Wykwintne dania z każdego niemalże zakątka świata. Kuchnia Chińska, Kuchnia Włoska - pyszne pasty i pizze, Owoce morza, Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane(...)zawsze z uśmiechem na twarzy. punkt wymiany walut, sejf, lobby, room service (dodatkowo płatny), restauracja główna (bufet, kuchnia międzynarodowa i turecka; dania wegetariańskie, wieczory tematyczne - włoski, turecki, chiński), disco bar, bar Aqua, bar przy basenie Kona, bar na plaży, tenis bar, bar w sali gier Basar, taras słoneczny
ClauditteMissCookingPrzepyszna carbonara, gotowa w 30 min? marzenie? już je spełniam. Delikatna , rozpływająca się w ustach. Możemy zamiasta łososia zrobić z kurczakiem ( przepis tutaj
Smaki Edytymięsa) 4 udka z kurczaka 2 duże czerwone cebule pokrojone w cienkie półplasterki 1 czerwona papryczka chili (usunąć nasiona) pokrojona w bardzo cienkie plasterki 1/2 szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki, ale wtedy zmniejszamy ilość soli) 1/4 do 1/3 szklanki oliwy lub oleju 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane 4 łyżeczki sumaka (u mnie(...)pokruszone orzechy włoskie do dekoracji ewentualnie po 1 łyżce stołowej melasy z granatów na porcję (nie jest konieczne, ale nadaje ciekawy smak i.... ładnie wygląda) Przygotowanie Wymieszać ze sobą sumak, cynamon, kurkumę, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu oraz 2- 3 łyżki stołowe oleju lub oliwy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kurczaka i odstawiamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapaski . Na rozgrzaną patelnie wrzucam boczek ,mieszam , gdy jest zrumieniony dodaje kurczaka , chwilkę podsmażam . Przekładam do garnka z osoloną wodą . Na tłuszcz wytopiony z boczki wrzucam cebule i czosnek podsmazam na zloty kolor . Dodaje do garnka i po kolei marchewka, pietruszka,ziemniaki , kapusta włoska,i przyprawy(listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego) Gotuje to ok 15 minut . Dodaje
Eli GotowanieSkładniki: 2 duże filety z kurczaka 1 młoda cukinia 1-2 ząbki czosnku 1 awokado 1 łyżka soku z cytryny skórka starta z połowy sparzonej cytryny 3 jajka 5-6 łyżek mąki pół pęczka natki pietruszki sól, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Cukinię umyć, zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić na pół godziny, następnie dobrze odcisnąć. Filety
Czerwień i błękitCAŁOŚĆ: Ja w pierwszej kolejności wyłożyłam kaszę, na części której wyłożyłam warzywa z kurczakiem, a obok umieściłam sałatkę. Podczas jedzenia i tak wszystko wymieszało się na talerzu tworząc naprawdę ciekawy i super smak! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek i wok z linii Granitium włoskiej firmy Ballarini
Blondynka Gotujewywar: 2 piersi z kurczaka 1 cebula kawałek pora kilka marchewek pietruszka 1 łodyga selera naciowego kilka ziarenek pieprzu 2 ziarenka ziela angielskiego sól Na zupę : wywar wraz z mięsem, marchewka i selerem, pozostałe składniki wyrzucić 2 łyżeczki nasion kolendry 0,25 łyżeczki nasion kozieradki 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 2 łyżeczki ryżu 0,5 łyżeczki(...)smaku) sól Przygotowanie : Wszystkie składniki wywaru umieścić w garnku, zalać wodą i zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie. Kolendrę, kozieradkę, kmin, koper włoski i ryz uprażyć na suchej patelni, aż zacznie wydobywać się z nich aromat, ale uwaga aby ich nie przypalić! Następnie utrzeć je w moździerzu z dodatkiem pieprzu. W garnku
Codzienne GotowanieSkładniki: na 4 porcje 2-3 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 pomidory 200 ml śmietany 18 lub 30% 1 ząbek czosnku sól pieprz
Luźna Kuchniasuszonymi pomidorami mała przerwa i czas na pyszną kawę serwowaną z: Włoskie tiramisu Propozycja II Zupa krem ze świeżego ogórka Sznycel wieprzowy z oscypkiem w sosie serowo-grzybowym po małej przerwie czas na kawkę i: Sernik z brzoskwinią Propozycja III Tajska zupa Roladki z kurczaka w cieście naleśnikowym Mini torciki bezowe
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałatruskawkowy Koktajl warzywny na maślance Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z burakiem, rukolą
Moja smaczna kuchniaobowiązkowo sztuka pieczonego mięsa , najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich podrobów, ręcznie robione tortellini , jagnięcina i indyk – oto przysmaki północy Włoch. Choć obecnie 90% włoskich dzieci wierzy w Świętego Mikołaja, jest to jedynie tradycja, a raczej moda(...)płodność ziemi i ludzi, a miodu sprzyja szczęściu w nadchodzącym roku, dosłownie go „osładza”. Jednak najbardziej emblematyczne są sławne włoskie słodkie chleby – pandoro, panforte, pandolce i panettone . O co chodzi z tym „panem”? Otóż pane po prostu znaczy po włosku chleb :). Pandoro to „złoty chleb” w kształcie gwiazdy z Verony, a pandolc e to „słodki chleb” pełen kandyzowanych owoców
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam pesto ! Mogłabym je jeść ze wszystkim. Pesto doskonale smakuje wymieszane z gorącym makaronem i posypane odrobina świeżo startego parmezanu. Grillowana pierś z kurczaka nabiera charakteru
Kulinarne przygody Gatityintensywne aromaty pomarańczy, melona, letnich kwiatów polnych i kopru włoskiego. Intensywne i orzeźwiające z charakterystyczną mineralną nutą. Wspaniałe wino z przyjemnym długim finiszem. Bardzo dobre już dziś, ale zyska jeszcze podczas kilku kolejnych lat starzenia. Wspaniale połączy się z sałatką z grillowanym kalmarem, duszoną piersią z kurczaka, pstrągiem w ziołach lub też z małżami w sosie cytrynowym. Herdade de Esporao
królestwo garówPrzepyszna zupa krem z lekkim smakiem anyżku. Wiosna na talerzu. Można zrezygnować ze śmietany - zupa i bez niej jest pyszna. Przepis znalazłam tutajskładniki8 dużych łodyg
Stare Garyzapiekania wysmaruj masłem - na dno formy wysyp posiekaną cebulkę, ułóż kurczaka, układaj w kształcie koła plastry bakłażana, zalej masą jajeczną - zapiekaj 55 minut w temp 200stopni C Zapiekanka jest bardzo smaczna ja podałam z sałatą z sosem miodowo-musztardowym! Smacznego! SPRÓBUJ TAKŻE: ZAPIEKANKA Z ŁOSOSIEM PIZZA WŁOSKA Z MOZARELLĄ SZASZŁYKI POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Zapraszam również
SMYKWKUCHNI