kruche ciasta - 9707 przepisów (strona:87/648)

Ciasto kruche z borówkami i bezą kokosową 184

ciasto nie jadło i nie piekło. A to duży błąd bo ciasto jest rewelacyjne i nie trudne do upieczenia. Więc nie zwlekajcie z pieczeniem bo sezon się kończy. Składniki: Ciasto kruche: 100 g mąki pszennej T500 Młyn Kopytowa 100 g mąki krupczatki 100 g masła zimnego 60 g ksylitolu 2 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa(...)białka 100 g cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 400 g borówki amerykańskiej lub jagód Przygotowanie: Ciasto kruche:  Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Formę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Nakłuć widelcem i równomiernie rozsypać borówki. Beza kokosowa: Białka ubić na sztywno dodawać porcjami

Ala piecze i gotuje
kruche z truskawkową galaretką i śmietaną... 164

Składniki: CIASTO KRUCHE: masło 125 gram, cukier 125 gram, jajka 1 sztuka, sól - szczypta, skórka z cytryny 1 łyżeczka, mąka pszenna 250 gram, proszek do pieczenia - szczypta DODATKI: jogurt owocowy 380 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, truskawki 500 gram, galaretka truskawkowa 2 opakowania, śmietana 30 % 200 ml, cukier puder 2 łyżki składniki na ciasto kruche zrobić w robocie, mieszać około

W Mojej Kuchni Lubię
Miska Tupperware 258

również do przechowywania i transportu żywności. Kształt miski ułatwia szybkie i sprawne wyrabianie ciast, w tym ciasta drożdżowego. Wodoszczelne zamknięcie pozwala na bezpieczny transport.  Zastosowanie: - do przyrządzania kruchego ciasta, babek i ciast ucieranych - do utrzymywania w świeżości i serwowania surówek, jarzyn, dodatków - do marynowania mięs i ryb Jak przygotować ciasto drożdżowe? Składniki ciasta należy umieścić w misce, zamknąć przykrywkę(...)ciasto włożyłam do miski, zamknęłam, odpowietrzyłam i zakręciłam parę razy..a efekt ..taki jak widać na zdjęciu..dodam tylko , że ciasto na pierogi było zaparzane. Podejście siódme..miało być ciasto kruche...-zabrakło czasu i chęci...ale nadrobię to i dam znać.. A teraz podsumowanie moich wrażeń i odczuć co do miski..  jednym słowem .no może trzema

Moje domowe kucharzenie
Pieczone pierogi z kruchego ciasta z grzybami 115

smakują na ciepło z barszczykiem, ale można je również serwować na zimno. Można je przygotować wcześniej i zamrozić, a potem podgrzać w piekarniku. Polecam!       Pierogi z kruchego ciasta z grzybami   Składniki na około 20 sztuk:   Na kruche ciasto: 200g mąki 2  żółtka 120g masła w temperaturze pokojowej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka kwaśnej śmietany

Smak mojej kuchni
Makowiec japoński ( wilgotny) 375

Pyszny makowiec na kruchym cieście. Ciasto jest wilgotne i bardzo długo zachowuje świeżość. Polewa z mleka w proszku wzbogaca je o dodatkowe walory smakowe :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Na ciasto: 250 g mąki 125 g margaryny 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Masa makowa: 300 g suchego maku 200 g cukru 5 jajek 200 g margaryny

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Makowiec na kruchym spodzie 125

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Makowiec  Składniki – kruche ciasto: Mąka pszenna – 300g Masło – 200g Cukier puder – 50g Żółtka jaja – 2 sztuki Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Cukier waniliowy – 1 łyżeczka Składniki – masa makowa: Mak mielony – 200g Mleko(...)rodzynki. Całość posłodzić miodem i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Do masy makowej dodać mąkę i pianę z białek. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Wykonanie – ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść ręką i uformować kulkę ciasta. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części. Jedną z nich rozwałkować

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto makowe ze śliwkami 195

sezonie śliwkowym nie może zabraknąć ciast z udziałem tych owoców. Dziś mam dla Was propozycję wypieku, który odróżnia od innych ciast kruchych dodatek sporej ilości maku. Całość uzupełniają aromatyczne śliwki. Ciasto można przygotować w formie o wymiarach 23x23cm . Ciasto makowe ze śliwkami Składniki: 300g mąki pszennej 150g masła 120g cukru pudru 1 jajko 50g suchego maku 3/4 łyżeczki proszku

Smakołyki Bereniki
ciasto toffi z bezą 148

Blaty kruchego ciasta przełożone kremem kajmakowym i wykończone  bezą z migdałami. Kruche ciasto z tego przepisu wyszło mi tak delikatne, że miałam problem z poskładaniem całości, dlatego osadziłam je na warstwie kakaowych herbatników. To ciasto dla osób lubiących bardziej słodkie wypieki.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 żółtka 2,5 szklanki mąki pszennej 300 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Śląski skubaniec z wiśniami 149

jest równie smaczna jak ta ze świeżymi owocami lata.Ciasto wspaniałe, bo nie dość że szybko się je robi, to równie szybko znika. Składniki: Na tortownicę o śr. ok. 20cm Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 150g zimnego masła 50g cukru pudru 1 łyżka śmietany 2 żółtka 1 łyżka kakao Piana: 2 białka 1/2 szklanki cukru kryształu Ponadto: 1 opakowanie wiśni mrożonych(...)cukier puder do posypania wierzchu Sposób przygotowania: 1. Wiśnie rozmrażamy na małym ogniu. odciskamy nadmiar soku przez siteczko i ponownie podsmażamy by reszta soku odparowała. 2. Wszystkie składniki na kruche ciasto prócz kakao siekamy i zagniatamy. Schładzamy w zamrażarce. Dzielimy na 3 równe części, do jednej dodajemy łyżkę kakao i ponownie zagniatamy. Schładzamy ok 20 min w zamrażarce

Kuchnia w czekoladzie
Tarta ze szpinakiem i serem feta 235

Tarta na kruchym cieście ze świeżym szpinakiem i serem feta. Składniki na kruche ciasto : 250 g mąki 125 g zimnego masła 1/2 łyżeczki soli 3-4 łyżki zimnej wody Składniki na farsz : 250 g świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej oliwa 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 30% sok z 1/2 cytryny skórka otarta

Zabawa smakiem
Kruche ciasto z jagodami 139

Idealnie kruche ciasto, a w nim świeże jagody leśne. To ciasto piekę co roku, jak tylko pojawią się jagody. Wszyscy moi domownicy przepadają za nim, bo jest bardzo smaczne i dzięki temu znika w błyskawicznym tempie :) 400 g jagód leśnych 2 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej KRUCHE CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku

https:KKuchniaMniam
NAJŁATWIEJSZY I NAJSMACZNIEJSZY JABŁECZNIK! 320

wyszedł obłędny, rozszedł się cały nim dobrze wystygł ;-). Z dużą ilością świeżych polskich jabłek, najlepiej smakuje jeszcze ciepły. Możecie też go podać z kulką lodów waniliowych!   SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE NA JABŁECZNIK: - 2 szklanki mąki - kostka masła z lodówki - 3/4 szkl. cukru - 3 żółtka - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki jogurtu pozostałe składniki: - 1-1,5 kg jabłek(...)łyżeczka cynamonu - łyżeczka kakao - 4 łyżki cukru Ciasto kruche należy przygotowywać zgodnie z zasadami: - masło zawsze musi być mocno schłodzone - ciasto zagniatamy nożem, siekając je na stolnicy - nie ogrzewamy ciasta dłońmi - przed wyłożeniem na blachę zawsze schładzaj w lodówce co najmniej 30 minut - ciasto wstawiamy zawsze do nagrzanego pieca temp pieczenia 220 stopni C. Składniki na ciasto zagniatamy siekając nożem

SMYKWKUCHNI
Ciasto z rabarbarem i kruszonką na kruchym spodzie 142

statnim czasie zachwyciłam się ciastem z rabarbarem, ale najbardziej w tym przepisie zaskoczył o mnie ciasto kruche , do które go autorka dodaję mąkę ryżową lub ziemniaczaną. Ciasto jest pyszne :) Teraz rabarbaru mnóstwo, więc grzech nie skorzystać... Przepis pochodzi ze strony Kwesti a Smaku Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Ciasto kruche:   150 g mąki pszennej 100 g mąki ryżowej lub ziemniaczanej 50 g cukru 150 g masła  1 jajko Nadzienie z rabarbaru 500 g rabarbaru  3 łyżki płynnego miodu  5 łyżek cukru

Delicious Titbits
Sernik nowojorski z czereśniami 218

chrupią Wam pod zębami, możecie to zrobić. Taki sernik sprawdzi się przy każdej, nawet małej okazji. Naprawdę polecam! ;)     Składniki: (na tortownice o średnicy 20-23 cm)   Ciasto kruche: 80 g masła 120 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki kakao 1 żółtko szczypta soli   Masa serowa: 800 g tłustego twarogu(...)Kirschu (u mnie w wersji bezalkoholowej- zastąpiłam wodą ;)) laska wanilii przecięta na pół bez ziarenek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki wody     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 20-23 cm, której dno uprzednio wyścielić papierem do pieczenia. Dobrze wklepać i kilkakrotnie

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche ciasto z rabarbarem, malinami i pianką 138

musem rabarbarowym i pysznymi malinami. Całość wykończona puszystą pianką, która jest przysłowiową kropką nad i. Ciasto jest delikatne, rozpływające się w ustach i pachnące latem. Składniki: foremka 23cm kruche ciasto ( przepis tutaj ) 1kg rabarbaru 500ml wody 4 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100g malin pianka 3 białka 3 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu(...)Kruche ciasto przygotowujemy zgodnie z przepisem ( nie dzielimy na dwa rulony), gotowym wylepiamy tortownicę – dno i boki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i podpiekamy przez 15 minut – na złoty kolor. Rabarbar dokładnie myjemy, kroimy na kawałki. W rondelku mieszamy rabarbar z wodą i cukrem, gotujemy przez 60 minut. Przecieramy rabarbar przez sito – powstały mus wykorzystamy do ciasta

Gotowanie i blogowanie