kurczak z papryką - 10695 przepisów (strona:277/713)

Filet z kurczaka z grilla na ostro-kwaśno 235

Filet z kurczaka to łagodne w smaku mięso, dlatego często wymaga dość wyrazistego doprawienia. Marynata przygotowana ze sporym dodatkiem mielonego chilli oraz octu i pikantnej musztardy z pewnością mu to zapewni. Ponieważ jednak jest ona mimo wszystko bardziej ostra niż kwaśna, dodatkowo „zakwasimy” naszą potrawę podając ją np. z marynowanymi patisonami i papryką, oliwkami oraz kiszonymi ogórkami. Można też podać(...)osób) 1 kg raczej większych niż mniejszych filetów z kurczaka Marynata 10 łyżek oliwy 4 łyżki octu z czerwonego wina 2 czubate łyżeczki średnio ostrej musztardy (np. Dijon) 2 ząbki czosnku 3/4 łyżeczki mielonego chilli (pieprzu cayenne) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka soli Do podania marynowane patisony kiszone ogórki papryka konserwowa zielone oliwki opieczone na grillu lekkie pszenne pieczywo Instrukcje

Kulinarna Pokusa
Odchudzona sałatka gyros 320

homogenizowanego i jogurtu, nikt się nie zorientuje. Poza tym nic więcej nie dodaję, bo sałatkę gyros zna każdy. Taki imprezowy niezbędnik. ;-) 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 sporych korniszonów 1 czerwona papryka 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 małe czerwone cebule Sos: 400g serka homogenizowanego 1 mały jogurt naturalny keczup sól, pieprz 1. Filety z kurczaka kroimy

Szefowa kuchni
Roladki z kurczaka z orzechami 135

egzotycznego" proponuję roladki z sosem cytrynowo-imbirowym, na które przepis znajdziecie pod tym linkiem  klik .     ROLADKI Z KURCZAKA II Składniki: 6 udek kurczaka (bez kości) sól, pieprz, czerwona papryka słodka garść posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie) farsz: 100 g łopatki wieprzowej 50 g podgardla 20 g słoniny 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki majeranku do podania(...)skropienia Przygotowanie: Udka posypujemy z obydwu stron solą, pieprzem oraz lekko papryką. Mięso wieprzowe (łopatkę,podgardle i słoninę) mielimy w maszynce do mielenia dodając ząbek czosnku oraz pół cebuli. Do zmielonego mięsa dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz majeranek. Mieszamy dokładnie.  Farsz nakładamy na udka kurczaka i zawijamy w roladkę. (jeśli robimy roladkę z dodatkiem orzechów przed nałożeniem farszu

Bon appetit mon amie
Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą 128

wyczuwalną nutą oregano. Idealnie komponują się i smakują podane z warzywami i kaszą gryczaną. Pasta brokułowo-paprykowa: Kilka różyczek brokuła 1/3 czerwonej papryki 0,5 łyżeczki oregano Sól Pieprz Mięso: 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Dodatkowo: 400 g mieszanki warzyw na patelnię 0,5 szklanki bulionu 2 łyżki śmietany 18% 100 g kaszy gryczanej Na patelni(...)podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę. Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa

VioletoweKucharzenie
Cukina nadziewana kurczakiem tikka masala i makaronem 234

przepisu) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki czosnku granulowannego Kilka kropel sosu piri piri lub 1/4 łyżeczki ostrej papryki 4 łyżki startego sera cheddar Sól himalajska Przygotowanie: Cukinie dokładnie umyć, wydrążyć środek (ja robiłam to przy pomocy łyżeczki).  Pierś z kurczaka, pieczarki i środek cukini kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię.  Solimy(...)całość aby pieczarki puściły wodę (dzięki temu nie musimy używać dodatkowego tłuszczu). Dodajemy ketchup, paprykę słodką, sos piri piri lub paprykę ostrą, czosnek granulowany i przyprawę garam masala. Makaron gotujemy w niesolonej wodzie al dente. Ugotowany mieszamy z kurczakiem i warzywami na patelni. Przy pomocy łyżki nakładamy farsz do cukini. Posypujemy startym cheddarem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Czarnawisienka
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 1292

stwierdził , że jest najlepsza-mi również bardzo posmakowała i na pewno jeszcze nie raz ją zrobię-polecam  Składniki: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony 1 cebulka czerwona pół czerwonej papryki makaron w kształcie ryżu 3-4 łyżki majonezu łyżka ketchupu pikantnego łyżeczka musztardy olej do smażenia sól,pieprz Przygotowanie: Pierś pokroić(...)złoto.Pieczarki również pokroić w półplasterki i usmażyć na oleju na złoto,na końcu odrobinę posolić.Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić,dodać do kurczaka i pieczarek.Jak już wszystko wystygnie to kroimy korniszony,paprykę i cebulką w kostkę ,dodajemy do pozostałych składników ,dodajemy również kukurydzę i majonez,ketchup i musztardę,mieszamy wszystko i ewentualnie doprawiamy wszystko do smaku solą

Swojskie jedzonko
Zapiekanka z gyrosem 8669

było do syta.  A wy już taką jedliście czy dopiero zamierzacie ? :) Spisujcie przepis i do dzieła. Karnawałowa Zapiekanka z Gyrosem 1 podwójna pierś kurczaka Przyprawa gyros 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 4 średnie ogórki konserwowe 200g brokułów  300 g startego żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 2 łyżki keczupu 1 łyżka oleju(...)Ryż gotujemy do miękkości  doprawiamy jarzynką , łączymy z 1/3 startego sera, połową kurczaka  i wykładamy na dnie naczynia do zapiekania.  Robimy sos z majonezu śmietany i keczupu , smarujemy nim ryż. Pora tniemy w plasterki, a paprykę w kostkę, osobno przesmażamy na patelni i wykładamy na ryż. Brokułu gotujemy ok. 5 min na parze lub w wodzie

W kuchennej krainie
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, pieczonym kurczakiem – na bogato 254

pierwsze kolorowa a w dalszej kolejności smakowita. Polecam. Składniki: Makaron pełnoziarnisty około 250 – 300 gram ( dowolny rodzaj ) 1 pieczona pierś z kurczaka ( podwójna ) Puszka kukurydzy Pieczarki marynowane Pęczek szczypiorku 3 ogórki korniszony 1 świeża, czerwona papryka ( mała ) 4 pepperoni ( łagodne ) Oliwki ( woreczek ) 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej(...)spore ) łyżki majonezu tylu light Sól Pieprz czarny Pieprz cytrynowy Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, al. dente. Odsączamy i studzimy. Pieczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Również w kostkę kroimy korniszony i paprykę. Pieczarki kroimy na połowę, podobnie jak oliwki. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałatki. Szczypiorek siekamy, również dodajemy do sałatki wraz z pokrojonym pepperoni. Do całości

Smaki Ewy
Sałatka z zupek chińskich. 390

Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 3 zupki chińskie – Vifon kurczak curry (ostra) 0,5 średniej wielkości kapusty pekińskiej jedna kulka mozzarelli 1 czerwona papryka 1 mała cebula 3 łyżki majonezu Do miski wsypujemy pokruszony makaron z zupek chińskich. Do szklanki wsypujemy wszystkie przyprawy i tłuszcz, które były w torebkach i zalewamy wszystko do pełna gorącą wodą. Dokładnie mieszamy(...)mieszamy i nakrywamy miskę talerzem. Kiedy makaron już nam spęcznieje i wchłonie całą wodę możemy ściągnąć talerz. W między czasie kroimy kurczaka w kostkę i podsmażamy go na oliwie na złoty kolor – odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy paprykę, cebulę i mozzarellę w drobną kostkę, a kapustę pekińską szatkujemy i wszystko przekładamy do miski z makaronem, dodajemy też wcześniej przygotowanego kurczaka

Moje-pitraszenie
POTRAWKA Z KURCZAKA Z DYNIĄ + RECENZJA 232

łyżeczka * papryka słodka – do smaku * sól – do smaku * pieprz – do smaku * oliwa – ok. 100 ml .   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kosteczkę , posypujemy solą , pieprzem i słodką papryką. Na patelni/woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę, przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię , a następnie posiekaną papryczkę chili i czosnek. Smażymy przez

Ostra na Słodko
PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ 118

lubię najbardziej ;) Do kurczaka wykorzystałam  marynatę staropolską  od  Skworcu . Jest to mieszanka przypraw i ziół takich jak: majeranek, tymianek, sól, czerwona słodka papryka, papryczki chili, bazylia, oregano i inne.  Kurczak upieczony w tej właśnie marynacie smakuje tak dobrze, że prócz surówki nie potrzeba mi już nic innego ;) Składniki: * około 2 kg kurczak * 20-25 gram marynaty

Zrób to smacznie
Udka Pieczone z Miodem i Sosem Teriyaki z Ziemniaczkami Niedżwiedzimi 175

osoby: 2 udka z kurczaka czosnek niedźwiedzi miód sos triyaki różowa sól himalajska (na co dzień używam wyłącznie takiej) pieprz młotkowany z kolendrą  papryka słodka szczypta chili grys przyprawa do kurczaka 1 łyżka oleju Ziemniaczki Niedźwiedzie Wykonanie: Udka myję pod bieżącą wodą, osuszam ręcznikiem papierowym. Każde nacieram solą i pieprzem, odstawiam na kilka chwil. Potem każde smaruję miodem, potem

Blondynka Gotuje
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 208

SKŁADNIKI :  1 cały kurczak 1,5 kg sól do smaku dowolna przyprawa do kurczaka                                                                              FARSZ :  500 g mięsa mielonego(...)łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu  1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżka majeranku                                                             PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka trybujemy, polecam obejrzeć filmik pod przepisem,  jak dokładnie wykonać wyjmowanie kości

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i porem 125

sałatka kompletnie na oko. Ile by nie było składników zawsze Wam wyjdzie. Czegoś dacie więcej, czegoś mniej-jest pyszna! Składniki wędzona pierś z kurczaka oscypki lub np.ser Rolada Ustrzycka   papryka marynowana gotowane jaja ogórek konserwowy kukurydza kawałek pora gotowana szynka pokrojona w drobną kosteczkę, to opcjonalnie-ja miałam -dodałam majonez musztarda sól do smaku pieprz ziołowy Wszystkie warzywa pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekany makaron z kurczakiem, mozzarellą, pomidorami i bazylią 338

duża * mozzarella- 170 g (+ 30 g do posypania wierzchu) * czosnek- 1 ząbek * świeża bazylia- 4-5 gałązek * sos sojowy- 2 łyżki * pieprz, słodka papryka- do smaku * olej ryżowy- do smażenia i wysmarowania naczynia Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem pieprzu oraz słodkiej papryki, odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania