który zawsze się udaje a do tego przygotujesz - 326 przepisów (strona:3/22)

Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem 148

Wyjątkowo prosta do przygotowania rustykalna tarta z rabarbarem i masą marcepanową , posypana migdałami w płatkach. To jeden z tych wypieków, nad którym nie trzeba się napracować a efekt zadowoli niejednego łasucha. Piecze się ją bez użycia foremki, wystarczy duża blaszka wyłożona papierem do pieczenia. Tarta jest pyszna, krucha i zawsze się udaje. Polecam z gałką lodów śmietankowych Składniki: Ciasto(...)łyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Nadzienie: około 350 g rabarbaru 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g schłodzonej masy marcepanowej 1 łyżka migdałów w płatkach Przygotowanie: Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mielone migdały, cukier puder, sól i masło, które siekamy na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). Następnie dodajemy

Oryginalny smak
Zdrowe deserki z zielonego groszku i mięty z ekspandowaną quinoą i miętowo - cytrynowym "kawiorem" 157

coraz zdrowsze, a składniki, których używam do ich przygotowania niekoniecznie kojarzą się ze słodyczami, ale warto poeksperymentować. Ostatnio moim ulubionym zestawieniem jest mięta i zielony groszek. Regularnie zaskakuję gości takim połączeniem i zawsze się udaje ;) O ile mięta jest tu dość prosta do odgadnięcia, to drugi główny składnik już sprawia trochę kłopotów. Ostatecznie kończy się na niedowierzaniu i prośbie(...)zmiksowania. Postanowiłam zatem podzielić się z Wami przepisem na ten deser właśnie na 25 - lecie obecności Bonduelle w Polsce.  Nie wiem czy wiecie, ale warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw.  Deser jest idealny dla wszystkich, którzy chorują na celiakię, nie tolerują laktozy

Quinoa Raz!
Śląskie makówki, czyli świąteczna miska radości 102

się za oknem oszronionych drzew i pól. W domu zastałam moją mamę czekającą z przygotowaną "rezerwową" makówką. Jak zawsze nie udaje nam się przezwyciężyć ochoty do zjedzenia jej przed Wigilijną wieczerzą. Prowadzone wcześniejszym doświadczeniem, szykujemy jedną dodatkową miskę, którą zajadamy się jeszcze przed świętami... Dzięki temu już dziś dzielę się z wami przepisem na ten pyszny, wilgotny, makowy pudding. Makówki

Gawron w rosole
Baba drożdżowa dla debiutantów 114

swoim świątecznym stole tradycyjną babę wielkanocną pieczoną na drożdżach, a brak mu w tej kwestii doświadczenia, może spróbować upiec ją wg poniższego przepisu, który jest bardzo prosty i zawsze się udaje. Trzeba tylko przestrzegać dwóch podstawowych zasad : drożdże muszą być naprawdę świeże, a mleko użyte do przygotowania zaczynu nie może być za gorące ( jego temperatura nie powinna przekraczać

Wiem co jem
Benuś 294

dawno temu, jadłam je u cioci, wyprosiłam przepis, którym mogę się z Wami podzielić :) Idealnie wyważony smak, nie jest zbyt słodkie, takie w sam raz :) Zawsze się udaje, pracochłonne, ale nie trudne :) Bardzo polecam, tym ciastem naprawdę zrobicie wrażenie, bardzo dobre wrażenie! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl

Domowa cukiernia Ewy
Paluchy razowe 141

blaszce. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Do przygotowania ciasta wykorzystałam mąkę razową żytnią, którą otrzymałam do testowania od firmy  Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki  Młynomag  zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam.   Zachęcam do zapoznania się

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bułki kwiatuszki z makiem 152

makiem. Piekę około 20 minut w temperaturze 190 stopni.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Krupczatkę pszenną, którą otrzymałam do testowania od firmy  Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki  Młynomag  zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam.   Zachęcam do zapoznania się

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort owocowy z pianką truskawkową 136

Dawno na blogu nie było żadnego ciasta, więc przyszła pora, żeby to naprawić.Dzisiaj ciasto z owocami, które swobodnie można jeszcze dostać na straganach, maliny, truskawki. Porzeczki można zastąpić borówką lub brzoskwiniami, dowolność wyboru. Ciasto jest pyszne, bardzo łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze, zawsze się udaje...polecam. Składniki na biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki

Gosia gotuje
Babka orzechowa pachnąca rumem 195

jednolita. Przygotowaną polewą polewam babkę. Wierzch dekoruję orzechami włoskimi i laskowymi. Do przygotowania babki wykorzystałam orzechy włoskie i orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy MAKAR to idealny dodatek do ciast. Orzechy są doskonale wysuszone i pozbawione goryczki. Wypieki z bakaliami MAKAR zawsze się udają. Produkty są warte polecenia i zakupu.  Zachęcam do zakupu produktów firmy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ptasie mleczko z musem z mango 307

Lubicie ciasta bez pieczenia? Kto ich nie lubi :) Są szybkie w przygotowaniu i zawsze się udają :) Zakalec na pewno nam nie grozi :) To ptasie mleczko jest bardzo delikatne i puszyste, w kolorach słońca i pełne egzotycznych smaków. Cudowna osłoda na końcówkę dość kapryśnego w tym roku lata, które mam nadzieję jeszcze trochę nas słońcem popieści. Do musu wykorzystałam owoce

Delicious Titbits
Ciasto Marchewkowa Bajka 223

mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch dekoruję kolorowymi perełkami.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Tortową pszenną typ 450, którą otrzymałam do testowania od firmy  Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki  Młynomag  zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam.   Zachęcam do zapoznania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pączki z kremem kawowym polane białą czekoladą 148

wodną. Czekoladą polewam pączki. Wierzch oprószam kakaową posypką.   Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Tortową pszenną typ 450, którą otrzymałam do testowania od firmy  Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki  Młynomag  zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam.   Zachęcam do zapoznania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Salceson 173

polewą polewam wierzch ciasta. Gotowe ciasto posypuję kakaową posypką.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Luksusową pszenną typ 550, którą otrzymałam do testowania od firmy Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki Młynomag zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam. Zachęcam do zapoznania się z ofertą

Tradycyjna kuchnia Kasi
POLEWA 197

mniej mi odpowiadały, według mnie najgorsze co może być w polewie to tłuszcz wypływający na wierzch  powodujący rozwarstwianie polewy. Metodą prób i błędów stworzyłam własną, która zawsze się udaje. Zachęcam do wypróbowania. SKŁADNIKI Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka masła *2 żółtka 4 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE W rondelku rozpuścić masło cały czas podgrzewając dodać cukier, mleko oraz

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania