kurczak pieczony z ziemniakami - 2048 przepisów (strona:55/137)

Risotto z cukinią i grillowane polędwiczki drobiowe 161

Często zamiast ziemniaków robię risotto w bezmięsnej formie - do tego osobno smażę lub piekę mięso. Sprawdza sie to doskonale, dziś zapraszam na risotto z dużą ilością cukinii.  400g polędwiczek z kurczaka 100g ryżu do risotto 400ml bulionu warzywnego 1 duża cukinia lub 2 małe  1 marchewka 2 cebule  50 sera cheddar  sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma

Szefowa kuchni
Udka kurczaka bez skóry w papryce 172

stron. Podlewamy wodą około 250 ml wody. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem. Z pieczonych papryk zdejmujemy skórę i kroimy w paseczki. Dodajemy do kurczaka. Dusimy do miękkości kurczaka. Pod koniec dodajemy serek topiony. W razie potrzeby doprawiamy solą. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO- ZIOŁOWEJ Z MIODEM 165

blaszy od piekarnika po około 30 minut z każdej strony. Na końcu pieczenia pałki z kurczaka lekko przesmarować miodem (użyłam do tego silikonowego pędzelka). Piec 5 minut następnie mięso odwrócić na drugą stronę, nasmarować miodem i podpiec kolejne 5 minut. Można podać z ziemniakami i ulubioną surówką

Zrób to smacznie
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 166

odtłuszczony, jogurt grecki, chudy twaróg, chudy biały ser, białko z jajek. Mięso - chude mięso: kurczak, indyk, królik, chuda wieprzowina np. schab, cielęcina. Wędliny - polędwica, chuda szynka, wędliny pieczone  z chudego mięsa. Ryby - dorsz, sandacz, lin, szczupak, sola, mintaj, leszcz itp. Warzywa - marchewka, dynia, ziemniaki (gotowane, pure, gotowane i pieczone w łupinkach), buraki, cukinia, kabaczek, szpinak, sałata, pomidor

Codzienne Gotowanie
Kurczak duszony z warzywami w sosie pomidorowym 131

warzywa to duet idealny, z którego można stworzyć mnóstwo wariacji smakowych. Tym razem zamiast wersji pieczonej, przygotowałam duszoną. Mięsko wyszło delikatne i soczyste. Składniki na 4-5 porcji 1 kg podudzi/udek z kurczaka (mogą być tez bez kości) 1 duża marchewka 35 dag ziemniaków 1 duża czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 średnia cukinia 200 g pieczarek

Fabryka pomysłów
Zapiekanka ziemniaczana z warzywamy i wędzonym kurczakiem 216

dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Mięso z kurczaka kroimy na kawałki. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy: ziemniaki, farsz pieczarkowo-paprykowy, kurczak wędzony. Na wierzchu polewamy wymieszaną śmietaną z jajkiem z solą i pieprzem. Na wierzchu posypujemy startym serem żółtym i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy w temp. 170*C ok. 30 minut. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Zupa z czerwonej soczewicy 131

kilku wariantach. Na samych warzywach – wersja wegetariańska  lub z dodatkiem boczku, gotowanego (czy też pieczonego, bądź usmażonego) kurczaka, a także z pieczarkami. Tym razem, dodatkiem jest podsmażony, chrupiący  boczek.Składniki:   - ok. 3 l bulionu- 400g czerwonej soczewicy- puszka (400ml) mleka kokosowego- kilka ziemniaków- 250g boczku- 1-2 marchewki- por- cebula- 5 ząbków czosnku- ok. 2 cm kawałek świeżego

mojewypiekiinietylko
Souvlaki 250

przepis  tu) przyprawy Tzatzyki i chlebek wykonujemy według przepisu... Piersi z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy u mnie chili, bazylii  oregano..nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Ziemniaki kroimy tak jak na frytki, układamy na blasze razem z szaszłykami  i pieczemy w piekarniku... Pomidory kroimy na ćwiartki, cebule w plasterki.... Tak naprawdę podajemy

NaKońcuJęzyka
Kapuśniak 170

kapusty i koperku. Kapuśniak ugotowałam na powstałym sosie po pieczeniu Soczystego udźca z indyka , który zawierał już przyprawy i tylko pod koniec gotowania posoliłam. Do kapuśniaku z młodej kapusty pasuje dowolny wywar mięsny, świetnie sprawdza się rosół po gotowaniu udka z kurczaka. Produkty: średnia główka młodej kapusty 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 papryka pęczek koperku 2 ząbki czosnku(...)pokroić. Kapustę umyć i drobno poszatkować.  Paprykę umyć, oczyścić z pestek i drobno pokroić. W co najmniej 3 litrowym garnku zagotować wodę, dodać wywar mięsny lub sos po pieczeniu indyka (płynu ma być tak około 1/2 garnka), następnie marchew i ziemniaki. Gotować 10 minut. Następnie dodawać partiami poszatkowaną kapustę (całość na raz się nie zmieści), gotując się kapusta zmniejsza

Kuchcik gotuje
Udka kurczaka z pigwą 103

pieprz Przygotowanie Pigwę, lubczyk, sos sojowy, przyprawę, maślankę, pieprz zielony, przeciśnięty czosnek, starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C . Następnie przez 20 min bez przykrycia w termoobiegu

R'n'G Kitchen
Jak dobrze upiec kurczaka – 5 sposobów 172

prawdziwy król pieczonego drobiu. Klasyczne, pyszne danie, pełne aromatów, smaków, którym można obdzielić całą rodzinę i kilku gości. Złocisty kurczak w 40 minut Przypieczona skórka i soczyste mięso – jak osiągnąć ideał dobrze wypieczonego kurczaka? Korzystając z tego właśnie przepisu. Wychodzi niezawodnie, a nie wymaga wcale długiego pieczenia. Szybki kurczak pod cegłą Świetna sposób szybkiego pieczenia kurczaka: trzeba(...)tylko mocno docisnąć, a od razu mięknie:-) Kurczak w cytrusach Kaczka najlepiej czuje się z jabłkami. Kurczak woli cytrusy. Nadziany pomarańczami, upieczony na złoto, podany w towarzystwie ziemniaków hasselback prezentuje się nadzwyczaj okazałe i wyśmienicie smakuje. Kurczak w marynacie zielonej bogini Wspaniała ziołowa marynata na bazie maślanki zmiękcza mięso i potem wystarczy 40 minut w nagrzanym mocno piekarniku, żeby

Niedzielny kucharz
Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym 253

Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym Duszony kurczak , to zawsze najprostszy sposób na obiad . Nieskomplikowany w przygotowaniu , niezawodny w smaku , zawsze się udaje . Pasuje do makaronu

Ogrodnik w podróży
Kurczak tandori 155

natrzeć je z wierzchu. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry  przez 75 minut. Ja podałam go z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.Smacznego

Gosia gotuje
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 2014

zainspirowała mnie do dzisiejszego przepisu. Oto propozycja dla Was na złociste pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie. Po upieczeniu kurczak będzie z wierzchu chrupiący i soczysty w środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż lub kaszę. To proste i smaczne danie na jesienny obiad. Czas przygotowania

kulinarnyJa
Pierś z kurczaka po włosku 374

samej patelni (na tłuszczu wytopionym z szynki) smażymy piersi z kurczaka. Kiedy będą gotowe na każdą nakładamy dwa plastry pomidora, szynkę oraz ser. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż ser się rozpuści. Podajemy z pieczonymi z sałatką,  ziemniaka lub frytkami

Mania Gotowania
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 137

zachowały kształt.   Cebule pozbawiamy zewnętrznej warstwy, kroimy na pół, a połówki w półcentymetrowe półplasterki, które dodatkowo kroimy na pół. Imbir obieramy, skrobiąc go nożykiem tak samo jak młode ziemniaki, bardzo drobno kroimy. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Wszystko razem ląduje w dużym garnku z grubym dnem. Zasypujemy całość cukrem, wsypujemy rodzynki. Pieprz w ziarnach i owoce jałowca rozgniatamy(...)zimnych wędlin jak szynka czy baleron, pasztetów, jak i do mięsa drobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie używać go również na kanapki, podawać jako dip do warzyw, np. pieczonych ziemniaków czy batatów. Ogranicza Was tylko smak – próbujcie! Ja lubię go też na kanapce

Karo in the Kitchen
Kurczak pieczony w sosie z kolendrą i limonką. Porcjowanie kurczaka 172

danie wstawcie do piekarnika w blaszce do pieczenia albo w ceramicznej formie do pieczenia tart. Pamiętajcie tylko że forma powinna być na tyle szeroka, żeby całe mięso kurczaka zmieściło się w formie na płasko, a sos sięgał do połowy jego wysokości – kurczak w tym przepisie się piecze, nie dusi. PORCJOWANIE KURCZAKA Całego kurczaka dzielimy na poszczególne elementy, czyli porcjujemy. Ważne(...)pieprzymy do smaku. Dodajemy resztki przyprawy do kurczaka, jeśli coś nam jeszcze zostało na desce. Dodajemy do sosu pokrojony drobno szczypior i mieszamy całość do połączenia. PIECZENIE Usmażone kawałki kurczaka przekładamy do naszykowanego sosu, skórką do góry. Wkładamy naczynie do już rozgrzanego piekarnika, na środkową półkę i pieczemy przez 40-45 minut. Kurczak w miejscu przy kości powinien osiągnąć temperaturę

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania