kwaśnym z dodatkiem ananasa. Danie można podać z ryżem, bądź jak ja z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki na 2 porcje: 6-8 udek z kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 50 ml octu z białego wina Sos: 250 ml ketchupu 60 ml sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru 1 puszka
Moja Galeria Smakudomowego pasztetu. Przejrzałam internet i znalazłam ten oto przepis , który stanowił moją bazę; ) Składniki: 50dkg mięsa mielonego drobiowego (najlepiej samemu zmielić pierś z kurczaka czy indyka) 4 łyżeczki puree z fasoli 0,5 czerwonej papryki 1 spora cebula 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu białego 1/2 łyżeczki soli morskiej 1/3 łyżeczki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwalentynki podaję afrodyzjak (seler) z pomarańczą, której zapach i smak zawsze kojarzą mi się z miłością ;) Składniki na aromatyczne kotleciki z piersi kurczaka : pierś kurczaka, olej rzepakowy, przyprawy: kozieradka (uwielbiam ten smak!), suszony czosnek, ostra papryka, słodka papryka, grubo mielony kolorowy pieprz, sól, suszone pręciki jakichś kwiatów (nie mam pojęcia, co to jest; dostałam od Koleżanki, która przywiozła
Weekendy w domu i ogrodziesmaczne. Razem z ziemniakami i surówką mogą stanowić szybki i prosty w przygotowaniu obiad. składniki na 12 mielonych 50 dag mięsa mielonego z kurczaka puszka kukurydzy 1 jajko płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki duża szczypta czarnego pieprzu 3-4 łyżki bułki tartej + 3/4 szklanki do panierowania olej do smażenia przepis Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odsączoną
Smakowite Daniaciężkie. Najczęściej przygotowuję zapiekany filet z kurczaka lub polędwiczki wieprzowej. Ostatnio przygotowałam szaszłyki drobiowo- wieprzowe i wszystkim bardzo smakowało. SKŁADNIKI: 1/2 kg. piersi z kurczaka 1/2 kg. polędwiczki wieprzowej 3-4 małe cebule 1 średnia papryka MARYNATA: szczypta bazylii, tymianku, oregano 5-6 ziaren pieprzu papryka ostra, sól trochę vegety powyższe składniki ucieramy razem w moździerzu, dolewamy
Kuchnia BeatySkładniki: udka kurczaka 3 ząbki czosnku kilka gałązek tymianku szczypta rozmarynu sól, pieprz, papryka słodka kilka ziarenek kolendry 3 listki laurowe 3 - 4 plasterki cytryny pół butelki jasnego piwa Przygotowanie: Mięso umyć i osuszyć,naciąć nożem, skropić łyżką oliwy. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać rozgnieciony nożem czosnek (nie obrany), kilka gałązek tymianku, szczyptę rozmarynu, posolić, popieprzyć, przyprawić słodką papryką
Gaździnka warzysię, gdy poczujemy głód, jej przygotowanie zajmie niewiele czasu. Wykonanie: W miseczce łączymy serek kremowy z dymką i powstałą masą smarujemy tortille. Następnie dodajemy paprykę, seler i ser żółty (można też użyć wędzonego łososia lub kurczaka). Całość rolujemy i szczelnie zawijamy w folię Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Końcówki odcinamy gdyż są mało estetyczne ;) a resztę kroimy
w mojej kuchniCiebie kulinarnego cwaniaka :) Zapraszam na mięsno warzywne szaszłyki z sosem jogurtowo koperkowym, podane z kawałkami cytryny :) Do przygotowania dania potrzebujesz: pierś z kurczaka zamarynowana w pieprzu cytrynowym, soli, skorpina oliwą pomidorki koktaljowe cukinia papryka jogurt naturalny przyprawy kaperek Na patyki od szaszłyków nabijamy po kolei wszystkie składniki. Pieczemy w piekarniku 200 stopni przez 25 minut. Sos: Do jogurtu dodajemy
Mój Smak na Życieczosnek - 2 ząbki - jogurt naturalny - 2 łyżki - oliwa - 2 łyżki - bazylia, słodka papryka, pieprz, sól Sposób przygotowania: Mięso dokładnie umyć, pokroić w podłużne kawałki. Oliwę wymieszać z przyprawami (mogą być inne dowolne zioła), obtoczyć kurczaka i pozostawić na około 30 minut. Szpinak poddusić na patelni wraz z jogurtem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Szpinak
Fit-aminamało kiedy gości na naszym stole i w warzywniaku tak ładnie się do mnie uśmiechał, został dodatkiem do dania głównego. Czego potrzebujemy? -udka z kurczaka -marynata; olej rzepakowy, łyżka miodu, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, papryka ostra, papryka słodka, kolendra, kminek, majeranek, gorczyca. Wszystkie składanki łączymy w moździerzu. -olej rzepakowy -pół nieobranej cebuli -dwa ząbki czosnku nieobrane -bakłażan -oliwa -tymianek
BaRepassmakowała, a moja Rodzinka zgodnie stwierdziła, że jest dużo lepsza niż ta w restauracji:)) Wy możecie zrobić swoją ulubioną kompozycję smakową, np. mięsną z kurczakiem lub wołowiną, szynką lub bekonem albo wegetariańską, z pieczarkami, szpinakiem, papryką, brokułami lub czystą serową. Nie przerażajcie się tylko paluszkami, robi się je ekspresowo, wałkując długi pasek ciasta, następnie nadziewając go serem, sklejając wzdłuż
Słodko-Słony Świat Ilonypiec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą. Składniki: - 2 średnie bakłażany - 600g mięsa mielonego z drobiu (zmieliłam 2 piersi z kurczaka) - 1 cebula - kilka szt. dymki - 4 ząbki czosnku - kawałek czerwonej papryki - 2 pomidory - kilka pomidorków koktajlowych - 150 g startej mozarelli - sól, pieprz - oregano - olej rzepakowy Umyte bakłażany przekrajamy wzdłuż na połówki (ogonki zostawiamy). Łyżką wydrążamy
mojewypiekiinietylkoCzęsto jadamy na obiad mięso drobiowe, dlatego lubię je urozmaicić. Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka 40 g mąki pszennej 1 jajko odrobina mleka mielona ostra papryka odrobina mielonego chilli sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Piersi myjemy, osuszamy. Porcjujemy na mniejsze kawałki. 2. Robimy ciasto: mieszamy mąkę z jajkiem, solą, pieprzem, mieloną papryką i chilli. Jeśli ciasto
Kuchnia domowa Anipodudzi z kurczaka 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego PRZYGOTOWANIE: Podudzia umyć, osuszyć i posypać przyprawami. Wszystkie podudzia lekko przemieszać w dłoniach aby zostały pokryte przyprawami. Ułożyć je potem w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i dodatkowo z wierzchu oprószyć jeszcze przyprawami. Przykryć pokrywką i zostawić na godzinę
Ewa w kuchnipaczuszkę kotletów. Kotlety Sojowe - Składniki: opakowanie kotletów sojowych 2 jajka mąka bulion warzywny (1 kostka) sól, pieprz ulubione przyprawy (ja dodaje: czosnek, paprykę słodką, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie, lubczyk, przyprawa do kurczaka) olej do smażenia Kotlety Sojowe - Sposób przygotowania: Zagotować 3/4 l wody. Wrzucić kostkę bulionową, przyprawy, dokładnie wymieszać i wsypać kotlety sojowe. Gotować
Słodka Strona