kurczak w zalewie - 1230 przepisów (strona:47/82)

Zielono-czerwony obiad 155

solą i czosnkiem, z dodatkiem suszonych pomidorów. Szpinak dusiłam na oliwie z zalewy, w której zanurzone były suszone pomidory, Do tego zielono-czerwony obiad jest bardzo szybki w przygotowaniu, powiem nawet, że to danie ekspresowe, jeśli pominiemy czas marynowania. A Grillować można różne kawałki kurczaka, ale piersi kurczaka najczęściej wykorzystuję różnych przepisach. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy do lodówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 336

Paluchy serowe z sezamem -  Kliknij po przepis.  6. Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  7. Pulpeciki w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  8. Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego -  Kliknij po przepis.  9. Jajka faszerowane -  Kliknij po przepis.  10. Pieczarki w cieście naleśnikowym(...)pomidorów -  Kliknij po przepis.  17. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia -  Kliknij po przepis.  18. Guacamole -  Kliknij po przepis.  19. Pierś kurczaka w panierce z sezamem -  Kliknij po przepis.  20. Kulki mięsne -  Kliknij po przepis.  21. Zapiekane śliwki suszone w bekonie -  Kliknij po przepis.  22. Roladki

W kuchni u Moniki
Udka z kurczaka w sosie oliwkowym 232

ryżem i dużą porcją orzeszków pistacjowych. Oryginalna kombinacja smaków na co dzień i od święta. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 4 duże nogi lub 8 udek z kurczaka (1,2kg) 250g zielonych oliwek 1 łyżka tymianku 1 łyżka bazylii 1 łyżka oregano 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka soku z cytryny 6 łyżek(...)Instrukcje Z nóg lub udek usuwamy ewentualny nadmiar skóry i tłuszczu. Nogi dzielimy na 2 części (udka i podudzia). Płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Osączone z zalewy oliwki albo dość grubo siekamy ręcznie, albo ostrożnie tniemy w blenderze – na niewielkich obrotach, pulsacyjnie, kilka razy mieszając. Finalnie powinniśmy otrzymać oliwki pocięte na kawałki (patrz zdjęcia), natomiast

Kulinarna Pokusa
ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM NA PUREE ZIEMNIACZANO-KUKURYDZIANYM 231

ugotowanych ziemniaków) 80 g masła 125 ml śmietany kremówki 30% pieprz cayenne sól 1/2 pęczka bazylii, umytej, posiekanej (dałam tylko na wierzch) SKŁADNIKI NA ZAPIEKANKĘ Z KURCZAKIEM: 4 piersi kurczaka, umyte, osuszone 2 łyżki oliwy z oliwek 40 g masła sól pieprz 1  łyżeczka  słodkiej mielonej  papryki  (dodałam,  choć  nie było w przepisie(...)duży) 200 g sera mozzarella, pokrojonego w plastry (użyłam tylko 1 kulkę 120 g) WYKONANIE: Ugotuj ziemniaki bez soli do miękkości. W międzyczasie kukurydzę odsącz z zalewy, dodaj czosnek oraz mleko i zmiksuj blenderem na gładką masę. Filety umyj, osusz, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmaż z obu storn (po około

Słodko-Słony Świat Ilony
Pizza z kurczakiem, pikantnym coleslawem i sosem bbq 255

Wymieszać. Dodać podsmażone udka z kurczaka i całość dusić pod przykryciem, na średnim ogniu, przez 45 - 50 minut, aż mięso kurczaka będzie łatwo odchodziło od kości. Uduszone mięso z kurczaka wyjąć z patelni i odstawić do lekkiego przestudzenia. Lekko wystudzone mięso oddzielić przy pomocy dwóch widelców (lub dłońmi) od skóry i kości i delikatnie poszarpać (dwoma widelcami lub dłońmi(...)który osadził się na powierzchni sosu na patelni, a sos wraz z cebulą przelać do miseczki. PIKANTNY COLESŁAW: Obie kapusty drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Plasterki jalapeno odcedzić z zalewy. Dodać do surówki. Wymieszać. Kolendrę umyć, osuszyć, posiekać. Przygotować sos. Do miseczki wlać mleko, majonez, ocet. Dodać cukier, pieprz cayenne i przyprawić solą do smaku. Dokładnie wymieszać. Do miski

Gospodyni Miejska
GOFRY PIZZOWE Z KURCZAKIEM, SEREM I KUKUKURYDZĄ 278

smaku DODATKI: * ser żółty – 100 g * pieczony filet z kurczaka – 100 g * kukurydza – 80 g * szczypiorek – 1 pęczek * jajka – przepis na jajka po benedyktyńsku TUTAJ SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem. Wrzcamu odsączoną z zalewy kukurydzę, pokroje w kostk mięso oraz starty ser. Dodajemy posiekany

Ostra na Słodko
Żółciak siarkowy marynowany w zalewie korzennej 292

lesie na ściętym pniu. Niektórzy mówią że po ugotowaniu smakuje jak kurczak, sprawdziłam, zgadza się. Tym razem zamarynowałam je według pomysłu Pyzy , to był dobry pomysł bo grzyby tak przygotowane są rewelacyjne. Zachęcam do zrobienia jak tylko znajdziecie grzyba na pniu. Żółciak siarkowy marynowany w zalewie korzennej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drobiowe kieszonki z bazylią 174

bułki tartej do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w mleku z suszoną bazylią). Podzielić na 4 części. Rozbić tłuczkiem, ociupinkę posolić i popieprzyć z każdej strony. Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić również na 4 części. Mięso ułożyć na deseczce

Różne smaki w kuchni
Sałatka z kurczakiem, ananasem, pestkami dyni i czarnuszką 209

MAKAR , 2 łyżki majonezu, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Mięso podsmażam około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. 2. Ananasa obieram. Owoc kroję w małą kostkę. Pestki dyni prażę na rumiano na suchej patelni. Kukurydzę odsączam z zalewy. 3. Podsmażony filet, ananasa, kukurydzę oraz pestki dyni przekładam do salaterki. Dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
PASZTET Z WĄTRÓBKI I SUSZONYCH POMIDORÓW 162

SKŁADNIKI :  500 g wątróbki drobiowej 1 udko z kurczaka włoszczyzna : marchew, pietruszka, kawałek selera 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka do smaku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 60 g masła 6 -7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta(k) 247

potem wrzuciłam szpinak. Poddusiłam chwilę razem, wystudziłam. Tuńczyka odcedziłam z zalewy i rozdrobniłam.  Na wystudzony spód nałożyłam kolejno szpinak, tuńczyka, kukurydzę. Całość zalałam ciepłym sosem beszamelowym i zapiekłam przez 15-20 min. w 180st. do zarumienienia.  -------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Powiązane posty: Pizza wiejska vs kebab Quiche z kurczakiem i brukselką

bastalena
Drobiowe kieszonki z bazylią 226

bułki tartej do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w mleku z suszoną bazylią). Podzielić na 4 części. Rozbić tłuczkiem, ociupinkę posolić i popieprzyć z każdej strony. Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić również na 4 części. Mięso ułożyć na deseczce

Słodkości i nie tylko
Paluchy drobiowo-serowe 807

jakaś rada – najlepiej jest użyć mięsa mielonego zarówno z piersi kurczaka jak i udek:) 500-800 g mielonego mięsa drobiowego 100 g sera z niebieską pleśnią (np lazur błękitny) 200 g mozzarelli 2 jajka koperek bułka tarta sól, pieprz, gałka muszkatołowa Mozzarellę, po osączeniu z zalewy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mielone mięso wkładamy do miski. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Kebab w chlebku pita 224

Upieczone wyjmuję i przekładam na deseczkę. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do salaterki. Przyprawy mieszam z olejem, zalewam paski mięsa, mieszam i odstawiam by się nieco zamarynowało. Paprykę kroję w kostkę, cebulę biała i czerwoną kroję w piórka,dodaję osączone z zalewy : groszek i marchew i wszystko mieszam ze sobą. Sałatę siekam i odstawiam

Bea(u)ty kitchen
Domowa wędlina z piersi kurczaka 450

Coraz częściej zastanawiamy się skąd się bierze to co jemy, przyglądamy się jaki dokładnie skład mają produkty które kupujemy. Niestety zalewa nas jedzenie coraz gorszej jakości – aby taniej, aby szybciej. Już mało kogo dziwi, że w jagodowym jogurcie jest więcej cukru niż owoców, a fioletowy kolor nie wziął się z jagód a od koszenily (barwnika pozyskiwanego z mszyc(...)dodatkiem antybiotyków szkodliwych dla naszego zdrowia. Najlepiej więc kupować kury wiejskie od znajomego gospodarza lub z hodowli ekologicznej. Są sporo droższe, ale można przemyśleć czy nie lepiej zjeść kurczaka rzadziej a zdrowiej. Nasza dzisiejsza propozycja to wędlina z piersi kurczaka. Prosta w przygotowaniu. Najwięcej czasu zajmuje trzymanie mięsa w solance a następnie powolne jego gotowanie. Naszą domową wędlinę przygotowaliśmy

OstryKęs

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję