puszka pomidorów krojonych 750 ml wywaru z warzyw koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżeczki natka pietruszki pieprz sól papryka słodka - pół łyżeczki bazylia - szczypta oliwa grillowana pierś z kurczaka PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy do cebuli i wszystko razem przesmażamy. Następnie dodajemy pomidory(...)mieszamy, po czym przekładamy całość do malaksera i dokładnie rozdrabniamy na gęsty krem. Przelewamy do garnka, zalewamy wywarem, doprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem - gotujemy razem przez około 5 minut. Możemy podawać z kawałkami grillowanego kurczaka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipojedyncza pierś z kurczaka (bez polędwiczki) 2 suszone pomidory z zalewy (niewielkie) 1 łyżeczka oliwy spod pomidorów garść rzeżuchy sól, pieprz, papryka słodka i ostra suszony tymianek + dowolne warzywa, u mnie mieszanka marchewkowa Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż, rozłożyć jak książkę. Przykryć kawałkiem folii spożywczej i leciutko rozbić, uważając, by nie poszarpać mięsa. Doprawić(...)stron solą, pieprzem, paprykami i tymiankiem. Pomidory delikatnie opłukać, pokroić w cienkie paseczki. Na mięsie, wzdłuż z jednego z dłuższych brzegów, ułożyć paseczki pomidorów, rzeżuchę i zwinąć w roladkę. Gotową można spiąć wykałaczkami, związać nicią lub niczym nie krępować. Oliwę z pomidorów rozgrzać na małej patelni, obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do małego naczynka żaroodpornego
Cakes By Kejtzdrowsza . Składniki /4 porcje: – 1 pierś z kurczaka – ser pleśniowy typu Cammembert – 4 suszone pomidory – przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, – ryż jaśminowy – przyprawa curry Przygotowanie: Pierś z kurczaka dzielimy na 4 części i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Na każdym kawałku kładziemy plaster sera pleśniowego oraz suszony pomidor. Piersi zwijamy w rulon i łączymy
I LOVE LIFEkurczaka? Uwierz mi, tym połączeniem się zachwycisz, a z talerzy obiad zniknie szybciej, niż myślisz. Składniki: 2/3 puszki mleczka kokosowego 1 podwójna pierś z kurczaka 1 por ulubione przyprawy, np.: sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, papryka olej do marynowania 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka pokrój w Continue Reading Artykuł Kurczak z porem i mleczkiem kokosowym pochodzi
Głodni Wrażeń - fit przepisywyraziste w smaku. 2 porcje: 80 g ryżu brązowego 40 g soczewicy czarnej 1 średnia marchewka sok z pół limonki 1 duża pierś kurczaka 1 papryczka chilli 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 żółtej papryki 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka oleju kokosowego Ryż mieszamy z soczewicą, zalewamy wodą tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię ziaren. Marchew ścieramy(...)Doprawiamy solą, połową wyciśniętego z limonki soku i łyżką koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuszczamy olej. Paprykę chilli siekamy drobno, smażymy na oleju kokosowym. Paprykę żółą i łodygi selera kroimy w drobną kostkę, dokładamy na patelnię. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do smażonych warzyw. Dusimy przez chwilę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sok z limonki i sól do smaku. Dolewamy trochę wody
Kucharzycasię przygotowuje, można podać go z ryżem lub ziemniakami, jak kto woli. Zapraszam do wypróbowania : ) Pysznie, prosto i szybko :) Składniki : 5 porcji podudzia z kurczaka sól, pieprz domowa vegeta do smaku 2 łyżki czerwonej papryki 3 ząbki czosnku 4 łyżki masła 1 słoik Sosu słodko-kwaśnego Orzech 100 ml wody Wykonanie : Podudzia myjemy i osuszamy, nacieramy solą(...)vegetą co lubicie , ja nacieram vegetą, papryką, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawiamy na kilka minut aby kurczak przeszedł przyprawami.W dużym rondlu rozpuszczamy masło, przekładamy kurczaka i obsmażamy z obydwu stron na złoty kolor, następnie podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Następnie wlewamy sos słodko kwaśny i dusimy dalej aż mięso będzie miękkie
Sama słodycz i szczypta chiliobiadowa to grilowane piersi z kurczaka . Łagodne w smaku, idealne więc też i dla najmłodszych smakoszy dań z grilla Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 łyżki miodu 6 łyżki keczupu po pół łyżeczki: papryki słodkiej mielonej, pieprzu, czosnku granulowanego łyżeczka suszonego lubczyku Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry. Miód łączymy razem z keczupem , dodajemy przyprawy. Gotową marynatą smarujemy
Z Majeczką w kuchnipotrzeba go smażyć w głębokim oleju. Polecam :) Składniki - 3 większe polędwiczki z kurczaka - 2 surowe jajka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - sól, pieprz, czosnek mielony, papryka ostra mielona, domowa wegeta ( lub inna ulubiona przyprawa do kurczaka ) - płatki kukurydziane - olej Wykonanie Oczyszczone polędwiczki kroję wzdłuż na pół. Do większej miseczki wbijam jajka, do jajek dodaję dwie łyżki mąki ziemniaczanej i wszystkie przyprawy
Kuchnia z widokiem na ogródPolecam :) Składniki - paczka warzyw mrożonych na patelnię 750 gram - dwie piersi z kurczaka ( pojedyncze ) - woreczek ryżu 100 gram - sól, pieprz, domowa wegeta , czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek, sos sojowy - olej Wykonanie Piersi z kurczaka kroję w niewielkie paseczki lub kostkę, przekładam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodaję czosnek, domową wegetę, papryke i majeranek, chwilkę smażę na średnim ogniu
Kuchnia z widokiem na ogródpracy/szkoły lub szybki obiad. Zapraszam! Składniki (na 2-3 porcje) : ok. 100 g kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem) filet z piersi kurczaka 1/3 dużej cukinii cebula ząbek czosnku dwie garście młodego szpinaku baby 1/2 białej papryki po 1/2 szklanki mleka i wody 2 łyżki oleju ser feta sól, pieprz pomidor pestki dyni Przygotowanie : Kaszę jaglaną ugotować
Kuchnia Elliemiód. Był to strzał w dziesiątkę, gdyż marynata doskonale podkreśliła smak kurczaka :) Składniki: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta cayenne 1 ząbek czosnku Pół dużej piersi z kurczaka (1 pojedyńcza) Przygotowanie: Pierś pokrój na mniejsze kawałki, ok. 4. Czosnek posiekaj, połącz zresztą składników marynaty. Wymieszaj w marynacie kurczaka. Odstaw go na minimum 20 minut
Fabryka pomysłówmarynowałam przez około 5 godzin. Głównym składnikiem marynaty był ocet balsamiczny. Kurczak wyszedł bardzo smaczny. Składniki: około 1,5 kg kurczaka 6 łyżek octu balsamicznego 1,5 łyżeczki (czubate) słodkiej papryki 0,5 łyżeczki papryki chilli 1 łyżeczka ziół prowansalskich(...)ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki na marynatę (ocet balsamiczny, słodką paprykę, paprykę chilli, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, miód) połączyć. Kurczaka posolić i popieprzyć, natrzeć marynatą. Wstawić do lodówki na około 5 godzin. Kurczaka piec w torebce do pieczeniu w temperaturze 180C przez około godziny
Amatorka kuchennaskładniki * 2 filety z kurczaka * 1-2 woreczki ryżu parboilad * 1 czerwona papryka * 30 dag pieczarek * 1 cebulka lub 2-3 cebulki dymki * przyprawa curry * pieprz cayenne * sól * olej sposób wykonania Filety umyć, osuszyć, pokroić na paseczki. W misce do której włożymy pokrojonego fileta wymieszać 1/3 szklanki oleju z 3 łyżkami przyprawy curry, dodać kurczaka i dokładnie wymieszać
Mix smakuciągnącym serem oraz dodatkiem drobno posiekanej czerwonej cebuli są sytym mięskiem na obiad. Czerwona cebula zaostrza ich smak. 600 g fileta z piersi kurczaka Sól Pieprz 100 g żółtego sera 1 czerwona cebula Słodka czerwona papryka 2 jajka Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy z każdej ze stron
VioletoweKucharzenieteż przedłużyć czas pieczenia o kilka minut. Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami (4 porcje): Jeszcze nieupieczona. 2 cukinie 2 piersi kurczaka pieczarki około 200 g cebula białe wytrawne wino około 100 ml starty parmezan 100 g jajko sól ostra papryka pieprz kminek cały Cukinię przekroić wzdłuż i w poprzek. Wydrążyć jej środek, tak aby powstał łódkowaty kształt. Nie wolno wyrzucać(...)Pokroić pieczarki w cienkie paski, a cebulę w drobną kostkę. Smażyć na tej samej patelni, doprawić kminkiem. Usmażone wrzucić do miąższu cukinii. Kurczaka pokroić w kostkę. Smażyć na patelni około 3 minuty, doprawiając solą, pieprzem i papryką. Wlać wino, dusić do odparowania nadmiaru alkoholu. Wszystkie składniki wymieszać razem w garnku lub misce (miąższ, pieczarki z cebulą, winny kurczak), dodać roztrzepane
Karola gotuje