Pasta frolla

Pasta frolla

Włoska kuchnia od lat jest jedną z moich ulubionych. Desery i ciasta pochodzące akurat z tego kraju zawsze się udają. Włoskie desery są przy tym również bardzo proste w przygotowaniu. Pasta frolla jest właśnie jednym z takich wypieków. Doskonały wypiek do przygotowania z dziećmi. Jest to rodzaj ciasta kruchego powstający na bazie alkoholu, który nadaje temu wypiekowi charakterystyczną chrupkość. Pasta frolla to doskonały deser do kawy lub na leniwe popołudnie. Polecam! Składniki: 200 g maki 100 g cukru 100 ...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, desery, deser, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, pasta, pasty, mak, proste ciasto, ciasto z makiem

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.