wody lub wywaru warzywnego wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka oraz wszystkie przyprawy. Dodać pokrojone: marchew, pietruszkę oraz cebulę. Gotować 10 minut. Dodać fasolkę oraz estragon. Po około 10 minutach dodać różyczki brokułu i gotować, aż będą one al dente. Zupę można zabielić śmietaną i posypać koperkiem. Opcjonalnie dodałam ugotowaną torebkę ryżu jaśminowego , bo moje dzieci kochają zupy z ryżem. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniDanie idealne na dietę redukcyjną. Dodatkowo nie wymaga za dużo roboty i specjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g
Zdrowie i pysznie na talerzuDanie idealne na dietę redukcyjną. Dodatkowo nie wymaga za dużo roboty i specjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g
Zdrowie i pysznie na talerzukurczakiem i oliwkami. W naczyniu do zapiekania wyłożyć kurczaka i warzywa. Na nich położyć odsączone oliwki i mozzarellę (kulkę pokroić w kostkę). Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry pomidory i posiekany czosnek. Posypać ziołami. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze ok. 200 o C (środkowa półka). Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką
Czerwień i błękitmieszamy. Resztę soku mieszamy z mąką ziemniaczaną, dolewamy do kurczaka i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Teraz próbujemy i doprawiamy do smaku cukrem, octem, sosem sojowym i papryką ostrą, pamiętając że całość ma mieć słodko-kwaśny smak. Gdyby sos był za gęsty dolewamy wody lub soku pomarańczowego. Podajemy z ryżem. Gotowe
Rozpustne gotowanieskóry, a następnie pokroić w kostkę. Dodać do ryżu. Z limonki wycisnąć cały sok na awokado. Całość wymieszać. Dodać liście mięty rozdrobnione w palcach lub pokrojone nożem. Polać sałatkę oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem i zajadać, ciesząc się jej przyjemnym aromatem :) ----- Podobne: Wytrawna owocowa sałatka z mango Ryżowa sałatka z kurczaka i ananasa Sałatka z awokado i łososia
Weekendy w domu i ogrodzieziemniaki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wraz z ryżem, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania ogórki myjemy i ścieramy tarce na grubych oczkach. Odciskamy sok i wkładamy do zupy. W miseczce delikatnie mieszamy śmietanę z odrobina zupy i łączymy z całością, mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz koperkiem. Kurczaka wyjmujemy i dzielimy na części, które wrzucamy
ChilliJemyewentualnie łyżką białego wina - wymieszać. Pierś kurczaka owinąć plastrami boczku. To nie tylko doda smaku, ale również ochroni mięso przed wysuszeniem. Ułożyć na porach. Skropić oliwą z oliwek, umieść kilka całych gałązek tymianku na górze, wstawić do piekarnika i piec 25 do 35 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego
Stare Garypaprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też użyć makaronu sojowego lub ryżowego
My Culinary Artspirulinie, wołowinie, wieprzowinie, mięsie z kurczaka i indyka, soczewicy, ciecierzycy, czerwonej fasoli, groszku, czosnku oraz jajach. Ciekawostką jest fakt, iż cysteina wiąże się z metalami ciężkimi, usuwa je z organizmu oraz zapobiega gromadzeniu się w wątrobie. Metionina - aminokwas piękności, znajdziemy go w rybach i mięsach, otrębach pszennych,ryżu, orzechach włoskich, brokułach, szpinaku oraz
Życie na widelcupaprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też użyć makaronu sojowego lub ryżowego
Tajskie smakipaprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też użyć makaronu sojowego lub ryżowego
Tajskie smakiodrobinę oliwy. Podsmażamy papryki oraz pieczarki. Dodajemy usmażonego kurczaka. Dolewamy przecier pomidorowy. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut. Sos doprawiamy cynamonem oraz pastą curry. Dodajemy kukurydzę, sezam oraz orzeszki. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Podajemy z ryżem basmanti
Mania Gotowaniaplastry pomarańczy i cytryny i chwilę smażyć. Wrzucić kurczaka i obsmażyć na rumiano. Wlać śmietankę ( mleczko ) kokosową i wsypać wiórki kokosowe. Gotować 5 minut na sporym gazie tak by część płynu odparowała. Wyjąć liście Kafiru, pomarańcz, cytryną i goździk. Dodać odsączony groszek. Doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan posypane usiekana kolendrą lub natką pietruszki
Buniabaje w kuchnitamtejszymi daniami. Pamiętam, że obkupiłam się w niego w tureckim supermarkecie, natomiast teraz można go dostać już w Polsce. Równie bardzo lubię makaron orzo, który swoim kształtem przypomina ryż. Oba rodzaje makaronów świetnie sprawdzają się w tej rewelacyjnej sałatce, która powinna być obecna na każdym grillu! Tak jak większość sałatek, jest prosta w wykonaniu i jest niezwykle smaczna, a poprzez(...)chrupie w ustach. Na co czekacie? Piękna pogoda za oknem, odpalajmy grilla i przyrządzajmy tę pyszną sałatkę! Składniki: – 200g makronu kuskus lub orzo – 2 filety z piersi kurczaka lub indyka (+ ulubiona przyprawa do drobiu, u mnie gyros) – 140g kukurydzy z puszki – 6 plastrów ananasa – 30g tartego żółtego sera – 2 łyżki słonecznika – 1 łyżka
Be Fit Be Strong