta ryż długo ziarnisty - 5 łyżek kostka drobiowa - 1/2 szt woda gotowana do kostki - 2 łyżki ketchupu
Kuchnia Danusizalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy majeranek i chwilę razem gotujemy na wolnym ogniu. Fasolkę po bretońsku doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką i podajemy ze świeżym chlebem. Smacznego Fasolka po bretońsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zupa z kurczaka a’la flaczki Bigos tradycyjny łagodny Duszaki, Pieczonki – prosty przepis Artykuł Fasolka po bretońsku – prosty przepis pochodzi z serwisu
Księga-Smakutartę o śred. 25 cm: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody sól, papryka słodka i ostra Nadzienie: 150 g świeżego jarmużu 1 łyżka soku z cytryny 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka 125 ml śmietany 18 % 1 duże jajko i białko z ciasta ser żółty starty ( około 3 łyżki ) 1/2 kulki mozzarelli sól
Gotowanie...to proste !potrzebujemy w miarę szybkim czasie przygotować coś na ciepło. Takie danie, składające się z mięsa, warzyw i kaszy. filet z kurczaka 2 młode, cienkie cukinie 1 cebula 2-3 pomidory około 1 szkl. kuskusu 1 łyżka sosu sojowego słodka papryka mielona sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Mięso przekładamy do pojemniczka z wieczkiem
Smaki Na Talerzudobrym domowym zsiadłym mlekiem. Posypuję koperkiem lub natką. Takie warzywa można podawać także w wersji mięsnej z dodatkiem kawałków kurczaka lub nóżek kaczki i domową ostrzejszą surówką, np. z pora lub colesław. Składniki: 3 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 3 duże pieczarki 1 cukinia 1 pietruszka 1 cebula połowa ostrej papryczki 3 suszone pomidory z zalewy przyprawy: lubczyk
Zasmakuj Kuchnigumowate, wychodzi ideaaaalnie soczyste :) Niestety nie wiem jakim cudem nie zachowały się zdjęcia poszczególnych etapów... SKŁADNIKI Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta pieprzu Wszystkie składniki marynaty łączymy. Piersi myjemy i osuszamy, wkładamy do marynaty i dokładnie
Mamuśka wraca do formyPyszne kawałki kurczaka, to smaczna propozycja na każdy stół. Piersi z drobiu kroimy w kawałki 3-6 cm, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. -- Potem przekładamy wszystko do miski, dodajemy trochę oliwy i dokładnie mieszamy. Możemy wstawić do lodówki żeby wchłonęły się przyprawy... Następnie dodajemy jajko i oprószamy porządnie mąką. Po wymieszaniu smażymy w głębokim tłuszczu na złoto brązowo
chleba naszegowarzyw. Smaczne jednogarnkowe danie. Bagietka z masełkiem konieczna! Znam też osoby, które chętnie podają ratatouille z pieczonym i soczystym kurczakiem, proszę bardzo. Składniki na ratatouille: 2 cukinie 1 bakłażan 3 cebule 4 pomidory 4 ząbki czosnku 3 czerwone papryki 500 g passaty, przecieru pomidorowego, krojonych pomidorów z puszki - chcecie, dodajcie więcej pomidorów 500 ml wody przyprawy: sól, pieprz, dużo
Zasmakuj KuchniSkładniki: 1 kg udek z kurczaka marynata: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1/2 papryczki chili 3 ząbki czosnku Vegeta do mięs słodka wędzona papryka pieprz Przygotowanie: Papryczkę chili posiekać … Czytaj dalej Udka ketchupowo-majonezowe
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 1 puszka marchewki z groszkiem 1-2 łyżki pasty curry 1 jogurt naturalny sól, pieprz słodka papryka czubryca czerwona Przygotowanie: Fileta pokroić w kostkę, … Czytaj dalej Szybkie curry
czarrna od kuchniPyszny pomysł na zdrowy, aromatyczny obiad :) SKŁADNIKI (dla 4 osób- 1 porcja - 278 kcal) 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka (600 g) 8 suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125 g) kilka listków bazylii sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka oliwa z oliwek - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE Każdą pierś przekrawamy w poprzek na 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej
Moje Kuchenne Rewelacjetylko polędwica nadaje się do krótkiej obróbki termicznej. Stogonow funkcjonuje w niezliczonej ilości wariantów, z dodatkiem pomidorów, koncentratu pomidorowego, pieczarek, papryki, czy ogórków kiszonych. Panuje nie tylko dowolność w doborze dodatków, ale i wyborze mięsa. Istniej wersja nawet z kurczakiem. Choć polędwica wołowa lekko nadszarpnie domowy budżet warto zainwestować, bo wspaniały smak wynagrodzi znaczny ubytek gotówki. Strogonowa podaje się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku 2 jajka czerstwa bułka 3 łyżki suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz bułka tarta Żółtka oddzielić od białek. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy
kulinarnyswiatdomikrokieciki :) Składniki na 5-6 krokietów: 1 duże jajko 3/4 szkl mąki 1/2 szkl mleka 1/2 szkl wody sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma 1-2 łyżki masła do naleśników 200-300 gr pieczarek mięso z 1 dużego uda z kurczaka 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju Panierka: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz do jajka 1. Z podanych składników smażymy
Gotowanie...to proste !podanie takiego dania,szybkie smaczne i z małą ilością kalorii-nie patrząc na" boczusia" ha ha:) 20 dag.mielonego z kurczaka 1 cebula 3 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej 1 jajko kilka cienkich plastrów wędzonego boczku sól pieprz papryka ostra przyprawa uniwersalna sok z limonki 1/2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę drobno siekamy,szklimy na 1 łyżce oleju,dodajemy do mięsa wraz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki