kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:203/624)

Kurczak jalfrezi / Chicken jalfrezi 244

porcje) Składniki: 6 długich papryczek chilli, 4 bez pestek i posiekane, 2 bez pestek i przekrojone wzdłuż na pół 4 piersi z kurczaka bez skóry, pokrojone w w większą kostkę 2 łyżki oleju roślinnego 2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane 3 dojrzałe pomidory, posiekane (lub 1×400 g puszka krojonych pomidorów) 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka(...)Dodaj czosnek, posiekane papryczki chili, krojone pomidory, kmin, garam masalę, kurkumę, cukier i sól i podsmaż przez 3-4 minuty, aż warzywa zmiękną (pilnuj żeby czosnek się nie spalił bo będzie gorzki). Następnie dodaj kurczaka i całe papryczki chilli i smaż przez 3 minuty, regularnie obracając kurczaka. W lej 200 ml wody, wmieszaj jogurt i gotuj przez około 8 minut

karmelowy
Filet kurczaka w sosie pomidorowo-maślanym z bazylią 92

stworzyć smaczny obiad z soczystym i aromatycznym mięsem. Sekretem są świeże zioła i dojrzałe pomidory z dobrego źródla. Składniki (4 porcje) -podwojny filet z kurczaka -5-6 dojrzałych pomiudorów, najlepiej rzymskich -3 ząbki czosnku -garść świeżej bazylii -1/4 szkl. oliwy z oliwek -3 łyżki masła Przygotowanie Filet umyć, oczyścić, rozkroić na pół i każdą połowę dodatkowo wzdłóż. Oprószyć solą(...)obrać i przecisnąć przez praske lub drobno pokroić. Na tą samą patelnię z oliwą wylożyć pomidory i podsmażyć aż się rozpadną. Dodać czosnek i masło i smazyć mieszając aż masło się rozpuści. Do sosu włożyć filet kurczaka. Poddusić około 10 minut. Dodać świeżą bazylię. Poddusić 3-4 minuty. Podawać z makaronem. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 311,5 kcal Tłuszcz

Zielona Kuchnia
BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 198

chłodne, jesienne wieczory. Polecam :)   Składniki: * 1 kg świeżych buraków * świeża włoszczyzna * 3 liście laurowe * 4-5 ziarenek ziela angielskiego * 2 ząbki czosnku * pieprz * ocet do smaku * majeranek * sól * około 1,5 litra wody * 1 udo kurczaka * 2-3 łyżki  suszonych buraczków (użyłam Skworcu) Wykonanie(...)Buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa z włoszczyzny obrać. pokroić na nieduże kawałki. W garnku umieścić starte buraki, pokrojoną włoszczyznę, mięso z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować wszystko na wolnym ogniu około godziny. Na końcu barszcz doprawić solą, pieprzem, majerankiem i octem. Gotować wszystko jeszcze chwilę. Całość przecedzić przez sitko

Zrób to smacznie
Siekany drobiowy 303

Pyszny kotlecik z piersi kurczaka..tym razem bez żadnych dodatków [ pieczarek, sera ] ..tylko pierś z kurczaka i przyprawy.. 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki majonezu z czosnkiem Kielecki   2 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki 3 jajka  sól ,pieprz, wegeta  przyprawa do kurczaka Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Dodać pozostałe składniki

Moje domowe kucharzenie
Kurczak curry z papryką w trzech kolorach 144

jogurtu typu greckiego 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula szczypiorek natka pietruszki curry, suszone chilli, cynamon sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, suszonym chilli, curry i szczyptą cynamonu. Dodajemy jogurt. Wszystko dusimy ok. 3 min. i dorzucamy posiekaną w kostkę paprykę czerwoną, zieloną

kulinarnyJa
Rozmarynowy kurczak z warzywami 179

oleju, rozmaryn i wymieszać. Cebule pokroić w piórka, fasolkę na kawałki ok 3 cm, marchewki obrać i pokroić w grube plastry.  Kurczaka obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Przełożyć do miski, dodać paprykę, 1/2 porcji czosnku, tymianek, chilli i wymieszać(...)tłuszczu ze smażenia mięsa rozpuścić miód, dodać cebulę, marchew i fasolkę. Podsmażać około 5 minut stale mieszając. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pozostałym czosnkiem, oregano i wymieszać. Na warzywach ułożyć na przemian kurczaka i ziemniaki. Posypać rozmarynem.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę

Pasja Smaku
Kurczak z pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 468

przemóc się największemu niejadkowi. U nas podziałało, może i Wam się uda! 1 h 4 składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku ser żółty bazylia sól, pieprz przyprawa do mięsa Knorr wykonanie: Cebulę kroimy w piórka i delikatnie podsmażamy na patelni. Po ok. 5 minutach dodajemy obrane(...)Całość dusi się na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 min. W tym czasie zamarynowanego wcześniej kurczaka, pokrojonego w paski (ok. 2 cm x 6 cm) gotujemy na parze, co trwa ok. 10 min. Do marynaty użyliśmy oliwy z oliwek, 2 ząbków czosnku, soli, pieprzu, bazylii i przyprawy Knorr do mięs. W międzyczasie przechodzimy do ciasta francuskiego. Rozwijamy je, środkiem

Ania i Marcin gotują
Potrawka z udka z kurczaka po azjatycku 317

zapraszam na prosty, odżywczy i smaczny obiad :). Znajdziemy w nim imbir, liść kolendry, pieprz syczuański czy sos sojowy. Zaopatrzcie się w dobrej jakości udka z kurczaka bez skóry i kości, kapustę pekińską, orzeszki, ogórka, czosnek i cebulkę szalotkę :). Polecam na fajną kolację we dwoje :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 15-20minut Składniki: 2 udka z kurczaka bez kości

Kuchnia PROzdrowotna
Kurczak z rozmarynem 179

sezonie letnim polecam tak przygotowane piersi wrzucić na ruszt- będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej kiełbasy z grilla . Składniki: 6 pojedynczych piersi z kurczaka 2-3 gałązki rozmarynu marynata 8 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu balsamicznego łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym

Pobite gary Barbary
Paprykarz z kurczaka 176

przygotowania. Robiłam go pierwszy raz i teraz napewno będę robić częściej :) Naprawdę warto spróbować. Polecam! Składniki: 4 udka z kurczaka 1 cebula 2 czerwone papryki lub jedna czerwona i jedna żółta 2 pomidory (lub 1/2 puszki krojonych pomidorów) 2 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki smalcu 3 łyżki słodkiej papryki 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki sól Udka umyć, osuszyć(...)każde na 2 części. Natrzeć solą i mieloną papryką i odstawić na 30 minut. W tym czasie cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a czosnek drobno posiekać. Na dużej patelni rozgrzać smalec. Obsmażyć kawałki kurczaka z każdej strony na złoto. Następnie dodać cebulę i smażyć z kurczakiem około 2 minut. Dodać paprykę i smażyć kolejne 2 minuty. Całość zalać

kuchnia doski
Piersi Z Kurczaka Duszone W Sosie Śmietanowo Kurkowym 133

Propozycja na pyszny, jesienny obiad :) Składniki na 2 osoby: 1 podwójna pierś z kurczaka około 200 g kurek 1/2 główki cebuli 1-2 ząbki czosnku 1/2 szkl śmietany 30 % 1/2 łyżki mąki pszennej domowe warzywko lub vegeta sól, pieprz, przyprawa do kurczaka natka pietruszki mąka do obtoczenia filetów olej do smażenia 1. Filety z kurczaka myjemy, pozbawiamy ewentualnych błonek, żyłek(...)Nacieramy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka następnie obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju, tak aby w większości straciły surowość.  2. Następnie wkrawamy cebulkę i przesmażamy ją. Na końcu dodajemy oczyszczone kurki, pieprzymy je, przeciskamy ząbek czosnku (jeden albo dwa) i przesmażamy. Całość podlewamy około 1/2 szkl wody, dodajemy warzywko i dusimy całość pod przykryciem przez około

Gotowanie...to proste !
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem 361

syty obiad :) Tym razem kurczaka nadziałam farszem ze szpinaku i suszonych pomidorów. Wedle uznania suszone pomidory można np. zamienić na ser feta. Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 450g mrożonego szpinaku w liściach 2 […] The post Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sajgonki z kurczakiem 371

garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej - pół czerwonej papryki - kawałek świeżego imbiru (ok 1 cm) - 1 ząbek czosnku - oliwa z oliwek - łyżka sosu sojowego - sól, pieprz - pół łyżeczki papryki słodkiej, 1/4 łyżeczki papryki ostrej Do podania: sos słodkie chili z  tego przepisu Kurczaka pokroić w drobną kostkę(...)misce połączyć go z sosem sojowym oraz przyprawami. Można od razu zacząć smażyć, choć smaczniejszy będzie gdy poleży trochę w przyprawach. Usmażonego kurczaka odstawić. Por oraz imbir pokroić w paski, paprykę i marchewkę w zapałki, a czosnek posiekać. Na rozgrzaną patelnię wlać kilka kropli oliwy z oliwek. Po kolei wrzucać por, imbir, czosnek, paprykę i marchewkę. Warzywa dusić przez kilka

Zgrabne Gotowanie
Pierś z kurczaka po sycylijsku 129

osoby : 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 średniej wielkości pomidory , najlepiej rzymskie typu pasta 2 kulki mozzarelli 3 łyżki zielonego pesto 3 ząbki czosnku sól do smaku dodatkowo : folia aluminiowa do pieczenia Filety z kurczaka płukamy , oczyszczamy z różnych niepotrzebnych , tudzież nie jadalnych elementów . Osuszamy ręcznikiem papierowym . Na każdym wykonujemy poprzeczne , głębokie nacięcia , tak żeby nie przekroić mięsa do końca(...)utworzyć coś w rodzaju kieszonek . Każdą pierś obficie nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem . Jeden ząbek , na jeden filet . Następnie filety obficie obkładamy pesto , łyżka na sztukę , starając się wepchnąć go także w nacięcia . Delikatnie solimy , a następnie do każdej przegródki wkładamy plaster mozzarelli i pomidora . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak aż do wyczerpania składników . Układamy na folii do pieczenia , zawijamy tak ,żeby

Ogrodnik w podróży
Ryż z kurczakiem i warzywami 164

Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1 szklanka ryżu opakowanie  mrożonych warzyw (kalafior,brokuł,marchewka) cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia carry, słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Ryż opłukać(...)sitku, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, carry, papryką, podsmażyć na oleju. Do podsmażonego kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, całość podsmażamy. Do mięsa dodajemy nasze warzywa, czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażymy, podlewamy 1 szklanką wody, dusimy do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając. Na koniec do naszego mięsa

magiczna kuchnia Kasi
Zielony kurczak 102

wiem że wystarczy sól, pieprz i czosnek. Przepis błyskawiczny i bardzo prosty. Podajemy go z ryżem lub makaronem, kompozycja dowolna. Tak więc lecimy: Składniki: 500g kurczaka 200g świeżego szpinaku 330ml śmietany 18% 5 ząbków czosnku sól , pieprz Kurę kroimy w drobna kosteczkę i przesmażamy na patelni. Gdy kura dojdzie wrzucamy szpinak i czekamy aż się skurczy. Następnie zalewamy śmietana dodajemy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Maślany kurczak po indyjsku 142

liście laurowe szczypta mielonych goździków szczypta cynamonu 1 łyżeczka przyprawy garam masala 4 ziarna zielonego kardamonu 2 cm kawałek świeżego imbiru 2-3 ząbki czosnku 400g pomidorów w puszce 1 łyżeczka soli 500g piersi z kurczaka 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy 2 cebule 2 łyżki świeżej kolendrya 2-3 łyżki śmietany Przygotowanie :  W misce dokładnie wymieszać jogurt(...)więcej chilli), listkami laurowymi, mielonymi goździkami, cynamonem, przyprawą garam masala, ziarnami kardamonu, imbirem startym na tarce o drobnych oczkach i czosnkiem wyciśniętym przez praskę.  Dodać pomidory z puszki i sól i wszystko dokładnie wymieszać. Do mieszanki dodać kurczaka pokrojonego na kawałki wielkości kęsa, wymieszać aby mięso dokładnie pokryło się marynatą.  Mięso można odstawić na 15-30 minut

Codzienne Gotowanie
Włoskie Pierożki Agnolotti 223

mąki 4 żółtka 1 jajko 4-5 łyżki wody (opcjonalnie) sól Farsz: 200 g wieprzowiny lub wołowiny (użyłam karczku) 3 ząbki czosnku około 6-7 suszonych pomidorów 1 liść laurowy 1 pierś z kurczaka 80 g szpinaku 50 g szynki dojrzewającej 1 jajko sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oregano, bazylia, przyprawa d kuchni włoskiej Sos: 400 ml pomidorów z puszki(...)sosu Worhestershire   Dodatkowo: 50 g tartego parmezanu Przygotowanie: Mięso wkładamy do gotującej się wody. Dodajemy liść laurowy, 2 ząbki czosnku oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy mięso około 25 minut. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jaki używacie. Kurczak ugotuje się oczywiście najszybciej. Mój karczek był gotowy po właśnie po około 25 minutach. Przygotowujemy ciasto na pierożki. Mąkę przesiewamy

Mania Gotowania
„Rozjechany ” kurczak na warzywach 142

szklanka rosołu drobiowego ( lub bulion z kostki ) 1 szklanka – niepełna,słodkiej śmietanki 12 % 1 szklanka- niepełna , mleka świeży estragon- kilka gałązek 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 kostki masła sól ,pieprz do smaku Kurczaka myjemy , oczyszczamy , suszymy papierowym ręcznikiem i rozcinamy na pleckach . Wkładamy delikatnie między mięso a skórę palce i robimy nimi kieszonki na masło – w przypadku kupnego(...)kurczaka jest to banalnie proste . Wiejski , stawia już większy opór , ale jest smaczniejszy W kieszonki upychamy masło w ilościach hurtowych , gdzie się da . Całą tuszkę solimy , pieprzymy , doprawiamy połową czosnku ( jedna łyżeczka ) . Na foremkę do pieczenia o dość grubych brzegach wysypujemy baby karot , groszek , pokrojoną cebulę , obrany i posiekany pasternak . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mieszamy z pozostałym czosnkiem,siekanym estragonem ( zostawcie

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania