Pieczony kurczak nadziany kolorowymi warzywami, kusi swoimi smakami. Pod skórką chrupiącą, mięciutkie mięsko się schowało, z nutą ostrości idealnie z pęczakiem smakowało. Składniki: 1 kurczak, 4 duże marchewki, 3 szt. kolorowej papryki (żółta, czerwona, zielona), 200 g kaszy pęczak, pęczek koperku, 1 pakowanie mieszanki przypraw suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (15 g), przyprawy do natarcia kurczaka: sól do smaku, 1 płaska łyżka mielonego pieprzu czosnkowego, 1 płaska łyżeczka mielonego chili... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.