kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:213/624)

Galareta drobiowa z udek kurczaka. Szybka, smaczna, świąteczna :) 304

smaczny,  ale jednak ciut inny zamiennik... galaretę drobiową. Galareta bardzo prosta i szybka w wykonaniu, bardzo często gości w moim domu. Polecam :) - 3 udka z kurczaka - marchewka 2 szt. - pietruszka, kawałek selera - czosnek 3 ząbki, cebula - pieprz w kulkach, sól - żelatyna - zielona pietruszka Wykonanie Umyte i czyszczone udka przekładam do garnka, zalewam zimną wodą, dodaję obrane warzywa wraz(...)cebulą i czosnkiem, sól i pieprz. Gotuję na wolnym ogniu jak rosół do miękkości mięsa i warzyw. Kiedy udka i warzywa są miękkie, wyjmuje je z wywaru, studzę. Marchew kroję w plastry, mięso z kurczaka obieram ze skóry i kości i dzielę na mniejsze porcje. Na dno miseczek ( u mnie salaterki ) najpierw układam po kilka listków zielonej pietruszki, dodaje plasterki

Kuchnia z widokiem na ogród
Placuszki z piersi kurczaka 2950

pomidorów suszonych ½ zielonej części cebulki dymki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 30 g sera żółtego startego na tarce 20 g parmezanu tartego 2 mniejsze jajka bazylia, oregano, czosnek granulowany sól, pieprz Przygotowanie : Piersi z kurczaka kroimy w około 1 centymetrową kostkę. Pieczarki obieramy. Pomidory suszone, pieczarki, dymkę siekamy bardzo drobno. Pieczarki podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut. Jeśli puszczą

Mania Gotowania
Kurczak z ziemniaczkami na niedzielę - pollo con le patate 338

domu...  . Mam nadzieję, że przepis sie spodoba :) SKŁADNIKI 2 kg udek i skrzydeł z kurczaka 1/2 kg marchwi cebula pieprz szałwia rozmaryn sól czosnkowa papryka w proszku pół szklanki białego wwytrawnego wina 1 1/2 kg ziemniaków oliwa z oliwek ząbek czosnku sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotować mieszankę przypraw w których skład wchodzą : sól czosnkowa,pieprz (kulki ), papryka , rozmaryn, szałwia, listek(...)przykryciem około 1 godziny.   W międzyczasie usmażyć ziemniaczki na patelni z dodatkiem 3 łyżek   oliwy z oliwek , 1 ząbka czosnku i kilku igieł rozmarynu.  Przełożyć ziemniaczki do piekarnika i dokończyć pieczenie razem z kurczakiem. SMACZNEGO

zielonacukinka
Roladki drobiowe ze szpinakiem, mozarellą i marchewką 120

rosole. Można je spiąć wykałaczkami by się nie rozpadały, można też związać nitką. Dla naszego alergika była wersja bez mozarelli. 1 podwójna pierś z kurczaka garść świeżego szpinaku (lub kilka kostek mrożonego) 2 ząbki czosnku (u mnie czosnek suszony w płatkach) mozarella kilka gotowanych marchewek 1,5 szklanki rosołu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PAPRYKOWY KURCZAK Z WARZYWAMI 305

Gwarantuję , że nawet ci, którzy za dynią nie przepadają sięgną z przyjemnością po dokładkę. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * duży filet z kurczaka – 1 szt * miąższ z dyni – ok. 300 g *czerwona papryka – 1 szt * czosnek – 3 ząbki * oliwa – ok. 100 ml * sos sojowy – 3 łyżki * zioła prowansalskie – do smaku * sól – do smaku(...)pieprz – do smaku * papryka ostra – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filet z kurczaka oczyszczamy , kroimy pod ukosem na kilka kawałków. Smarujemy sosem sojowym , pieprzem , papryką i rozgniecionym ząbkiem czosnku – odstawiamy do zamarynowania. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone wcześniej w zapałki dynię oraz paprykę. Przesmażamy ok. 5 minut, a następnie dodajemy posiekany czosnek. Doprawiamy

Ostra na Słodko
Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem 195

tworzy jedną spójną całość i rewelacyjny aromat. 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżeczki keczupu 1 łyżeczka miodu Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka liści lubczyku Sól Pieprz Warstwa szpinakowa: 1 łyżka masła 250 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 250 g sera fety Pieprz Karmelizowana cebula: 2 cebule 1 łyżeczka miodu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet przyprawiamy przyprawą(...)dodajemy cebulę, miód, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy filet z piersi kurczaka i często mieszamy, gdyż cebula może łatwo się przypalić. Smażymy do miękkości mięsa (pod przykryciem). W osobnym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy mrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu kruszymy ser feta i doprawiamy pieprzem. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości

VioletoweKucharzenie
Makaronowe muszle na beszamelu z kurczakiem, szpinakiem, pod cheddarem | Czaniecki 132

szczypta białego pieprzu - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz Piersi i cebulę pokroić w drobną kostkę.  Na patelnię wylać trochę oleju. Podsmażyć na złoto kurczaka. Dodać cebulę. Przyprawić do smaku. Następnie dodać zmiażdżony ząbek czosnku i szpinak. Odparować. Doprawić do smaku. Wlać śmietanę i zdjąć z ognia. Przestudzić. Muszle ugotować 3 minuty krócej niż podane jest na opakowaniu. Beszamel: Masło

CookYourself
Tarta jaglana z cukinią i kurczakiem 240

Ciasto 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 2 jajka 2 łyżki tartego sera, np. parmezanu sól, pieprz, papryka ostra w proszku Farsz: 300 g piersi z kurczaka marynata: 2 łyżki oleju roślinnego, sól, pieprz, ząbek czosnku, curry, papryka słodka i ostra w proszku pół średniej cukinii 1 mała czerwona cebula kilka suszonych pomidorów kilka czarnych oliwek 2 jajka 150 g jogurtu(...)naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie mozzarella ( u mnie pół kulki, możecie dać więcej) Mięso: Z piersi kurczaka wykrajamy kostki, błonki i tłuszcz, mięso kroimy w kostkę. Przygotowujemy marynatę z oleju i przypraw, polewamy nią mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min 2 godziny. Następnie zamarynowane mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ciasto: kaszę gotujemy według instrukcji

Zawsze głodna!
Balti Chicken 95

Balti Chicken to połączenie cudownego aromatu przypraw z "delikatnie ostrym" curry. Przepis pochodzi z Pakistanu, ale został zaadoptowany przez kuchnię indyjską. Składniki 3-4 kawałki kurczaka (użyłam udka) 4 łyżki oliwy 2-3 ząbki czosnku (posiekane) 1/2 łyżki kuminu 1 łyżka kolendry 2.5 cm kawałek cynamonu (oczywiście można użyć w proszku) 4 zielone ziarna kardamonu 1/2 łyżki kurkumy(...)pomidor 1/2 łyżki garam masala Liście kolendry posiekane (jako ozdoba) Wykonanie: Podgrzać oliwę w dużym wysokim naczyniu.  Dodać posiekany czosnek i chwilę podsmażyć. Następnie dodać kumin, cynamon, kardamon oraz kurkumę. Pomieszać wszystko i dodać kawałki kurczaka. Smażyć około 5 min na średnim ogniu następnie dodać sos curry, sól, chili i paprykę.  W tym czasie pokroić cebulę i pomidora

Smaki Przyprawy i Kolory
Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami. 195

pszenne tortilla  8 szt. - duża podwójna pierś z kurczaka - główka sałaty lodowej - pomidory 3 szt. - czerwona papryka - kukurydza w puszce - ser żółty - sos czosnkowy - czosnek granulowany, przyprawa kebab-gyros Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na filety posypuję przyprawami wymieszanymi z olejem i grilluję na patelni grillowej. Dokładny przepis na grillowane piersi tu : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/grillowana-gyrosowa-piers.html . Zgrillowane mięso studzę

Kuchnia z widokiem na ogród
Balti Chicken 136

Balti Chicken to połączenie cudownego aromatu przypraw z "delikatnie ostrym" curry. Przepis pochodzi z Pakistanu, ale został zaadoptowany przez kuchnię indyjską. Składniki 3-4 kawałki kurczaka (użyłam udka) 4 łyżki oliwy 2-3 ząbki czosnku (posiekane) 1/2 łyżki kuminu 1 łyżka kolendry 2.5 cm kawałek cynamonu (oczywiście można użyć w proszku) 4 zielone ziarna kardamonu 1/2 łyżki kurkumy(...)pomidor 1/2 łyżki garam masala Liście kolendry posiekane (jako ozdoba) Wykonanie: Podgrzać oliwę w dużym wysokim naczyniu.  Dodać posiekany czosnek i chwilę podsmażyć. Następnie dodać kumin, cynamon, kardamon oraz kurkumę. Pomieszać wszystko i dodać kawałki kurczaka. Smażyć około 5 min na średnim ogniu następnie dodać sos curry, sól, chili i paprykę.  W tym czasie pokroić cebulę i pomidora

Kulinarna rozmowa
Szaszłyki z kurczaka 130

udka 1 cukinia, około 400 g 2 żółte papryki 250 g koktajlowych pomidorów 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku świeże gałązki rozmarynu Marynata do kurczaka 3 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3 łyżki oliwy 1 cebula garść dowolnych ziół sól i pieprz do smaku Pokrój mięso na w miarę równe kawałki. Wymieszaj składniki na marynatę(...)szybkie i proste dania. Gotowanie latem cieszy i łączy! Zapraszam! Dołączajcie przepisy lub aktualne linki z przepisami w komentarzach do tego wpisu.     The post Szaszłyki z kurczaka appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Zupa z kurczakiem "Khao Soi Gai"/ Chicken Soup "Khao Soi Gai" (ข้าวซอยไก่) 394

Oryginalnie zupę przyrządza się bez mleczka kokosowego, jednak jest ona naprawdę BARDZO PIKANTNA, a mleczko wprowadza odrobinę słodyczy do potrawy. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować

Tajskie smaki
Makaron z czerwonym pesto 113

zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą makaron z czerwonym pesto i kurczakiem Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu spaghetti lub innego – szklanka suszonych pomidorów w oliwie – 4 ząbki czosnku – 5 łyżek tartego parmezanu – 4 łyżki podprażonych orzechów laskowych(...)łyżka koncentratu pomidorowego – 10 łyżek oliwy z pomidorów – świeżo mielony pieprz – 2-4 polędwiczki z kurczaka – parmezan do posypania – rukola – świeżo mielony pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. D blendera dodaj pomidory suszone, czosnek, orzechy, koncentrat pomidorowy, oliwę. Wszystko zblenduj, Polędwiczki zamarynuj w 1-2 łyżkach przygotowanego pesto i usmaż. Ugotowany makaron

nietylkopasta.pl
Miodowy kurczak ze szpinakiem i pomidorkami 210

pojedyncza pierś z kurczaka 2 garście szpinaku garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki miodu 100g miksu LURPAK lekko solone dodatki: 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki ostrej papryki Przepis 1 Pierś kurczaka dzielimy na dwie równe części i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso solimy oraz pieprzymy z obu stron. Miód mieszamy z łyżką soku(...)cytryny oraz ostrą papryką - polewamy składnikami kurczaka i dokładnie mieszamy, aby marynata pokryła dokładnie mięso. Odstawiamy na około 30 minut. 2 Na patelni rozpuszczamy 50 g miksu LURPAK, podsmażamy na nim czosnek pokrojony w plasterki - do zrumienienia. Następnie dodajemy szpinak. Smażymy do momentu, aż szpinak straci swoją objętość. Doprawiamy gałką muszkatołową, dodajemy łyżkę soku z cytryny, sól oraz pieprz. Następnie

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania