kurczak na ryzu - 6614 przepisów (strona:312/441)

14 pomysłów na sałatki z jajkiem i warzywami 71

znajomi. 1. Sałatka z jajkiem, brokułem, kurczakiem i słonecznikiem przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka jajeczna z porem i szynką w muszlach przepis na: Blog z Apetytem 3. Sałatka z boczkiem i jajkiem przepis na: Kuchenne Megi Rewolucje 4. Sałatka brokułowa z jajkami przepis na: Mirabelkowy 5. Sałatka majonezowa z ryżem i warzywami przepis na: Moje Gotowanie

BabskiePorady.pl - Przepisy
Kurczak pięć smaków z ananasem 98

olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Kurczaka kroimy w paski, doprawiamy przyprawą 5 smaków, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Dodajemy mieszankę warzywną, ananasa pokrojonego w kostkę razem z zalewą, sos sojowy i pokruszone chili. Gotujemy wszystko około 15 minut. Podajemy z ryżem, posypane szczypiorkiem i sezamem

Kardamonovy
Sałatka z pęczakiem i fetą 118

ciecierzycą Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Pęczak ze szpinakiem i pomidorami Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Warzywna sałatka z pęczakiem Sałatka z pęczakiem i fetą Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 szklanki ugotowanego na sypko pęczaku 1/2 ugotowanego brązowego ryżu 1/2 czerwonej cebuli 1 mała czerwona papryka

Kulinarne przygody Gatity
Pad thai z wołowiną 466

sposób usmażyć z wykorzystaniem kurczaka, krewetek, tofu lub wołowiny – ten ostatni wariant to nasza ulubiona wersja. Pad thai ma jedną zasadę – żaden smak nie powinien się wybijać ponad inne, żadnego smaku nie może też zabraknąć. Pad thai to symfonia, w której jeden niewłaściwy dźwięk psuje całe wrażenie. Jak wszystkie smażone ryże, dania stir-fry i dalekowschodnie potrawy z woka

Karo in the Kitchen
Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym 119

sałatek olej do smażenia Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki, po czym podsmażamy chwilę na oleju. Do mięsa wlewamy śmietanę, dodajemy zioła, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min. od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i świeżą surówką

Krokusowy Dom
Kurczak duszony w pomidorach 132

ząbki czosnku, a następnie pomidory i kurczaka. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a z pomidorów utworzy się sos (ok. 30 minut, po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze chwilę by nadmiar płynu odparował). W międzyczasie doprawić ziołami i octem balsamicznym, który podkreśli smak potrawy. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub z bagietką

Dobra karma
ROLADKI Z KURCZAKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I PIECZARKAMI 147

roladkę.Rolady obsypujemy przyprawą do kurczaka i lekko skrapiamy olejem z suszonych pomidorów.Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i Pieczemy ok.1 godziny ( do miękkości w 180 st.)lub panierujemy w jajku i bułce tartej i smazymy na zloty kolor.Roladki możemy też upiec w rękawie do pieczenia!.Gotowa potrawę podajemy z ziemniakami lub ryżem z sosami lub bez jeśli danie ma być

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym 274

przyprawy. Na początku robiłam je z kurczakiem i chodziłam na łatwiznę, bo dodawałam przyprawę gyros. Jak przestałam jeść mięso postanowiłam, że sama odtworzę ten smak, bez mięsa i bez tej przyprawy, której skład był wątpliwy. Udało się. Polecam na obiad. Wersja dla wegan bez sosu czosnkowego. Porcja: 2 osoby Składniki: 1 woreczek ryżu pełnoziarnistego 4 cebule 4 ząbki czosnku

Apetyt na Zielone
Curry z kurczaka ze szparagami i szpinakiem 196

nieduże kawałki (ok2-3cm). Dodajemy do kurczaka i chwile dusimy. Zalewamy mięso ze szparagami mlekiem kokosowym i dusimy ok 5 minut.  Po tym czasie dodajemy szpinak, sok z cytryny i doprawiamy papryką, solą oraz pieprzem. Nadal dusimy na małym ogniu przez ok 10 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ryżem. Smacznego

ChilliJemy
Kurczak curry z ananasem i papryką 263

lodówki. Na patelni podsmażyć kurczaka. Podlać go wodą i dodać kostkę rosołową – poziom zakrywający mięso. Paprykę wydrążyć, ananasa obrać i wykroić środkiem – pokroić w kostkę, a następnie dodać do mięsa. Dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Mąkę rozrobić w wodzie i zagęścić nią sos. Podawać z ugotowanym ryżem.Smacznego,Anulla

Fabryka pomysłów
Kurczak w sosie miodowym 531

sosie miodowym" Wykonanie:1. Cebulę, paprykę i kurczaka pokroić w 2 cm kostkę. Całość podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do składników na patelni. Na koniec dodać zielony groszek.3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut.4. Danie podawać z ryżem lub makaronem ryżowym

Pasja Smaku
Szaszłyki z kurczaka z sosem korma 172

indyjskich. Idealnie pasuje do delikatnej piersi kurczaka. Ale muszę się do czegoś przyznać, bo obiadu nie ja gotowałam, ale córka. A poniżej jej interpretacja z wykorzystaniem tego sosu i muszę przyznać ze idealnie się komponowały, nawet nie trzeba było dodawać do niego śmietany, bo jego konsystencja była idealna do tych szaszłyków i ryżu. Dla każdego chcącego poznać kuchnie indyjska

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa pomidorowa z chili 121

Faza na chili w kuchni trwa Aromatyczna, esencjonalna, mocno mięsna pomidorowa zupa. Przygotowana z rosołu. Podaję ją z makaronem lub ryżem. Obowiązkowo zawsze na koniec coś świeżego zielonego – pietruszka, koperek. Prawie zawsze przygotowuję ją z rosołu, który jedliśmy dzień lub dwa dni wcześniej. Pycha! Składniki: szponder wołowy (500 g) – ma wyrazisty, lekko słodkawy smak. Jest to partia mięsa(...)otaczająca dolny odcinek żeber nad mostkiem, którą odcina się podczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry. 4 uda z kurczaka 1 l koncentratu pomidorowego, domowego przecieru z pomidorów lub passaty ze słoika 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony na pół mały pęczek natki pietruszki

Zasmakuj Kuchni
Zupa pomidorowa z chili 190

Faza na chili w kuchni trwa:) Aromatyczna, esencjonalna, mocno mięsna pomidorowa zupa. Przygotowana z rosołu. Podaję ją z makaronem lub ryżem. Obowiązkowo zawsze na koniec coś świeżego zielonego - pietruszka, koperek. Prawie zawsze przygotowuję ją z rosołu, który jedliśmy dzień lub dwa dni wcześniej. Pycha! Składniki: szponder wołowy (500 g) - ma wyrazisty, lekko słodkawy smak. Jest to partia mięsa otaczająca(...)dolny odcinek żeber nad mostkiem, którą odcina się podczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry.  4 uda z kurczaka 1 l koncentratu pomidorowego, domowego przecieru z pomidorów lub passaty ze słoika 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony na pół

Zasmakuj Kuchni
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 189

Blondynce wiele rzeczy uchodzi płazem, więc myślę, że i to zestawienie przejdzie, tym bardziej, że smakuje fantastycznie. Wymyśliłam to danie jakieś 13 lat temu. Podawałam na różne sposoby, z ryżem, makaronem ryżowym, makaronem jajecznym, z pieczywem. Zawsze smakuje świetnie. Tym razem z Młodym wybraliśmy makaron Tricolore  a `la Italia Fettucionne Czanieckie Makarony - taki nasz kaprys. Jak mam czas się(...)inne. Jednak kiedy czasu brak, używam mrożonych warzyw, taka chińska mieszanka warzyw. Preferuję tą, którą można nabyć w sklepach Biedronka. Składniki na 4-5 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw z grzybami mun i pędami bambusa 250 ml przecieru pomidorowego z siekanymi pomidorami 1/2 puszki ananasa krojonego 1/2 puszki kukurydzy świeżo zmielony pieprz Kamis sól morska

Blondynka Gotuje
Zupa jarzynowa z kaszą pęczak 150

Jarzynówka z dodatkiem kaszy jest fajnym pomysłem na wzbogacenie zupy. Składniki: 1 mrożonka na zupę jarzynową - używam lokalnej firmy Poltino 3-4 ziemniaki 1 marchewka 2

Kuchnia domowa Ani
Indyk w sosie z mleczka kokosowego, z anansem, groszkiem cukrowym i chilli. Najlepszy patent na szybki obiad! 138

Indyk w mleczku kokosowym z dodatkiem świeżego ananasa, chrupiącego groszku cukrowego i odrobiną ostrości świeżą papryczką, całość podane z przepysznym ryżem! Zacytuje mojego męża, który po

SMYKWKUCHNI
KUSKUS PERŁOWY Z KURCZAKIEM I NATKĄ 342

Pyszne , zdrowe, szybkie jednogarnkowe danie, które zaspokoi głów nawet dużego głodomora, bo jest bardzo sycące. U mnie - składało się tylko z podsmażonej piersi kurczaka i przepysznej

Walijskie Pichcenie
Kmin rzymski – właściwości zdrowotne 162

W każdej kuchni znajduje się wiele aromatycznych przypraw, o których właściwościach niekiedy wiemy niewiele. Większość Pań, ma w swoich zasobach dziesiątki słoiczków z przyprawami, o których

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z żołądków drobiowych 63

ryżu i razem z nimi jest już pełnowartościowym daniem obiadowym! Ja zrobiłem wersję z kaszą. Ale wasza potrzeba może być inna. Co konkretnie jest w moim wariancie i jak to przygotowałem, dowiecie się z szczegółowego przepisu. Zapraszam do gotowania i życzę smacznego!              Składniki:     500 g żołądków z kurczaka 4 liście laurowe

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie śmietanowo-porowym 85

Kurczak w sosie śmietanowo -porowym   Składniki: 250 g fileta z kurczaka 1 mały por 200 g śmietany 18 % łyżka posiekanego koperku sól, pieprz, oregano do smaku Sposób wykonania: Kurczaka dokładnie opłukać, pokroić w kostkę. Oddzielić zielone części porów, pozostawić białą i jasno zieloną część. Pora pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać masło dodać pora(...)czasie zdjąć pora z patelni i odłożyć do miseczki. Na tą samą patenie wlać odrobinę oleju i smażyć kurczaka, w między czasie odrobinę go osolić, po pieprzyć i dodać oregano. Smażyć do momentu aż kurczak będzie miękki i soczysty, po tym czasie dodać wcześniej podsmażonego pora i posiekany drobno koperek. Wszystko dokładnie wymieszać. Zmniejszyć ogień i dodać śmietanę

Smaki Natalii
Chicken saag 115

krojonych pomidorów z puszki -2 łyżki ghee lub zwykłego masła -sól, pieprz Przygotowanie Rozmrozić szpinak. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać.  Na patelni rozgrzać masło. Usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Dodać cebulę, tarty świeży imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć na średniej mocy palnika aż cebula(...)się zeszkli. Dodać pozostałe przyprawy, szpinak i pomidory z puszki. Wymieszać. Poddusić około 10 minut, mieszając. Dodać śmietankę i poddusić jeszcze 5 minut.  Podawać na gorąco z ryżem basmati lub  chlebkami naan . Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 333 kcal Tłuszcz: 19,4g Białko: 31,3g Węglowodany: 7,5g Smacznego

Zielona Kuchnia
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 140

mój ulubiony dodatek do obiadu to marchewka z groszkiem - mogłabym zjeść cały gar na raz 💗 Tutaj wykorzystałam marchewkę i groszek jako składniki potrawki z kurczaka - wyszło pysznie! Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 duże marchewki 1 puszka zielonego groszku 300 ml wody 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki ziemniaczanej (lub 2 łyżki pszennej) 1 łyżka suszonego lubczyku(...)podsmażamy kurczaka. 8.   Dodajemy kurczaka do wody z marchewką i dusimy ok. 20 minut. 9.   Dodajemy odsączony groszek i kurkumę. 10. Zaprawiamy zahartowaną śmietaną. 11. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w 2 łyżkach wody (pszenną w 4-5 łyżkach). 12. Zagęszczamy sos mąką. 13. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy potrawkę z ryżem lub makaronem. Po wierzchu

Prosto z Kotła
Kurczak mango 95

Czosnek siekamy. Marchew kroimy w słupki. Kurczaka razem z grzybami, marchewką i czosnkiem smażymy w woku, lekko oprószając solą. Bulion zagotowujemy, dodając liście kaffiru, konfiturę z mango, sambal oelek. Do bulionu dodajemy mięso razem z grzybami, marchewką i czosnkiem. Zagotowujemy. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do całości, dokładnie łączymy, zagotowujemy. Podajemy z ryżem, posypujemy posiekanym szczypiorem

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie kurkowo-szpinakowym 121

pieprz do smaku olej do smażenia Kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy zarumieni się z obu stron dodajemy kurki i smażymy krótko. Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak się rozmrozi, mieszamy dokładnie potrawę, dodajemy przyprawy i odparowujemy. Zdejmujemy naczynie z ognia i dodajemy mascarpone i jogurt. Mieszamy dokładnie. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem… lub zjadamy

Kucharzyca
Pulpety z indyka w sosie marchewkowo-koperkowym 405

sosach, zupach, sałatkach, z ziemniakami, ryżem, spaghetti. Ponadto mięso z indyka jest najzdrowszym z mięs cenionym przez dietetyków poprzez wysoką wartość odżywczą i stosunkowo niską kaloryczność. Pierś indyka jest najchudszym mięsem, źródłem niacyny, selenu, witamin B6 i B12, a także cynku. 100g mięsa indnyka zawiera ok. 29g białka. Dla porównania – 100g pierś kurczaka zawiera ok. 20g białka. 200-gramowy

lysygotuje.pl
Kotleciki drobiowe z groszkiem 197

koniec dodać pokrojone piersi z kurczaka, cebulkę oraz groszek. Całość przyprawić i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone kotleciki przełożyć na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przygotowane kotleciki podawać, np. z warzywami ugotowanymi na parze i ryżem.  Smażenie kotlecików Pomysł na przepis

Ugotować
Indyk w sosie mango 141

decyzję...miały być pierś z kurczaka, ale...w oczy wpadło nam mięso z udźca indyczego. I oto jest! :P   Składniki 1 mango 1 łyżka rozmarynu 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka ksylitolu 500 g mięsa z udźca indyczego olej do smażenia ( 2 łyżki ) 2 łyżki soku limonki tajskiej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ryż natka pietruszki sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Sposób na przesoloną zupę 104

wywarze przesolonej zupy można ugotować ryż – on również dobrze wchłania sól i przywraca właściwy smak zupy, do przesolonego czerwonego barszczu można dodać łyżeczkę cukru, gdy przesolimy bulion, dobrym rozwiązaniem jest wlać do niego roztrzepane białko, które później wyciągamy. Zasady gotowania zup: włoszczyznę trzeba gotować zawsze w naczyniu przykrytym i nie za długo, kurczaka i wieprzowinę lepiej gotować wkładając

Smaczne Potrawy
Smażony makaron z warzywami 792

pekińsku. I nie mógł to być ryż ani placki mandaryńskie. Co prawda nie wymyśliłam niczego, co by już nie było wcześniej wymyślone, ale taki smażony makaron z tym co akurat miałam w lodówce wyszedł idealnie jako uzupełnienie mojego niedzielnego, chińskiego obiadu. Sam tez smakuje wybornie. Możecie także dodać do niego pokrojone kawałki piersi kurczaka zamarynowane w sosie sojowym i oleju

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pikantne kotleciki na fasolce 172

Mielę sama ( pierś indyka lub kawałki kurczaka - bez skóry).Dzielę na małe porcje i mrożę. Z reguły porcja 20-25 dag starcza mi na zrobienie potem 2 obiadów , ale mniejsze porcyjki też mam ( najwyżej je łączę.) Dziś miałam ochotę na coś pikantnego . Pomieszałam to co miałam :) . Dołożyłam konserwową fasolkę szparagową i podałam na ryżu. Szybko i smacznie. Czas : 30 minut

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania