mimo tego, postanowiłam wrócić. A zatem przestawiam Wam roladkę z kurczakiem, pieczarkami, papryką i serem :) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 0.5kg pieczarek 1 pojedyncza średniej wielkości pierś z kurczaka Pół papryki czerwonej Ok 30 dag sera żółtego ( u mnie gouda ) Przyprawa do gyrosa Olej Żółtko Przygotowanie Pierś opłukałam, pokroiłam w mniejszą kostkę i przyprawiłam przyprawą do gyrosa. Na rozgrzany(...)nakładam na całą długość farsz ( UWAGA: zostawiam wolne boki ok 2 cm i koniec ciasta ok 2 cm ) pomału zawijam i dobrze zaklejam boki. Na koniec smaruję żółtkiem. Piekę w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok 20 min :) Smacznego
Domowa Kuchnia u Mamypieczarki osobno. Obsmażyć pieczarki bez soli i bez oleju, a następnie osączyć na sitku. Pozostałe warzywa również bez oleju podsmażyć na średnio rozgrzanej patelni, delikatnie posolić i odstawić. Kurczaka zgrillować, a po przestygnięciu pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać piekarnik do 200*C. Jeśli chcemy mieć gruby spód to używamy całe ciasto, moja pizza(...)puszki doprawiamy szczyptą soli, cukru, suszonej bazylii ( lub kilka listków świeżej), 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Delikatnie podpieczony spód smarujemy częścią sosu, i kolejno rozsypujemy resztę składników. Pieczemy na złoty kolor. Jeśli zdecydowaliśmy się zostawić 2 kulki ciasta, formujemy bułeczki i pieczemy na złoto, będą na kolację
Lubię to gotujęinnego regionu, to potoczyły się tematy kulinarne. W ten sposób nabyłam od przesympatycznej Doroty z Bydgoszczy ten oto przepis. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego połówka małej piersi z kurczaka ok 6-7 plasterków sera żółtego pieprz, odrobinka soli, posiekana natka pietruszki na sos: połówka pora ( biała część) 30 dag kurek 20 dag pokrojonego(...)natką pietruszki ( na zdj. nie ma bo zapomniałam dodać). Na każdy część mięsa położyć plaster sera. Następnie nadcięte paski przekładać jak warkocz. Białko roztrzepać i pędzelkiem posmarować ciasto. Piec ok. 25 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku aż się porządnie zarumieni. W międzyczasie przygotować sos. Por pokroić w cienkie piórka, zeszklić na oleju, dodać kurki również bardzo
pieprzny smaczekLubicie bakłażana ? Bo ja bardzo...dlatego dziś polecam Wam zdrową wersję pizzy. Składniki: 1 duży bakłażan kilka pieczarek 2 plastry schabu bądź pierś z kurczaka pomidor mozzarella bądź żółty ser zioła prowansalskie sól,pieprz Bakłażana umyć i osuszyć.Pokroić ze skórką w poprzeczne plastry,posolić z obu stron,włożyć pionowo do miski i odstawić na 1 godzinę,by obciekły(...)smażyć ok 15 min.Wsypać pieczarki,zwiększyć ogień i smażyć,aż woda,którą puszczą,odparuje.Doprawić jeśli zajdzie potrzeba.Odstawić do wystygnięcia. Gotowego bakłażana ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnika i piec ok 10 min w 180 st C. Nałożyć farsz,pokrojonego pomidora,posypać mozzarellą lub żółtym serem ( u mnie mieszanka). Zapiekać jeszcze kilka minut
Niespełnione zdolności kulinarnebarszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem :) Bardzo szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej zjada. opakowanie gotowego ciasta francuskiego mięso gotowane (u mnie udko z kurczaka i kawałek królika) pół cebuli żółtko sól pieprz gałka muszkatołowa czosnek granulowany sezam do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso obrać z kości,włożyć do malaksera razem z pokrojoną cebulą (nie musi(...)powstaną długie ruloniki). Następnie każdy rulonik pociąć ostrym nożem na niewielkie kawałki - paszteciki. Każdy pasztecik posmarować wodą (lub białkiem dla niealergików) i posypać sezamem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec, aż paszteciki będą rumiane. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemąki pszennej § pół kostki smalcu lub oleju § 2/3 szklanki gorącej wody § ¼ łyżeczki proszku do pieczenia § 1 łyżeczka soli Przygotuj: mikser patelnię 28 cm Mąkę, sól, proszek i smalec miksujemy, dodajemy wodę i wykładamy ciasto na blat. Podsypując delikatnie mąką ugniatamy(...)czyli u mnie bardzo :) ). Placuszki nakładam na rozgrzaną patelnię i trzymam paręnaście sekund z każdej strony (tak by nie powstały ciemniejsze zrogowacenia) na średnim ogniu . Ja najbardziej lubię z kurczakiem lub z tym chili con carne . Smacznego! Przepis orygnialny znajdziecie tutaj . Jeśli podobał Ci się ten przepis, zajrzyj na Facebooka , odiwedź też mój kanał na YouTube :) Jeśli nie wiesz
Bazując na smakuKurczak na ryżu z pieczarkami i papryką - danie godne polecenia wszystkim zapracowanym. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek 2 cebule 1 papryka czerwona 25 dag pieczarek 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem(...)masło wsypujemy suchy ryż, a na nim układamy pokrojone cebule, pieczarki i paprykę. Następnie układamy udka. Całość zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Salonik smakówłyżek śmietany 20 dag sera żółtego 150 ml wody 1 jajko 5 ząbków czosnku Sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy i smażymy. W tym samym czasie obieramy pieczarki, kroimy na plasterki, cebulkę w kosteczkę i smażymy razem na patelni. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego wyciśnięty(...)serem, pieczarki, kukurydze, szpinak posypujemy serem. Wykładamy drugą połowę makaronu, ser, pieczarki szpinak i tak do wyczerpania składników. Na wierzch posypujemy serem i polewamy naszą zapiekankę przygotowanym wcześniej sosem. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze
Podróż w kulinariawątróbek gęsich - myślę, ze z powodzeniem da się je zastąpić wieprzowymi duża cebula pieprz, sól, gałka muszkatołowa kilka suszonych grzybów 20 dag gotowanego mięsa drobiowego, najlepiej gęsiego lub z kurczaka ewentualnie kilka suszonych śliwek wcześniej lekko namoczonych smalec gęsi, masło Przygotowanie : Umytą wątróbkę pokroiłam dość drobno, podobnie cebulę i przesmażyłam na smalcu gęsim Mięso ugotowałam, a jeśli mamy(...)bardziej eleganckiej to można uformować go w folii aluminiowej ze śliwkami w środku, wcześniej namoczonymi i osuszonymi. Kanapki z takim pasztetem też będą smaczne :) A kto woli bezmięsny, proponuje pieczeń z selera , pyszny, że palce lizać
Proste Potrawynadzianiem cannelloni :) Cebule kroimy w kostkę. Podobnie robimy z papryką. Kurczaka smażymy, ja robię to bez tłuszczu, ale jeśli ktoś ma ochotę można skorzystać z oliwy. Do podpieczonego kurczaka wrzucamy cebulę i paprykę. Smażymy chwilę i dodajemy umyty i przebrany szpinak (można użyć mrożonego). Gdy zmięknie przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy zmiażdżony czosnek i serek. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz(...)mąką i przyprawy i mieszamy aż do rozpuszczenia się masła. Sos powinien zgęstnieć. Wylewamy go na rurki z farszem. Posypujemy serem żółtym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 30 min. (Czas pieczenia zależy od makaronu, po prostu trzeba sprawdzić na opakowaniu :) ) Polecam serdecznie! Jest naprawdę pyszne
MiksturownikZnakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz. SKŁADNIKI: 4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści
Gotowanie PatkiSkładniki: 12 sztuk skrzydełek drobiowych 3 łyżki mielonej papryki ostrej 3 łyżki mielonej papryki słodkiej 2 łyżki curry 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól olej
Qchnia po prostutypu urodziny czy imieniny. Bardzo lubię też pasztety warzywne, wegetariańskie wśród których prym ostatnio wiodą strączkowe. PRZEPIS NA PASZTET DROBIOWY Składniki na pasztet drobiowy: 1 kg mięsa drobiowego (np kurczak, indyk) ugotowanego (mogą być udka, mogą być piersi, najlepiej mieszanka mięsa białego i ciemnego – może być z rosołu) 2 marchewki ugotowane 1 pietruszka ugotowana 3 ziemniaki ugotowane 1 cebula(...)składników dodajemy bułkę tartą, przyprawy – mieszamy wszystko. Następnie sprawdzamy smak i doprawiamy. Potem dodajemy jajko, mieszamy. W kolejnym kroku wyrabiamy wszystko i przekładamy do blachy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę w 180st. Finalnie pasztet kroimy po całkowitym ostygnięciu ( następnego dnia po spędzonej nocy w lodówce jeszcze lepiej się kroi). Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeChili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niżej znajdziecie także inne dania, które przygotowywaliśmy, każde z nich było wyjątkowe i na pewno odtworzę je na blogu. Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Mini burgery koreczki na dwa kęsy Przepis na zapiekanki z kaszy jaglanej Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g kaszy jaglanej 2 jajka(...)Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Następnie do kaszy dodajemy przyprawę Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią KAMIS, 2 jajka i dokładnie mieszamy. 2 Przy pomocy wałka i papieru do pieczenia formujemy z kaszy podłużne blaty (20x8 cm, grubość około 1cm). Tak przygotowany spód zapiekanek pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia
Kuchnia Bazylii