Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne, 1 podwójna pierś kurczaka, 1/2 bakłażana, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 duże pomidory bez skórki, 5 listków świeżej bazylii, 2 łyżeczki tymianku, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie hartujemy zimną wodą i odstawiamy do odcieknięcia wody. Na patelni podsmażamy cebulkę(...)pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy kurczaczka, pokrojonego w kostkę i przyprawionego tymiankiem, przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Bakłażana kroimy w kosteczkę i posypujemy solą, odstawiamy na kilka minut i dodajemy do kurczaka. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy pod przykryciem. Na koniec dodajemy świeżą bazylię i makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem
Aga w kuchnisera grana padano 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony pieprz bułka Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu łyżeczka musztardy ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny świeżo zmielony pieprz sok Hortex pomarańczowy 100% Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na patelni z obu stron, ostudzić. W międzyczasie przygotować sos. Wszystkie składniki wymieszać(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Bułkę pokroić w kosteczkę, zrumienić na patelni z łyżką oliwy. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Wymieszać z sosem. Na talerzu układać sałatę, pokrojonego w plasterki kurczaka i grzanki z bułki. Posypać startym serem. Sałatkę podawać z naturalnym sokiem Hortex . Przepis bierze udział w akcji
Smakołyki Asinaszego organizmu. Polecam na szybki i lekki obiad :) Kaszotto ze szpinakiem i szynką SKŁADNIKI : 150 g kaszy jęczmien nej 150 g kurczaka gotowanego - szynka 100 g szpinaku świeżego 5 gałązek natki pietruszki czosnku granulowany sól i pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE : Kaszę gotujemy na miękko w lekko osolonej wodzie. Przekładamy ugotowaną kaszę do miski. Szynkę - gotowanego(...)kurczaka kroimy w kosteczkę, przekładamy do kaszy - mieszamy. Świeży szpinak płuczemy, podduszamy przez kilka minut na oliwie z wodą - doprawiając solą i granulowanym czosnkiem, przekładamy do kaszy, mieszamy. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy doprawiamy pieprzem - mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigram piersi z kurczaka kawałek pora około 6 cm jajko 1 łyżka masła bezglutenowa bułka tarta z quinoą natka pietruszki - mały pęczek czosnek niedźwiedzi majeranek słodka papryka pieprz sól olej do smażenia Wykonanie: Surowego kurczaka i ugotowaną quinoę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko, pokrojony w kostkę i podsmażony na maśle por, posiekaną pietruszkę. Doprawiamy według własnych upodobań czosnkiem
Quinoa Raz!puszka mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki imbiru 4 ziarenka kardamonu 4 goździki 1 łyżeczka kolendry 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cynamonu 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól kurkuma Kurczaka podzielić na porcje i usunąć z niego skórę. Sól wymieszać z kurkumą i natrzeć każdą porcję mięsa, a następnie odstawić na 30 minut(...)chłodne miejsce. Kardamon,imbir,goździki, kolendrę, cynamon, czosnek, paprykę wymieszać, dolać 2 łyżki wody i wymieszać aż powstanie pasta. Masło rozgrzać w dużym rondlu, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać pastę i smażyć na małym ogniu około 2 minuty mieszając. Włożyć do kawałki kurczaka i smażyć na małym ogniu lekko przyrumieniając z każdej strony. Wlać 1/2 szklanki wody wymieszaną
O kuchni z uczuciempodwójna pierś z kurczaka 1/2 małego słoika suszonych pomidorów z zalewą (ok. 150 ml) 2 łyżeczki suszonego oregano 1 duży ząbek czosnku 100 g sera feta garść świeżych liści bazylii sól olej do smażenia Każdą z piersi z kurczaka oczyścić, umyć i przekroić wzdłuż włókien (uważać aby nie naciąć do końca). Tak przygotowaną pierś rozbić tłuczkiem do mięsa (rozłożyć(...)ubić oddzielnie każdą rozkrojoną połówkę), nasolić, natrzeć zalewą z pomidorów, suszonym oregano i wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny. Fetę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią (część bazylii zostawić do posypania mięsa po usmażeniu). Przygotowanym farszem nadziać kurczaka (ułożyć na rozkrojonej części i przykryć drugą). Jeśli kurczak bardzo się rozpada, można przytrzymać farsz
Bulliopodwójna pierś z kurczaka 1/2 małego słoika suszonych pomidorów z zalewą (ok. 150 ml) 2 łyżeczki suszonego oregano 1 duży ząbek czosnku 100 g sera feta garść świeżych liści bazylii sól olej do smażenia Każdą z piersi z kurczaka oczyścić, umyć i przekroić wzdłuż włókien (uważać aby nie naciąć do końca). Tak przygotowaną pierś rozbić tłuczkiem do mięsa (rozłożyć(...)ubić oddzielnie każdą rozkrojoną połówkę), nasolić, natrzeć zalewą z pomidorów, suszonym oregano i wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny. Fetę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią (część bazylii zostawić do posypania mięsa po usmażeniu). Przygotowanym farszem nadziać kurczaka (ułożyć na rozkrojonej części i przykryć drugą). Jeśli kurczak bardzo się rozpada, można przytrzymać farsz
Bullionaturalnego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka 50g sera mozzarella olej do smażenia Składniki na sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia *** Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę oprószamy przyprawami i smażymy na patelni, ciągle mieszając, aż mięso straci surowy wygląd *** *** Do mięsa dodajemy liście szpinaku i wszystko podsmażamy razem(...)jogurt naturalny *** *** Ser z jogurtem dodajemy do mięsa i wszystko razem dokładnie mieszamy. Farsz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Na osobnej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę oraz czosnek. Dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawy i przez chwile całość razem dusimy *** *** Pomidory miksujemy na gładką masę, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku i tak uzyskany sos wylewamy
Blog z ApetytemCycki po góralsku" - to inaczej pierś z kurczaka otulona serową pierzynką z oscypka i mozarelli. Składniki na 4-5 porcji: podwójny filet z kurczaka 5 dużych ziemniaków 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 dużego oscypka wędzonego 15 dag sera mozarella w kawałku 500 ml śmietanki 18% 1 jajko olej bułka tarta przyprawa do kurczaka, tymianek pieprz, gałka(...)przyprawa do kurczaka, bułka tarta). Przesmażone mięso układać w dużym naczyniu żaroodpornym. Następnie pokroić cebulę w piórka i lekko zeszklić na patelni, następnie wyłożyć na mięso w naczyniu. W małym garnku robimy sos. Wlewamy śmietankę i sery pokrojone w kostkę. Przyprawiamy pieprzem i gałką. Podgrzewamy do momentu zgęstnienia sosu (w razie potrzeby dodajemy jeszcze sera). Czosnek kroimy w cienkie
Alutka-Gotujemenu ;) Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 20 dag jarmużu pokrojonego 15 dag twardego białego sera: ja użyłam korycińskiego sól,pieprz ząbek czosnku 1 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia Wykonania: Piersi z kurczaka rozkrajamy na kotlety, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.Jarmuż obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, po tym czasie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy
Z Majeczką w kuchniletniej 1 łyżeczka przyprawy Rozkosznej Tradismak 1 łyżeczka przyprawy Szecherezady S 1 łyżka przyprawy Peklosmaczek K 1 łyżka suszonego czosnku vegeta do smaku Wykonanie: Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w grubą kostkę. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy piersi z kurczaka, wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy. W przegotowanej wodzie rozpuszczamy żelatynę
Sama słodycz i szczypta chiliPrzypominam też o konkursie, do wygrania pyszne sosy :) KLIK :) 2 piersi z kurczaka Marynata: *ilość przypraw dostosowana do własnych upodobań Przyprawa do kurczaka (złocista) Cebulka liofilizowana kupuję w KLIK Czosnek granulki Imbir Chilli Zioła prowansalskie Pieprz bałkański Pieprz cytrynowy Olej smakowy-cytryna bazylia Sos sojowy ciemny Sos Worcester
Takie tam pichcenieSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej pasty ajwar sól, pieprz słodka papryka curry Przygotowanie: Fileta pokroić w kostkę i posypać … Czytaj dalej Kurczak na ostro z ajwarem
czarrna od kuchnisosie (są pyszne!) lub faszerowanych pieczarkami . Składniki na porcję dla 4 osób: 1 kg udek z kurczaka (waga wraz z kośćmi i skórą) 150 g szpinaku, np. mrożonego w liściach lub świeżego kilka plasterków żółtego sera sól, pieprz 1 ząbek czosnku olej Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości, delikatnie "zeskrobać" mięso i wyjąć kość oraz wyciąć chrząstki (instrukcja
Ugotowaćugotowane na twardo 2 ogórki gruntowe lub sałatkowy (około 200 g) pęczek szczypiorku 150 g majonezu (około 5 łyżek ) sól , pieprz przyprawy do smażenia piersi kurczaka : papryka słodka , pieprz cayenne , tymianek pieprz czarny , czosnek granulowany lub takie jakie lubimy olej do smażenia Link do filmu z przygotowania : Sałatka z kapusty pekińskiej i piersi kurczaka https://www.youtube.com/watch?v=VgAGkhXH0P8 Przygotowanie : Najpierw
Uwaga Babcia Gotuje