Włoska kuchnia od lat jest jedną z moich ulubionych. Desery i ciasta pochodzące akurat z tego kraju zawsze się udają. Włoskie desery są przy tym również bardzo proste w przygotowaniu. Pasta frolla jest właśnie jednym z takich wypieków. Doskonały wypiek do przygotowania z dziećmi. Jest to rodzaj ciasta kruchego powstający na bazie alkoholu, który nadaje temu wypiekowi charakterystyczną chrupkość. Pasta frolla to doskonały deser do kawy lub na leniwe popołudnie. Polecam! Składniki: 200 g maki 100 g cukru 100 ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.