kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:656/1024)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami 231

minut *** *** Zapiekankę podajemy na gorąco. Najlepiej smakuje polana domowym sosem czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Makaron z papryką i fasolką szparową w sosie pomidorowym 111

najpierw, przed smażeniem warzyw, podsmażycie nieco pokrojonego w kostkę kurczaka lub indyka. A jeśli nie macie akurat pod ręką żadnego drobiu, z powodzeniem możecie wykorzystać także mięso mielone. W tym przepisie z powodzeniem również możecie skorzystać z dowolnego rodzaju makaronu. Ja wykorzystałem penne, ponieważ doskonale współgra z przygotowanym sosem. Teraz w sezonie możecie wykorzystać także pomidory świeże. Ówcześnie sparzając, obierzcie

Pogotujmy.pl
Marynata na grilla z sokiem jabłkowym 164

łyżeczka soli 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki brązowego cukru 1/2 łyżeczki suszonego czosnku Przygotowanie: Wlej i wsyp składniki do rondla, zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Ostudź. Zalej marynatą przekrojone w poprzek na płowy filety z kurczaka i odstaw na co najmniej godzinę. Piecz na dobrze rozgrzanym

Niedzielny kucharz
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem 1714

osoloną wodę gotujemy do miękkości. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Czosnek i cebulę obieramy, kroimy drobno. Dodajemy do mięsa, szklimy na złoty kolor.  Paprykę myjemy i kroimy dodajemy do mięsa z cebulą, dodajemy także brokuła. Przygotowujemy sos. Śmietanę z jogurtem mieszamy z jajkami. Przyprawiamy

Kuchnia Pełna Pasji
Kolorowa i wyrazista kuchnia tajska – co warto o niej wiedzieć? 153

wielu potraw. Mieszkańcy Tajlandii w sposób szczególny upodobali sobie owoce morza – przede wszystkim skorupiaki takie jak krewetki czy homary. W najbardziej popularnych potrawach nie może zabraknąć ponadto ryb i sosów rybnych, ryżu, makaronu, grzybów, fasoli i oczywiście curry. Smaki kuchni tajskiej Kuchnia tajska jest bardzo aromatyczna, ale co istotne, wyjątkowo pikantna. Powszechnie uważa się, że to jedna z najbardziej ostrych(...)zielonej. Głównym składnikiem, obok makaronu, może być zarówno mięso z kurczaka, jak i np. krewetka (prosty przepis na pad thai z krewetkami i tofu znajduje się tutaj ). Innym popularnym daniem jest curry. Można je przyrządzać na bardzo wiele różnych sposobów, z rozmaitymi dodatkami. Podstawą jest tutaj oczywiście gęsty sos stworzony na bazie takich przypraw jak m.in. kolendra, imbir, kurkuma, pieprz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Niedziela: Pieczone udka z kurczaka w zalewie pomarańczowej 129

pomarańczą i jabłkiem, skropioną sokiem z pomarańczy i cytryny. Składniki: 4 udka kurczaka 6 średniej wielkości ziemniaków 4 garści jarmużu (4 duże gałązki) Ząbek czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżeczka papryki w proszku Sól Pieprz Łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżka oleju Zalewa: 2 pomarańcze 3 łyżki sosu sojowego lub 2 łyżeczki soli 1 łyżka miodu 3 łyżki soku z cytryny(...)Przygotuj marynatę. Umyj pomarańczę, wyciśnij sok do miski. Wrzuć wyciśniętą pomarańczę. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Odstaw na kilka minut, żeby smaki się przegryzły. Krok 2 Umyj i osusz kurczaka. Włóż do marynaty i przykryj folią spożywczą. Umieść miskę z zamarynowanym kurczakiem w lodówce najlepiej na całą noc lub co najmniej na godzinę. Krok 3 Nagrzej piekarnik na 180 stopni

Niedzielny kucharz
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 272

dołączycie? Proponuję Wam kruche i delikatne mięso z kurczaka, zanurzone uprzednio w ziołowej marynacie i nabite na patyk wraz ze słodkim i soczystym ananasem. Do tego chrupiąca papryka i czerwona cebulka, które nie tylko smakują, ale i cieszą oczy. Czy może być smaczniej? Oczywiście! Wystarczy dorzucić do tego kilka pysznych sosów, bez których żaden grill nie może się obyć(...)mnie będą 3 różne do wyboru - domowy ketchup, słodki tajski sos chili oraz dip jogurtowo-serowy z kolendrą. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie! To co? Mam rozumieć, że do zobaczenia na grillu? ;) Marynata: 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka soli

Food Square
Strogonow drobiowy 96075

warto zrobić :)) Miłego dnia :) Składniki na 3 porcje: 2 filety z kurczaka 2 cebule około 15 sztuk pieczarek 1 większa czerwona papryka 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki (ja dałam dosłownie ciut ze względu na młodego) 250 ml bulionu drobiowego 250 ml passaty (sosu pomidorowego) 2 łyżki śmietany 30 % sól różowa pieprz masło klarowne do smażenia(...)Pieczarki umyłam, pokroiłam w paseczki i dość mocno podsmażyłam na masełku, doprawiłam solą i pieprzem, wrzuciłam do cebuli. Tak samo podsmażyłam paprykę pokrojoną również w paski i na końcu kurczaka (również pokrojonego w cienkie paski). Z tym, że jak smażymy kurczaka, to dodajemy do niego obie papryki i po usmażeniu wrzucamy do reszty do garnka. Wszystko zalewamy bulionem i passatą

kruche babeczki
Podudzia z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z goździkami i kminkiem 139

polewając od czasu do czasu powstającym coraz bardziej aromatycznym sosem. Idealne na obiad, do ziemniaków, ryżu, kasz. Nawet nie potrzeba żadnej surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie do nich ulubione dodatki;D Składniki: 6 podudzi z kurczaka 6 łyżek oleju 0,5 szklanki wody łyżka musztardy

Zasmakuj Kuchni
Kurczak pieczony na butelce piwa 395

taki jak z rożna, moim zdaniem nie, ale oczywiście każdy ma prawo do swoich opinii, a może to po prostu kwestia piekarnika, ja nie mam opcji grilla. Mimo wszystko kurczak wyszedł bardzo smaczny, aromatyczny, chociaż jak dla mnie mógłby być bardziej miękki, ale to indywidualna kwestia każdego, ja lubię, gdy mięso się prawie rozpada i samo odchodzi od kości. Przepis(...)obawy Składniki: Marynata: - 1/2 szklanki gorącej wody; - 4 łyżki oleju; - 1 łyżka sosu sojowego; - 1 łyżka miodu; - 1 łyżeczka pieprzu; - 1 łyżeczka słodkiej papryki w płatkach; - 1 łyżeczka słodkiej papryki; - 1 łyżeczka suszonego tymianku; - 1 łyżeczka bazylii i oregano; Wszystkie składniki łączymy. Do rękawa foliowego wkładamy umytego kurczaka i dokładnie nacieramy go marynatą i szczelnie zamykamy na całą dobę

dom-agi.pl
Sałatka z pieczoną marchewką, granatem i serem feta 152

pieczoną marchewką, granatem i serem feta to pyszna propozycja zdrowej przekąski na przyjęcia. To świeża kompozycja składników, która odbiega od typowych sałatek z majonezem. Tutaj, zamiast majonezu pojawia się sos musztardowo-miodowy, które doskonale współgra ze wszystkimi składnikami sałatki. Przygotowanie jej jest dość pracochłonne, ponieważ wcześniej musimy upiec marchewkę, a także obrać granat. Jednak jest warta poświęcenia tego czasu. Obiecuję(...)granatem Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatka z granatem i kurczakiem Przepis na sałatkę z pieczoną marchewką Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 50 minut Składniki 3 marchewki granat 270 g sera feta dwie garście świeżej kolendry (lub pietruszki) łyżka oliwy z oliwek Sos: 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 łyżeczki musztardy, łyżeczka miodu Przepis 1 Marchewki obieramy

Kuchnia Bazylii
Soczyste udka z patelni - Pyszne i proste w przygotowaniu 386

Składniki: Udka z kurczaka 6 sztuk Cebula średnia Olej 3 łyżki Sól 2 łyżeczki Papryka słodka 2 łyżeczki Pieprz łyżeczka Majeranek łyżeczka + opcjonalnie mąka do zagęszczenia sosu  Przygotowanie: Udka oczyścić wysuszyć dodać przyprawy oraz olej i dokładnie natrzeć mięso przyprawami. Odstawić na godzinę do lodówki a najlepiej na całą noc. Na dużej patelni rozgrzać olej. Ułożyć udka skórą

Kulinarne przygody
Sałatka z kuskusem, ananasem i wędzonym kurczakiem 81

Przed Wami kolejna smaczna i szybka do przygotowania sałatka na bazie kuskusu. Ostatnio polubiłam sałatki z niewielką ilością dodatków, więc mamy tutaj tylko kawałek wędzonego kurczaka, kukurydzę oraz ananasa. Sałatka jest delikatna, aczkolwiek o wyraźnym posmaku curry. Ja uwielbiam ten smak, zwłaszcza w sałatkach, więc jak dla mnie będzie ona jedną z tych, do których będę z przyjemnością wracać. Idealna(...)kilka minut, po czym „przeczesujemy” go widelcem. Ananasa osaczamy z zalewy, kroimy w kostkę. Wędzonego kurczaka (bez skóry) kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Przygotowane powyżej składniki łączymy ze sobą w dużej misce. Dodajemy posiekaną natkę oraz sos powstały z połączenia majonezu i śmietany, doprawiony solą, pieprzem oraz curry. Odstawiamy do schłodzenia lub podajemy od razu

Smaki Na Talerzu
Panzanella z kurczakiem 67

modyfikować pod własne smaki i potrzeby. Podstawą panzanelli są pomidory, cebula, grzanki ze starego chleba i oczywiście pyszny sos, reszta to inwencja twórcza kucharza. Zapraszam na sałatkę panzanella Kariny , toskańską panzanellę i szukajcie na blogu, jest ich sporo. Dziś panzanella z kurczakiem, wyśmienita, soczysty kurczak i rewelacyjne grzanki, pyszota. Sałatka po wlosku z kurczakiem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak pomarańczowy 77

czasem odpocząć od makaronu 😉 dziś, dla odmiany coś w stylu orientalnym - fenomenalny w smaku, kurczak pomarańczowy. Składniki: 650g fileta z kurczaka (lub indyka) 2 łyżki oleju (do smażenia - najlepiej ryżowego) ziarno sezamowe i posiekany, gruby szczypior (do przybrania) Na marynatę: 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej (można zastąpić ziemniaczaną) 2 łyżki wody Na sos pomarańczowy

Pasta Po Polsku