smakuje ciekawie, trochę egzotycznie. Oprócz tego, że świetnie smakuje, to również porządnie rozgrzewa - idealne danie na jesienne chłody! Składniki: 3-4 filety z kurczaka 1 duży batat 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili ok. 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka masła orzechowego 1/2 szklanki mleczka kokosowego 300 ml wody/bulionu sól, pieprz papryka słodka mielona olej do smażenia Wykonanie(...)usuwamy nasiona, a następnie bardzo drobno kroimy. Batata obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule podsmażamy do zeszklenia na oleju, który pozostał po smażeniu kurczaka. Następnie dodajemy czosnek i papryczkę chili, a na końcu startego batata i całość trzymamy na ogniu przez kilka minut. Przenosimy do garnka z mięsem. Następnie zalewamy bulionem lub wodą i dusimy
Kuchnia MagdaLenymarchewki 1 ząbek czosnku szczypiorek 2 łyżki oleju 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki białego pieprzu Makaron ugotować, odcedzić. Czosnek posiekać. Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Marchewkę i paprykę pokroić w cienkie słupki. Na głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i smażyć około 30 sekund. Dodać filet z kurczaka
Moja Galeria Smakukurczaka - opakowanie sosu Chow Mein - 3 łyżki sosu sojowego ciemnego - 1/2 cebuli - 1/3 opakowania grzybów Mun (ugotować) - łyżka octu ryżowego W woku podsmażamy na oleju cebulę, czosnek, dodajemy kurczaka i w/w składniki. Wszystko smażymy 7 minut. Mieszamy doprawiamy chili. Kurczak jest rewelacyjny! Polecam
SMYKWKUCHNIpolecam poniższe przepisy: ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BAKŁAŻANEM CUKINIĄ I BROKUŁAMI ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA MAKARON ZAPIEKANY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM BROKUŁAMI I MOZZARELLĄ Składniki: (ilość dowolna) makaron pierś z kurczaka pieczarki cebula śmietana czosnek przyprawy: bazylia, tymianek,papryka, pieprz, sól, gałka muszkatołowa ser mozzarella olej Pokrojoną pierś z kurczaka posypałam przyprawami i startym czosnkiem. Zalałam odrobiną oleju i odstawiłam żeby się przegryzło. Cebulę
potrawyregionalneczosnku granulowanego, pieprz, sól, ostra papryka do smaku. Przygotowanie: Filety dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie przełożyć go do miski i doprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Do kurczaka dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty żółty ser, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Całość dobrze wymieszać. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Kotlety można smażyć na patelni
rozgotowanaskładniki (na 2 porcje) ok. 300g filety z kurczaka (1 podwójna pierś) łyżeczka suszonego rozmarynu 1 puszka krojonych pomidorów w puszce szklanka passaty pomidorowej cebula czosnek sól pieprz olej 50g parmezanu szczypta cukry Kurczak pieczony w pomidorach - przepis Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, pomidory, rozmaryn, cukier i całość dusimy przez ok. 15 minut. Kurczaka pokrojonego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!patrzeć na jedzenie ;) Ale dziś kolejny Studencki Wtorek. Dziś mam dla Was lekkie danie, pełne warzyw i bardzo przyjemnych smaków ;) Składniki: 400g piersi z kurczaka 400g marchewki 2 cebule czerwona papryka 2-3 ząbki czosnku ok. 100g sosu słodko-pikantnego sól, pieprz, papryka słodka(...)olej do smażenia kalafior romanesco (lub zwykły) Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na paski. Oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy. Marchewki, paprykę i cebulę kroimy na cienkie paski, czosnek siekamy drobno. Kurczaka smażymy na rumiano i zdejmujemy z patelni. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy warzywa, smażymy, podlewając odrobiną wody, aż zmiękną. Na koniec dodajemy sos słodko-kwaśny
Czerwona Porzeczkakurczaka - duża garść kurek - kilka garści mixu sałat - szklanka kukurydzy - kilka łyżek jogurtu naturalnego - 6 pit - olej rzepakowy - sól, pieprz do smaku, przyprawy: tymianek, bazylia, papryka słodka, ostra, czosnek granulowany Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, dodać przyprawy. Podsmażać kilka minut. Dodać umyte kurki. Zmniejszyć gaz, mieszać. Poddusić przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając. Dodać jogurt naturalny
Corner With Recipesrównież samopoczucia. Sprawdza się idealnie dla osób zapracowanych, bo posiłek wykonuje się w niecałe 20 minut. Składniki: 100g piersi kurczaka 200g mrożonej mieszanki warzyw 1/2 średniego batata przyprawy: kurczak złocisty, czosnek granulowany olej do smażenia Sposób przygotowania: Batata obieramy myjemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 15 minut. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem smażymy pierś kurczaka
Truskawkowa Fiestapomidorami i orzechami włoskimi Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z cieciorki z papryką(...)pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z paprykowym kurczakiem i kuskusem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli
Moja smaczna kuchniałyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Pałki z kurczaka myjemy. W głębokim talerzu mieszamy przyprawy z olejem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Kurczaka obtaczamy w przyprawach i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso powinno marynować się w lodówce przez kilka godzin. Zamarynowane pałki kurczaka wkładamy na godzinę do piekarnika nagrzanego
Dieta bez mlekaansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;) Składniki 4 filety z kurczaka (150 g) 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 1 cebula 4 pomidory 1 papryczka chili 1 zielona papryka kolendra 50 ml oliwy z oliwek 50 ml soku z cytryny(...)sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i czosnkiem. Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min. Pozostały sos łączymy z obranymi
R'n'G Kitchenpomysł na niedzielny obiad.Mięso jest delikatne w smaku, bo czas marynowania nie może być zbyt długi,wtedy przyprawy by wzięły górę nad smakiem. 4 podudzia z kurczaka 4 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 łyżka majeranku 1 łyżka papryki słodkiej 0.5 łyżki ostrej papryki 2 łyżki oleju Olej do smażenia pieprz i sól ******************************** Do miski
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipomidory pokrojone w kosteczkę 4 łyżki sosu aioli (po łyżce na tortille) 350 g sosu słodko - kwaśnego kilka plasterków czerwonej papryczki chilli sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka, rozgnieciony ząbek czosnku i lubczyk do smaku kurczaka - wedle uznania, ja lubię dużo wyrazistych ziół i paprykę, więc sypię po pół lub całej łyżce (z solą tak nie szaleję) olej
Zasmakuj KuchniBogactwem smaku i aromatu ukrytego w specjalnie dobranej mieszance przypraw. Gwarantuję Ci, że odpowiednio przyprawiony w tym daniu kurczak, zadowoli Twoje podniebienie. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów(400 ml) mleczko kokosowe (ok 200 ml) Przyprawy: 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka papryki łagodnej, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka mielonego imbiru(...)łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawach i oliwie całą noc. Na rozgrzanej patelni smażymy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy zamarynowanego kurczaka. Gdy się podsmaży, wlewamy pomidory z puszki, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy sos lekko zgęstnie wlewamy mleczko kokosowe. Smażymy na wolnym ogniu do czasu uzyskania gęstego sosu. Podajemy
Mój Smak na Życie