kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:71/674)

Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka 124

Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka – doskonały pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny! Artykuł Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Kurczak w orzechach na roszponce z warzywami i owocami 177

wiecie czasem co zrobić z pozostałym z obiadu kurczakiem. Mam dla Was pyszny przepis na takiego pozostałego, gotowanego lub pieczonego kurczaka... w orzechach. Zamarynowane kawałki mięsa w sosie na bazie orzechów i ziół oraz soku z limonki, podane na zdrowej sałatce z dodatkiem owoców i zamarynowanej w winegrecie czerwonej kapusty i czerwonej cebuli, zdrowego mixu z młodych listków różnych

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kokosowe polędwiczki z kurczaka z salsą z truskawek i mango. 173

piekarnika rozgrzanego do temperatury 210 - 220 stopni na 10 - 20 minut. Panierka musi stać się złota, a kurczak upieczony w środku. Podawać w towarzystwie salsy przygotowanej w trakcie pieczenia kurczaka i ćwiartek limonki. Można dodatkowo podać  łyżkę słodko-pikantnego chutneya np. z mango, papai, papryki

zadanie-gotowanie
Jak zrobić sos tzatziki (klasyczny)? 509

Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z sosem tzatziki: Pieczony kurczak i ziemniaki z pikantnym tzatziki Placki z cukinii i fety Pieczone bakłażany i tzatziki  z czarnuszką Keftedakia z wołowiny Szaszłyki z halloumi i warzyw Keftedakia z kaszy jaglanej

Chilli Czosnek i Oliwa
Rosół na trawie cytrynowej z ryżem 179

dużego garnka, zalewamy 2,5 l wody. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, ściągamy szumowiny i gotujemy 2-3 godziny. Pod koniec gotowania solimy. Możemy również przygotować wywar z kurczaka pieczonego (wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ ). Zdejmujemy z ognia i przecedzamy. Kurczaka odkładamy na bok (przyda nam się później do zupy).  Składniki na zupę (3 porcje): 1 litr wywaru

Tajskie smaki
Pieczony kurczak z chrupiącym kuskusem pełnoziarnistym i warzywami 153

Rodzinne ucztowanie, kto i co dzisiaj na obiad dostanie. Może kurczak pieczony, samo mięso kości, i skóry pozbawiony, w sosie zamarynowany, w warzywach zapiekany. Może kuskus pełnoziarnisty Wam posmakuje, co sypkością zaskakuje, a w nim bób, zioła znajdziecie i słonecznik prażony chrupniecie. Wszystkie składniki ze sobą połączone, z pewnością z wielkim smakiem zostanie zjedzone.   Składniki na 6 porcji(...)sosem (do kurczaka z czosnkiem) . Mięso odstawiamy na ok. 40 min, jeśli nie macie czasu, można piec  je od razu . Obieramy marchew, cebule i kroimy w plasterki. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z 2 łyżkami oleju rzepakowego, oprószamy solą. Układamy na nich zwinięte porcje mięsa, na wierzch kładziemy listek lubczyku.     Pieczemy w piekarniku rozgrzanym

Moniki Smakołyki
UDKA PIECZONE W MIODOWEJ GLAZURZE 163

Dziś zapraszam na pyszne udka z kurczaka pieczone w marynacie miodowej. Podałam je z pyszną surówka z białej kapusty i tartymi buraczkami - Sałatką Rubinową ORZECH , zdrowa chrupiąca i kusząca. Wygląda naprawdę bardzo dobrze i tak samo smakuje. Możemy ją podawać na zimo jako osobne danie lub na ciepło. Polecam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia  ORZECH  SKŁADNIKI(...)łyżki miodu Dodatkowo SAŁATKA RUBINOWA ORZECH     PRZYGOTOWANIE:  Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. Na koniec smarujemy miodem. Wlewamy 50 ml wody. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 60 min w 180 stopniach. Podajemy na ciepło z ulubioną surówką Sałatką Rubinową ORZECH. Polecam i SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Kruche pierożki z kurczakiem, serem oraz nutą tymianku. 146

mowa o kruchym pierożku połączonym z kurczakiem, serem i nutą tymianku świeżego. Tym razem w pierożku jest pierś z kurczaka, ale równie dobrze możemy do tego wykorzystać kurczaka pieczonego lub ugotowanego, który pozostał nam z obiadu. Robi się je szybko, a i jest to super sposób na wykorzystanie "resztki"mięsa obiadowego. SKŁADNIKI : ( na ok 16 pierożków) ciasto(...)łyżka wody zimnej szczypta soli  farsz   pół piersi z kurczaka  sól  świeżo zmielony pieprz  tymianek 1 -2 gałązki  sos z cytryny ok 1 małą łyżeczkę  3 plastry sera żółtego  dodatkowo   tłuszcz lub papier do pieczenia do blachy  ulubiony sos (np. keczup, koperkowy lub po prostu śmietanę gęstą) 1 jajko

Basia w kuchni
Udka z kurczaka pieczone z ziemniakami 242

Dziś proponujemy udka z kurczaka pieczone z ziemniakami. Ziemniaczki będą się piekły wewnątrz filetów z udek.     Składniki: Ilość składników dobieramy według potrzeb -udka z kurczaka -małe ziemniaki -marchew -por -czosnek -natka pietruszki -masło -przyprawa do kurczaka -słodka papryka    Udka pozbawiamy kości. Ziemniaki obieramy. Wszystko przyprawiamy słodką papryką i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na czas przygotowania(...)pora. Na warzywach układamy przygotowane mięso.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Klops domowy z kawałkami kurczaka 192

również urozmaić piekąc domowego klopsa. Na pewno doskonały dodatek do codziennych kanapek. Prosty w przygotowaniu.  Proponuję dzisiaj klopsik z mieszanym mięsem wieprzowo - indyczym  i kawałkami piersi z kurczaka. Pieczemy w formie lub bez. W formie jest na pewno bardziej zwarty i uformowany. SKŁADNIKI 1 kg mięsa wieprzowego   05 kg mięsa  z udźca z indyk pół piersi(...)wymieszać. Doprawić do smaku - nie przesolić.  Pierś z kurczaka podzielić na paski, polać sosem sojowym . Odstawić na  30 min. Do kesksówki, lekko posmarowanej tłuszczem włożyć połowę masy mięsnej.  Na wierzchu układać paski z piersi, lekko wcisnąć w masę. Przykryć resztą masy mięsnej  i dobrze ucisnąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 60 minut.Po upieczeniu

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak zagrodowy pieczony 175

Nasza propozycja na pieczonego kurczaka zagrodowego. W taki sposób przygotowany jest kruchy, delikatny i soczysty.     Składniki: -kurczak zagrodowy o wadze ok. 2 kg -3 l zimnej wody -15 dkg soli -płaska łyżeczka cukru -po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i kolendry -płaska łyżeczka przyprawy masala -kilka listków laurowych -kilka ząbków czosnku -przyprawa harissa -ok. 2 dkg masła(...)wodą, osuszamy, posypujemy na zewnątrz i od środka przyprawami masala i harissa. Do środka wkładamy 2 ząbki czosnku. Tak przygotowanego kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, wyłożonym folią aluminiową. Przykrywamy folią aluminiową zawijając brzegi i odstawiamy na 2 godziny. Pieczemy przez 2 godziny w temperaturze 180 st. C. Po tym czasie zdejmujemy górną folię, zlewamy nadmiar wytopionego tłuszczu, układamy kawałki masła

Maminek kulinarny
Soczysta pierś z kurczaka – rozmarynowo-cytrynowa 260

soczystą pierś z piekarnika . A jak zrobić obiad z piersi kurczaka, kiedy nie mamy tyle czasu a kiszki marsza grają? Szybko – tak jak w dzisiejszym przepisie, smacznie – bo to że gotujemy szybko to nie znaczy, że byle jak, i pysznie – bo pierś dalej zostaje soczysta! Szykujemy sobie naczynie do pieczenia i patelnię. Piekarnik od razu rozgrzewamy(...)małym ogniu 2 minuty – wlewamy całość do blaszki z kurczakiem, lekko go w takim sosie obtaczamy. Między mięsem rozkładamy połówki plastrów cytryny. Wstawiamy blachę na środkową półkę piekarnika i pieczemy kurczaka przez 20-25 minut, w połowie czasu polewając piersi bulionem z przyprawami z blaszki. Sos spod mięsa możemy użyć do polania ziemniaków, ryżu, makaronu – zjedzcie jak lubicie. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Chrupiące pałki z kurczaka – bez tłuszczu, z piekarnika 295

Lekko pikantne, mocno doprawione i chrupiące pałki z kurczaka. Wcale nie trzeba kurczaka smażyć w głębokim tłuszczu, żeby uzyskać chrupiącą skórkę ani bardzo długo piec, żeby wytopić z niej tłuszcz. Tak naszykowany kurczak jest chrupki z zewnątrz, soczysty w środku, nie zawiera dodatkowego tłuszczu – i zrobicie go w niewiele ponad godzinę! Do naszykowania tych pałek wykorzystałam sposób który pewnie pamiętacie(...)totalnie łopatologicznie – wyciąga wodę. Wyciąga, bo w procesie pieczenia rozkłada się w cieście wydzielając dwutlenek węgla, który ciasto spulchnia i unosi.   Ale po co nam proszek do pieczenia do upieczenia kurczaka? Otaczamy pałki kurczaka w proszku do pieczenia wymieszanym z solą kuchenną (i przyprawami). Te dwa związki razem wyciągną ze skórki jak najwięcej wilgoci, zostawiając skórkę chrupką i zbrązowioną

Karo in the Kitchen
KURCZAK W SUSZONYCH POMIDORACH 146

padło na suszone pomidory. Zapraszam do przepisu... Składniki: 4 podudzia z kurczaka 5-6 suszonych pomidorów 2 łyżki oleju z pomidorów sól, pieprz słodka papryka mielona Wykonanie: Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i czyścimy z niepotrzebnych części. Następnie obtaczamy je w oleju z pomidorów i przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory suszone kroimy w drobną(...)piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 min. Po tym czasie, naczynie odkrywamy, podudzia polewamy sosem z dna naczynia i pieczemy jeszcze przez 10-20 min., już bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie to pieczone zi emniaczki ->  przepis

Kuchnia MagdaLeny
Danie jednogarnkowe: Zapiekanka z ryżu i kurczaka 140

skróty, czyli nie obsmażaj udek na patelni, tylko pomiń ten krok i dodaj je razem z ryżem, zupełnie surowe. Jeśli tak zrobisz to pamiętaj, żeby zapiekankę z ryżu i kurczaka piec o 10 minut dłużej niż w przepisie. Danie jest naprawdę proste, niesamowicie aromatyczne, bo dobrze doprawiony kurczak oddaje swoje smaki do ryżu. Gorąco polecamy! Przepis na zapiekankę z ryżu(...)piekarnika i piecz przez 40 minut.                       Wyciągnij z piekarnika, odkryj naczynie o zapiekaj jeszcze przez kilka minut, aż wierzch potrawy przyrumieni się. Wyjmij zapiekankę. Możesz do niej dodać garść szpinaku i na chwilę przykryć, żeby liście zmiękły. Podawaj. Smacznego! Artykuł Danie jednogarnkowe: Zapiekanka z ryżu i kurczaka pochodzi

Niedzielny kucharz
Pierś kurczaka pieczona z cukinią. Odchudzamy. 294

Pierś kurczaka pieczona z cukinią, to danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Robiłam wiele jego wersji. Pierś kurczaka przyprawiam papryką, curry, chili, ziołami. Używam również innych warzyw, w zależności od pór roku są to: szparagi, fasola, papryka, pomidory, marchew, dynia, buraczki, cukinia, kalafior, brukselka, młoda kapusta. Czasem kurczaka wymieniam na łososia, ale nie polecam do tego przepisu indyka, będzie(...)płaskie łyżeczki soli himalajskiej Przygotowanie: Pierś kurczaka przekroić wzdłuż, a następnie w poprzek na pół. Dodać pokrojony drobno czosnek, chili, mieszankę curry, 1,5 łyżeczki soli i łyżkę oleju. Dokładnie wymieszać, aby przyprawy równomiernie pokryły mięso. Odstawić mięso na 1/2 godziny (jeśli jest upalny dzień, wstawić mięso do lodówki, ale 15 minut przed pieczeniem wystawić na blat kuchenny). Cukinie pokroić

Codziennik Kuchenny
16 przepisów na pastę do chleba 219

dynie-nie będziecie żałować-przepis znajdziecie  tutaj Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min Nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest

Swojskie jedzonko
Pałki z kurczaka pieczone z warzywami 181

jutrzejszy obiad proponuję pyszne podudzia z kurczaka pieczone z warzywami. Potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy. Mięso i warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE(...)kroję w piórka. Pieczarki przekrawam na pół. Wszystkie przygotowane warzywa razem mieszam. 2. Do warzyw dodaję pałki z kurczaka, wlewam olej oraz dodaję przyprawy. Mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 3. Pałeczki razem z warzywami przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lekki Kurczak Zagrodowy pieczony z warzywami i chorizo / Skinny chicken baked with vegetables and chorizo 209

kiełbasą. Nie dodaje się żadnego dodatkowego tłuszczu, a sos który powstaje podczas pieczenia jest przepyszny! Podałam to danie ze świeżym i chrupiącym pieczywem. W związku z tym, że staram się używać produkty możliwie jak najwyższej jakości, postanowiłam też poszukać odpowiednie mięso. Takim sposobem trafił w moje ręce Kurczak Zagrodowy , który hodowany jest małych, rodzinnych gospodarstwach na Podlasiu. Mają więcej miejsca(...)mięsa. Kurczak Zagrodowy ma mniejszą zawartość tłuszczu, mięso jest kruche i pełne smaku, oraz nie zawiera antybiotyków. Zawsze kupuję kurczaki w całości, gdyż zwyczajnie się to bardziej opłaca. Dzielę je na porcje i mam 2 obiady i ekstra zupę na bulionie:) Warto podczas codziennych zakupów dokonywać przemyślanych wyborów. Polecam! Scroll down for recipe in English Lekki kurczak pieczony

karmelowy

Proponowane wyszukiwania