curry możesz dodać ulubione warzywa, u mnie papryka i cukinia, to co akurat miałam na stanie. Ilośc kombinacji nieograniczona. Polecam! Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 cukinia 2 łyżki czerwonej pasty curry ze słoiczka 1 łyżka kurkumy kawałek imbiru pieprz cayenne papryczka chili 1/2 łyżeczki cukru olej 250 ml mleka kokosowego(...)mieszance soli, pieprzu, papryki i kurkumy z dodatkiem oleju. Kurczaka możesz marynować przez całą noc w lodówce lub przynajmniej przez pół godziny cebulę, czosnek i imbir obierz i zeszlikj na łyżce oleju, dodaj kurczaka i podsmaż całość. Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i podsmażaj przez kilka minut. Dolej mleko kokosowe lub śmietanę kremówkę, dodaj pastę curry i cukier, duś
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Obiad dla całej rodziny. Soczysty, aromatyczny, po prostu pyszny. Składniki: 1 kurczak 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 główka czosnku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka czerwonej papryki liść laurowy 4 ziela angielskie 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego majeranku Kurczaka nacieramy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i oregano. Zostawiamy na 3 godziny na blacie kuchennym(...)lodówce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę trochę obok kurczaka, trochę do środka. Pokrojone w grube plastry marchewkę i pietruszkę. Trochę obok kurczaka, trochę do środka. Dokładamy przekrojoną na pół główkę czosnku. Pokrojoną w piórka cebulę – część do środka kurczaka, część na wierzch. Dolewam na dno naczynia żaroodpornego dodatkowo 1/4 szkl wody. Piekę przez godzinę
MojaQchnia.plsklepie). Jego przygotowanie jest banalnie proste, i naprawdę zajmie Wam tylko chwilkę. Gwarantuję, że będziecie najedzeni do syta. Polecam ;) Składniki: 5 pomidorów 1 podwójna pierś z kurczaka 2 zabki czosnku 2 duze czerwone cebule kulka mozzarelli sól do smaku pieprz do smaku 2 łyżki suszonej bazylii Wykonanie: Pomidory naciąć, zalać wrzątkiem, odczekać chwilę, obrać ze skóry(...)mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Piersi z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni podsmażyć mięso. Do gotowego mięsa dodać cebulę oraz pomidory a także przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszać, doprawić solą, pieprzem oraz 2 łyżkami bazylii, przykryć pokrywką i dusić do czasu
Krakowskie smaki Anirynku pojawił się Papirus firmy Winiary, więc postanowiłam go wypróbować. Zakupiłam kurczaka z czosnkiem i ziołami, więc pomysł na danie wpadł mi do głowy wyjątkowo szybko. Pierwsze co przyszło mi na myśl to sałatka z kurczakiem, serem kozim i sosem czosnkowym. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: filety z piersi kurczaka (opcjonalnie indyka) Papirus Winiary (z czosnkiem i ziołami) kukurydza konserwowa pomidorki(...)koktajlowe kapusta pekińska ser sałatkowy- kozi mały por 3 jajka ugotowane na twardo czerwona papryka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka smażymy w papirusie wg.instrukcji. Studzimy go i kroimy w kosteczkę. Pekinkę siekamy jak najdrobniej i dodajemy do niej pokrojone pomidorki i paprykę. Dodajemy kurczaka, pokrojone jajka i pora. Na samym końcu
Wielki apetytpowinny królować tylko wykwintne dania. Kurczak pieczony z majerankiem i papryką pieczony był w całości, a Piotrek porcjował go na stole przy gościach. Składniki: 1 duży kurczak 2 łyżki miodu lipowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku sól morska prowansalska Kamis czarny pieprz Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dokładnie nacieramy solą(...)morską prowansalską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Miód mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem , majerankiem i papryką, tak przygotowaną mieszanką nacieramy dokładnie mięso. Kurczaka układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym i zostawiamy przynajmniej na 1 godzinę do zamarynowania, ja przykryłam kurczaka folią aluminiową i zostawiłam na całą noc. Skrapiamy kurczaka delikatnie wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 1 godzinę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięryże sycące dania na każdą porę roku Sałatka z paprykowym kurczakiem, kapustą, szpinakiem i kuskusem Składniki: 1/4 główki młodej kapusty 4 garście szpinaku baby podwójny filet z kurczaka 4 ząbki czosnku 2 szklanki kaszy kuskus, wcześniej przygotowanej zgodnie z opisem na opakowaniu 1/2 szklanki drylowanych czarnych oliwek 3 łyżki czerwonej, słodkiej papryki w proszku 4 lyżki oliwy z oliwek(...)ocet balsamiczny, do skropienia sałatki Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy, kroimy w paski, a czosnek w plasterki. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy paski kurczaka i plasterki czosnku oraz słodką paprykę, smażymy, aż mięso będzie miało złoto-brązowy kolor. Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski. Do kapusty przesypujemy kuskus i przekładamy z patelni kawałki kurczaka, dodajemy szpinak
Moja smaczna kuchniaochotę, u mnie jako nadzienie wykorzystałem kurczaka i warzywa :) Składniki : filet z piersi kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli żółtej 1 pieczarka 2 ogórki konserwowe kilka pomidorków cherry mix sałata batawia 3 bułki pita z czosnkiem i kolendrą sok z 1/2 cytryny 3 łyżki jogurtu greckiego naturalnego 2 ząbki(...)piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy, po czym kroimy na kawałki. Obtaczamy kawałki mięsa w oliwie z oliwek i przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym i papryką wędzoną. Czosnek kroimy w płatki i układamy na kurczaka. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski. Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry. Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru i włączamy urządzenie
Parowar Facetasię skończył więc podałam makaron błyskawiczny wonton. Zupka mile zaskoczyła mnie smakiem i na pewno jeszcze zagości na naszym stole. składniki: 400 g piersi z kurczaka 1 cebula 2 średnie czerwone papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 800 ml wody 400 ml mleczka koksowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku(...)oczyścić z nasion i pokroić w średnia kostkę. Czosnek drobniutko posiekać. Pierś kurczaka również pokroić w średnią kostkę. W garnku rozgrzać olej kokosowy i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek oraz kurczaka. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać pokruszoną papryczkę chili oraz pokrojoną paprykę, całość zalać wodą. Dodać też słodka paprykę oraz kurkumę. Gotować aż kurczak i papryka będą miękkie. Następnie
Monia miesza i gotujemiałam niecałe 1,7 kg) 1 piwo w butelce 500 ml. 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek, czosnek granulowany trochę oleju Wykonanie: Kurczaka umyć(...)wyczyścić dobrze środek. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. Taką mieszanką natrzeć kurczaka w środku. Następnie zrobić mieszankę z pieprzu, soli, papryki, tymianku i czosnku granulowanego. Natrzeć kurczaka na zewnątrz. Włożyć do lodówki i zostawić na noc. Butelkę z piwem wyparzyć, usunąć etykiety. Odlać 1/2 piwa do szklanki, będziemy polewać kurczaka w trakcie pieczenia. Kurczaka nałożyć
Agusiowe smakołykigłównym składnikiem jest wino i wreszcie – jest to danie idealne dla leniwych, bo wymaga minimum pracy. Polecamy! Przepis pochodzi z serwisu Littlethings . Składniki: 4 udka z kurczaka 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 szklanka białego, wytrawnego wina Liść laurowy 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Kurczaki osusz dokładnie papierowym ręcznikiem, posól i popieprz. Rozgrzej(...)rozgrzany tłuszcz udka skórą do dołu. Smaż na dobrym ogniu przez 2-3 minuty albo do czasu aż skórka się przyrumieni. Krok 2 Posiekaj szalotki i dwa ząbki czosnku. Odwróć kurczaki na drugą i wsyp do rondla cebule i czosnek. Smaż kolejny 2-3 minuty. Krok 3 Dodaj liść laurowy i zalej całość winem, zmniejsz temperaturę, przykryj i duś
Niedzielny kucharzziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola
Moja smaczna kuchniaalbo suszony. Farszem napchać kurczaka, zatkać otwór cytryną (tą, z której otarta została skórka). Z masła i estragonu przygotować masło ziołowe. Ręką oddzielić skórę na piersi kurczaka i napchać pod nią masła. Główki czosnku przekroić na pół, ułożyć w brytfannie a na nich położyć kurczaka. Całość posolić, popieprzyć, polać oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na przynajmniej(...)pieczenia można podlewać powstającym sosem. Kiedy kurczak się upiecze, wyjąć z niego nadzienie, dodać trochę oliwy, sosu vinaigrette oraz przetarty przez sito miąższ z pieczonej cytryny i czosnek, na którym piekł się kurczak. Dodać trochę soli i pieprzu, lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków
stajnia gołębie od kuchnikurczaka. Nie czekałam długo, tylko pobiegłam po kurczaka i go upiekłam J Składniki: Kurczak nie większy niż 2 kg 3 łyżki oliwy z oliwek Przyprawa do kurczaka Majeranek 3 ząbki czosnku(...)Papryka ostra Papryka słodka 2 małe łyżeczki soli 3 łyżki miodu Wykonanie: Kurczaka umyć i osuszyć. Posmarować oliwą i miodem oraz natrzeć dokładnie wszystkimi przyprawami i czosnkiem. Umieścić kurczaka w naczyniu żaroodpornym. Wlać do naczynia ¾ szklanki wody. Włożyć kurczaka do piekarnika nagrzanego do ok. 190*C i piec przez ok. 1,5 h. Co 15 minut polewać
The Sweet Damseljedzmy dużo fasolki szparagowej:))) 4 piersi z kurczaka 20dag.zielonej fasolki szparagowej 1 ugotowana marchewka 15 dag. żółtego sera sól morska pieprz 1 ząbek czosnku olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Piersi kurczaka nacieramy czosnkiem,solą i pieprzem.Fasolkę blanszujemy,ser kroimy w kostkę i marchewkę.Składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem..Piersi nacinamy wzdłuż ,wkładamy farsz i spinamy wykałaczką. 20 min.Mięso
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki