kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:19/624)

Kurczak z cukinią, papryką i słonecznikiem w sosie pomidorowym 185

pomidory i wszelkiego rodzaju sosy z nich, ale takie parcia nie mam. Znając życie to za chwile nie będzie chciał nawet tchnąć pomidora ;))). Tym razem kurczak z cukinią, troszkę papryki czerwonej, kilka oliwek, cebula, czosnek i słonecznik. Jako dodatek kasza kuskus i zielona sałata :)) Tak w miarę lekko :) Miłego dnia :)) Składniki: 2 filety z kurczaka mała cukinia mała czerwona papryka(...)paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojoną cebulę. Cukinię kroję w plasterki. Do zeszklonej cebuli wrzucam kurczaka, cukinię i startą na tarce marchewkę. Dodaję czosnek przepuszczony przez praskę. Jak warzywa zmiękną, a kurczak będzie usmażony, dodaję sos pomidorowy, doprawiam solą, dodaję czosnek niedźwiedzi, oliwki i słonecznik -mieszam. W międzyczasie przygotowuję kaszę

kruche babeczki
Kolorowy makaron z bakłażanem i kurczakiem 141

był gorzki. W tym celu, kroimy go wcześniej, solimy i odstawiamy żeby wypuścił soki, a następnie odsączamy.  Składniki (2 porcje): bakłażan papryka zielona papryka czerwona filet z kurczaka cebula czosnek 2-3 pomidory ok 300-400 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty) kukurydza natka pietruszki sól, pieprz, ulubione przyprawy (papryka słodka, ostra) Bakłażana pokroić w kostkę, posolić, odstawić(...)puścił soki. Pokroić cebulę, podsmażyć. Kiedy zmięknie, dodać przepuszczony przez praskę czosnek. Pokrojonego i doprawionego kurczaka wrzucić na patelnię, podsmażyć, a następnie zdjąć z patelni. Odlać sok z bakłażana i dokładnie odsączyć na papierowym ręczniku. Bakłażana podsmażyć do miękkości razem z papryką, po czym wrzucić ponownie kurczaka, dodać pokrojone drobno pomidory i wszystko razem dusić ok 10-15 min. Dodajemy

Nie do chrzanu!
Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach 167

Składniki:  pojedynczy filet z kurczaka  1/4 zielonej papryki  średnia cukinia  2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki  oliwa  szklanka(...)passaty pomidorowej  sól morska, pieprz kolorowy w młynku  Przygotowanie:  Obrany czosnek kroimy na plasterki, filet z kurczaka i cukinię w kostkę.  Na oliwie podsmażamy czosnek razem z kurczakiem, pokrojoną w kostkę zieloną papryką i słodką papryką.  Po 2 minutach dodajemy cukinię oraz passatę i dusimy przez 10 minut, doprawiamy do smaku. Podajemy ciepłe z razowym

Moja smaczna kuchnia
Rolada drobiowa ze szpinakiem 203

ziemniakami, ryżem, makaronem czy też kaszą. Kurczak jest niezwykle mięciutki i soczysty, dodatek szpinaku czyni go bardziej wyborowym. Koniecznie spróbujcie;)  Składniki: 2 filety z kurczaka 450 gramów mrożonego szpinaku  3 ząbki czosnku  100 ml jogurtu naturalnego  2 jajka 2 plastry sera typu feta sól pieprz Wykonanie: Filety z kurczaka oczyścić, osuszyć, przeciąć na pół (wzdłuż

Krakowskie smaki Ani
Pieczone piersi z kurczaka z mozzarellą pod pomidorowa pierzynką 193

podzielny i szybko znika z talerzy? Jeżeli takie lubicie to polecam Wam takiego kurczaczka, który praktycznie sam się robi. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 250 ml passaty pomidorowej duża kulka mozzarelli  3 ząbki czosnku garść świeżej bazylii 3-4 łyżki oliwy po pół łyżeczki: zioła prowansalskie, papryka ostra, papryka słodka, oregano sól, pieprz  Przygotowanie: Kurczaka myjemy(...)części.  Oliwę wlewamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz, przyprawy oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Smarujemy piersi. Dpo drugiej miseczki wlewamy passatę, którą solimy i pieprzymy. Świeżą bazylie siekamy i łączymy z sosem pomidorowym. 1/3 sosu rozprowadzamy po naczyniu żaroodpornym, wykładamy na nim kurczaka. Mozzarellę kroimy w plastry. Na każdą część kurczaka kładziemy ser i polewamy je pozostałym sosem. Wstawiamy

ChilliJemy
Krokiety meksykańskie 173

zarówno na ciepło jak i zimno. Nadają się na obiad, ale też na imprezową przekąskę. Pikantnie i pysznie - ole! :) Farsz meksykański: 500-600 g piersi kurczaka 2 cebule (białe lub czerwone) 2 ząbki czosnku 1 papryka (czerwona, zielona lub żółta) ok. 50 g konserwowych papryczek jalapeno 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 200 ml passaty pomidorowej 2 łyżki(...)chrząstek i kroimy go na małą kostkę. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego, następnie dodajemy cebulę oraz czosnek. Przesmażamy aż cebula się zeszkli i dodajemy papryki - świeżą oraz konserwową. Całość przesmażamy do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy kurczaka, którego doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy do momentu aż zmieni kolor. Następnie dodajemy passatę oraz pastę paprykową, zagotowujemy całość. Dorzucamy

Cooking Monster
Kurczak z pomidorkami i makaronem 102

Składniki (na 2 porcje) - 2/5 opakowania makaronu (ok. 200g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20g), - 2 piersi z kurczaka (ok. 200g), - 2 cebule (ok. 140g), - ząbek czosnku, - opakowanie pomidorków koktajlowych (ok. 250g), - 4 łyżki jogurtu greckiego (ok. 100g), - przyprawy: sól, pieprz, wędzona papryka, świeża bazylia. Sposób przygotowania 1. Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w łyżce(...)oleju i ulubionych przyprawach, i smażymy na patelni teflonowej. 2. Cebulę szklimy na łyżce oleju i dodajemy do niej pomidorki koktajlowe 3. Do pomidorków dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i kurczaka. 4. Całość zagęszczamy jogurtem greckim.             5. Makaron gotujemy al dente i podajemy z sosem. Kurczak z pomidorkami

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Roladki z mozarellą, rukolą i suszonymi pomidorami 275

zaległości Roladki z mozarellą, rukolą i suszonymi pomidorami 2 piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg) 2 garści świeżej rukoli 10-12 suszonych pomidorów kostka mozarelli (mała) ząbek czosnku przyprawa do kurczaka ( ja używam Prymat) olej Pierś myjemy, oczyszczamy z kości i tłuszczu. Nacinamy w połowie, aby utworzyć  dużą, pojemną kieszonkę. Pomidory, ser mozarella i rukolę kroimy na drobną(...)kostkę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą  i pieprzem.  Odstawiamy na 5-10 min.  W tym czasie przygotowujemy  z łyżki oleju, wyciśniętego przez praskę czosnku, przyprawy do kurczaka, soli i pieprzu szybką marynatę dla naszego mięska.  Odstawiamy na bok i faszerujemy obydwie piersi naszym kolorowym farszem! Zamykamy je, ściskamy i obwiązujemy nicią, aby nam się

Kuchnia moimi oczami
Klops babci Zosi 164

czosnku    Ćwiartki i marchewkę gotujemy jak na rosół.    Obieramy ugotowane mięso z ćwiartek. Bułkę moczymy i odciskamy. Wykorzystujemy też ugotowaną marchewkę. Łopatkę, mięso z kurczaka, bułkę, czosnek i marchewkę mielimy przez maszynkę.    Dodajemy 3 jajka, przyprawę do kurczaka, pieprz, warzywko i sól do smaku. Wyrabiamy masę.     Na stolnicę wysypujemy bułkę tartą. Masę

Maminek kulinarny
Razowe spaghetti z kurczakiem i pesto orzechowym 290

troszkę zmodyfikowałam, w miarę tego co miałam akurat w lodówce i wyszło naprawdę pyszne!  SKŁADNIKI (4-5 porcji) 1 opakowanie razowego spaghetti kurczak 1 podwóojna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 gałązki świeżego tymianku pieprz sól pesto orzechowe 8-10 połówek orzechów włoskich 2cm kawałek sera grana padano lub parmezanu 1/2 ząbka czosnku oliwa z olwek pieprz sól(...)piórka, czosnek w plasterki, a cukinię przy pomocy obieraczki do warzyw zetrzeć w cieniutkie paski pryzpominające wstążki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć cebulkę, dodać czosnek oraz kurzczaka, Smażyć kilka minut aż kurczak się zetnie. Dodać cukinię i smażyć 2-3 min. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente (10-12 minut). I odcedzić (nie przelewać zimną wodą

DefinicjaSmaku
Kurczak w winie po francusku -Coq au Vin 202

możemy przestać jeść ...:) jemy, jemy ....:) zapraszam na kurczaka w winie. Zaczynamy :  Składniki: 50 gr masła 10 rasherów- bekonu wędzonego 2-3 cebule- skrojone w ćwierćtalarki 5 ząbków czosnku udka kurczaka- ja dałam 10 szt 300 gr małych pieczarek ok 500 ml wina białego-Riesling ok 200-300ml śmietany sól, pieprz, tymianek 2-3 łyżki soku z cytryny natka(...)pietruszki mąka Wykonanie: Na maśle podsmażamy bekon. Dodajemy cebulę I wyciśnięty czosnek. Podsmażamy ok 10 min. Szykujemy kurczaka. Obsypujemy udka mąką-nadmiar usuwamy. Do miseczki przekładamy cebulę z bekonem. Nalewamy oliwę3-4 łyżki. Układamy udka , posypujemy tymiankiem I podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Dodajemy pieczarki I obsmażamy. Ok 15 min. Dodajemy z miseczki cebulę. Nalewamy wina. Zmniejszamy

Smaki Edyty
Kurczak w sosie cebulowo- czosnkowym 1937

Rewelacyjne połączenie kurczaka, dymki i czosnku. Sos jest kremowy i bardzo wyrazisty. Danie rewelacyjne! Bardzo szybki w przygotowaniu obiad! 400 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 3 cebule dymki + szczypiorek 5 ząbków czosnku 3 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz 100 g ryżu Olej do smażenia Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiam przyprawą do kurczaka. Cebulę(...)kroimy w piórka, szczypiorek siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Szklimy przez chwilkę cebulę, dodajemy kurczaka. Dokładnie mieszamy i przeciskamy przez praskę czosnek. Na samym końcu dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilkę aby wszystko połączyło się ze śmietanką. Ryż gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Danie posypujemy pokrojonym szczypiorkiem

VioletoweKucharzenie
Pieczony kurczak z rozmarynem i czosnkiem 225

łyżek. Odstawiamy na 1,5 h. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C. Tuż przed pieczeniem dodajemy ząbki czosnku (nieobrane), przecięte w połowie. Pieczemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka nabierze chrupkości i złotobrązowego koloru. Kurczaka możemy podać z mieszanką sałat, pomidorkami cherry i bagietką ziołową :) SMACZNEGO

Kredowe Menu
Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką 256

macie garnek z grubym dnem też się nada łopatkę do mieszania naczynie, w którym zmieści nam się makaron i wrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy, ale gruby) 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru marchewkę pietruszkę pół selera 1 paprykę czerwoną kawałek pora 1 cebulę garść dowolnych kiełków garść pistacji lub orzeszków ziemnych pokrojone pędy bambusa (można(...)Pierś z kurczaka kroimy na dowolne kawałki, posypujemy przyprawą 5 smaków i odstawiamy na 30 min. Wszystkie warzywa kroimy w jednakowe paseczki, czosnek na drobne kawałki. Rozgrzewamy wok lub garnek, wlewamy olej i na silnie rozgrzany wrzucamy kurczaka. Szybko obsmażamy. Wyciągamy i wrzucamy warzywa. Do podsmażonych warzyw dorzucamy kurczaka. Smażymy jakieś 3-4 minuty. Dodajemy pokrojone grzybki mun, chwilę smażymy

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania