kurczak grillowany - 1366 przepisów (strona:52/92)

Skrzydełka pieczone w pikantnej pomidorowo-miodowej marynacie z opiekanymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym 112

Pogoda sprzyja wyjazdom za miasto, piknikom i grillowaniu. Czasami jednak nie można nigdzie wyjechać, a chciałoby się zjeść coś, co klimatem przybliży do pikniku czy grilla

Codzienna kuchnia niecodzienna
Polędwiczki z dorsza z chrupiącą skórką – jak smażyć białą rybę? 138

ryby nie przywierał do patelni i dał się bezproblemowo na niej odwrócić? Do polędwicy z dorsza naszykowanych według tego przepisu idealnie pasują grillowane szparagi i risotto z dodatkiem czarnej suszonej trufli. Spróbujcie! Kiedy piekliśmy piersi z kurczaka w całości, dodawaliśmy mięsu do pieczenia to, czego mu było brak – kurczęcym piersiom natura poskąpiła tłuszczu i wilgoci. To samo robimy z delikatnym(...)risotto z suszoną czarną truflą (bazę do risotto znajdziecie TUTAJ , pomińcie cheddar, czosnek i szparagi, zamiast nich – łyżeczka suszonej czarnej trufli w płatkach i 3 łyżki parmezanu). Przepis na grillowane szparagi znajdziecie w TYM poście. Smacznego, to naprawdę przepyszna, wiosenna uczta! SKŁADNIKI SKŁADNIKI NA 2 PORCJE 2 polędwice z dorsza o wadze 150-170 każda 3 łyżki otrębów owsianych

Karo in the Kitchen
Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 135

Lato! Środek wakacji, piękna pogoda i nieustający zapach grillowanego mięsa, szczególnie w weekendy. Oczywiście najprościej wrzucić na grilla kawałek kiełbasy, karkówki czy piersi kurczaka, ale takie jedzenie może szybko się znudzić. Proponuję więc aromatyczne szaszłyczki z delikatnego mięsa z nogi indyka, karmelizowane miodem i pachnące piwem porter. To chyba najlepsze szaszłyki(...)marynaty, przemieszać składniki i odstawić na kilka godzin do zamarynowania. Ja marynowałam całą noc. • Zamarynowane mięso indyka nabijać dość ciasno na drewniane szaszłyki. • Grillować szaszłyki na mocno rozgrzanym grillu z każdej strony

To co kocham
Gotowany filet z kurczaka z pieczarkami 92

Dawno nie jadłem gotowanego mięsa. Wiadomo, że jest zdrowe, jednak jakoś z czasem zastąpiłem je grillowanym, pieczonym lub smażonym. Pora jednak wrócić do zdrowych nawyków i lekkostrawnego jedzenia. A więc na dzisiejszy obiad postanowiłem przygotować gotowaną pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym, pieczarkami oraz ryżem. Wykorzystałem ryż basmati z dzikim. Oczywiście możecie skorzystać z innego rodzaju. Dziki ryż zawiera sporo

Programista w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA NA PATELNI 96

jeden z ulubionych sprzętów w mojej kuchni i w ostatnim czasie dość często jej używam. A pierś grilluję najczęściej wtedy, kiedy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Odpowiednio dobrane przyprawy a reszta robi się już praktycznie sama ;) Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 4 łyżki oleju * pół łyżeczki słodkiej papryki (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (użyłam  Skworcu

Zrób to smacznie
Grillowany kurczak z warzywami. 142

nami majówka, pogoda dopisała, sezon grillowy możemy więc uznać za otwarty. Grillować możemy oczywiście kiełbasę, karkówkę czy inne mięsa. Ja w zgodzie z tematyką bloga proponuje coś lżejszego, ale wcale nie mniej smacznego. Przygotowałam dla Was przepis na cytrynowe piersi z kurczaka z dodatkiem warzyw w ostro-słodkiej marynacie.  CYTRYNOWY KURCZAK 5 filetów piersi z kurczaka 1/5 szklanki oleju(...)soli  1/2 łyżeczki czosnku w proszku W misce wymieszaj wszystkie składniki na marynatę, następnie wrzuć kurczaka i każdy filet dokładnie wysmaruj. Przykryj folią spożywczą i odłóż na kilka godzin do lodówki. Wyjmij mięso z lodówki 30 minut przed wrzuceniem na grilla.   GRILLOWANE WARZYWA Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki

Powiedz dietom nie
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 266

weekend zapowiada się wspaniale! Co z tym fantem zamierzacie zrobić? Ja na przykład udaję się do ogrodu na wielkie grillowanie i zamierzam upiec takie oto szaszłyki! Może i Wy do mnie dołączycie? Proponuję Wam kruche i delikatne mięso z kurczaka, zanurzone uprzednio w ziołowej marynacie i nabite na patyk wraz ze słodkim i soczystym ananasem. Do tego chrupiąca papryka

Food Square
Marynata barbecue na grilla 99

tofu) Przygotowanie: Skórkę z pomarańczy zetrzeć i wycisnąć sok z pomarańczy. Papryczkę chilli pokroić drobno, dodać do soku razem z resztą składników. Kurczaka pokroić wzdłuż i zamarynować co najmniej na 1h, a najlepiej przez całą noc. Grillować na ogniu lub na patelni grillowej. Można podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatą. 1 porcja zawiera ok.: 203 kcal 22,6 g białka

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym z ziołami 144

Polędwiczka wieprzowa to świetny pomysł na obiad lub kolację. Bardziej soczysta i aromatyczna niż kurczak, a równie chuda. Zamarynowana dzień wcześniej polędwiczka jest szczególnie uniwersalna, ponieważ może być grillowana, pieczona lub smażona. Jest to łatwy sposób na uzyskanie prawdziwego smaku, a jednocześnie prostego i szybkiego obiadu. Dziś trafiła u nas do sosu pieczarkowego, który poza kilkunastoma minutami zaangażowania zrobił

Zielona Kuchnia
Skrzydełka z grilla 143

papryka ostra (+ewentualnie słodka) oliwa z oliwek Skrzydełka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami (solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, a także przyprawą do kurczaka lub grilla) i skropić oliwą z oliwek. Następnie każde skrzydełko zawinąć, aby podczas grillowanie żaden kawałek mięsa nie utknął na ruszcie (końcówkę skrzydełka przewinąć na drugą stronę, tak aby całość utworzyła trójkąt). Przygotowane skrzydełka wstawić na kilka

Ugotować
Poniedziałkowy "fit" - Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowaru 171

myślą o lecie i z tęsknotą za spotkaniami z przyjaciółmi przy grillu. Szaszłyki te może nie mają wiele wspólnego z grillowaniem jednak nadal pozostają szaszłykami, a wersja ta jest zdrowa i smaczna. Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowaru   SKŁADNIKI: 130 g piersi z kurczaka 0,5 czerwonej cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej sól ziołowa do smaku kilka różyczek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szybki i prosty przepis z kaszą gryczaną 310

kilku minutach gasimy płomień, podajemy zaraz po przygotowaniu posypane orzechami włoskimi.  Więcej przepisów na dania z kaszą: Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą

Moja smaczna kuchnia
Drobiowe szaszłyki z ananasem 161

Wczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :) Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 4 duże cebule, 2 czerwone papryki, 1 puszka ananasa, 3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków. Przygotowanie:     Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i zalewamy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania