kruche ciasta - 9707 przepisów (strona:128/648)

Ciasto z wiśniami i bezą / Cherry meringue cake 308

przedstawiam przepis na łatwe, szybkie i przepyszne ciasto z wiśniami i bezą. Generalnie wiśnie można zamienić na inne owoce, a przepis jest na prawdę łatwy w wykonaniu. Proste maślane ciasto kruche, szybka beza i wiśnie, polecam na każdą okazję. U mnie rozeszło się w kilka chwil, zapraszam! Scroll down for recipe in English Ciasto z wiśniami i bezą (blaszka

karmelowy
Miodownik kajmakowy z jabłkami 333

jeżeli wybierzemy jabłka, które nie ciemnieją po obraniu. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Serniki gotowane , Tarty i kruche ciasta , Wielkanoc Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kajmak , orzechy włoskie , twaróg

https:KKuchniaMniam
Kruche ciasto z czarnymi porzeczkami i owocową bezą 133

smaku przypomina nieco ciasto pleśniak ale uważam, że jest o całe niebo lepsze. Kruche ciasto, wyraziste w smaku czarne porzeczki plus beza dały wspaniałe połączenie. Nie wiedziałam, że wyjdzie mi tak przepyszne ciasto.  Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g  masła lub margaryny ½ szklanki cukru 4 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki

Na słodko lub wytrawnie
CIASTO Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI 152

pełni więc i okazji do przyrządzania smakołyków z tymi owocami nie brakuje, a że ciasta z gruszkami jeszcze nie było u mnie w domu, postanowiłam naprawić ten błąd. Upiekłam kruche ciasto z budyniem i gruszkami w karmelu. Składniki 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 3 żółtka 0,5 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie czekoladowe

RAROSSA
Kruchy jabłecznik z rodzynkami i cynamonem 152

dajemy pozostałą część ciasta. Można ją rozwałkować i pociąć radełkiem, jak to ja zrobiłam lub potrzeć na grubych oczkach tarki, rozdrobnić palcami, czy powykrawać foremkami do ciasteczek różne kształty. Kruche ciasto z jabłkami pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C . Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem, co najlepiej zrobić przed samym podaniem, gdyż wtedy mamy gwarancję, że cukier

Smakowy Raj
Tymianek i figi. Tarta 118

papier. Piec w 200 st. 6-8 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Ostudzić. Kremówkę przelać do rondelka, dodać tymianek i zagotować. Zdjąć z palnika, przykryć i odstawić na 30-60 minut. Odcedzić, schłodzić w lodówce przez noc. Kremówk ubić z mascarpone i miodem na sztywny krem. Kruchy spód posmarować dżemem, na wierzch wyłożyć krem. Schłodzić w lodówce przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szarlotka z bezową pianką i malinami 256

Uwielbiam złotą jesień właśnie za smak i zapach domowej szarlotki, jest moim ulubionym ciastem zaraz po serniku. Złociste ciasto kruche, warstwa jabłeczna z kisielem o zapachu imbiru, bezowa pianka i maliny, całość zgrało się doskonale. Patera…. Właśnie ! Która kobieta nie kocha prezentów ? Chyba nie znam takiej, zawsze chciałam mieć taką z wygrawerowanym własnym imieniem i dzięki firmie My Gift(...)Białka ubić na sztywną pianę wsypując stopniowo cukier, miksować do rozpuszczenia cukru, następnie wsypać budyń i nie przerywając ucierania cienką strużką wlewać olej. Miksować tylko do połączenia. Złożenie ciasta: Na kruchy spód wyłożyć zimne jabłka, przykryć pianką i rozsypać świeże maliny, pozostałe ciasto z zamrażarki zetrzeć na wierzchu. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku około 55 minut. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Tartinki z figami, ricottą i szynką 153

każdym kroku nitki babiego lata. Chwilo trwaj) Wrzesień to również miesiąc ostatnich fig, które uwielbiam. Zapraszam na figi w wersji wytrawnych słodko-słonych tartinek. Ciasto na tartinki, to kruche ciasto na oleju, które już pojawiło się na blogu, a które ponownie proponuję, bo pyszne i lekkie. Jeśli chodzi o nadzienie to zależy co lubicie; jeśli zależy Wam na dużym kontraście(...)szynki ( zwykłej lub parmeńskiej) 40 g startego parmezanu 1 mała wiązka rozmarynu 2 łyżeczki miodu( u mnie z owoców leśnych) sól, pieprz, czosnek. 4/5 fig Wszystkie składniki na kruchy spód wyrabiamy. Ciasto powinno być elestyczne, gładkie i nie klejące się do rąk. W razie potrzeby należy dodać trochę wody. Wyrobione ciasto zawijamy w folię, chłodzimy w lodówce przez 30min

Mia Cucina Sofieta
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 658

Korzystam z sezonu truskawkowego 🙂 Proste połączenie – kruche ciasto, budyń i truskawki. Całość posypana cukrem pudrem. Naprawdę godne polecenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka

Bullio
Mazurek wielkanocny z masą kajmakową kakaową 196

Swięta wielkanocne coraz bliżej pora zaplanować ciasta jakie pojawią się na świątecznym stole? U nas pojawi się mazurek z masą kajmakową kakaową. Ciasto kruche wyszło rewelacyjne pyszne w smaku, dodatkowych walorów smakowych dodała masa kajmakowa kakaowa. Mazurek wielkanocny składniki

Kulinarne pyszności Molki
Kruche rurki nadziewane musem śliwkowym i kremem kajmakowym 143

musem śliwkowym oraz kremem zrobionym z masy kajmakowej i śmietany kremówki. Całość jest fajnie skomponowana, lekko słodka, rurki są bardzo kruche, delikatnie rozpływają się w ustach pod wpływem pysznego wypełnienia. Kwaśne śliwki fajnie smakują ze słodkim kremem kajmakowym. Warstwa ciasta jest dość cienka więc rurki nie są zapychające, ani mdłe. Serdecznie zapraszam! Niech was nie zrazi długi opis. Chciałam(...)nadzienia można przechować w szczelnym pudełku do 7 dni. Rurki z nadzieniem trzeba zjeść w przeciągu 3 dni i przechowywać w lodówce. *Można użyć innej mąki, ale krupczatka do ciast kruchych sprawdza się najlepiej. Smacznego

moj przepis na
Mazurek pomarańczowo-morelowy z białą czekoladą i różami 187

klasycznego spodu na mazurka powinno użyć się mielonych orzechów, dowolnego gatunku, oraz prawdziwego masła, min 82%,  samo ciasto lubi długie leżakowanie w lodówce, a zagniatanie musi przebiegać szybko. Kruche ciasto 170 g maki 100 g mielonych orzechów 50 cukru pudru 150 g zimnego masła 1 żółtko Dodatkowo  2 garście suszonych moreli 3 łyżki skórki pomarańczowej 4 łyżki dużemu

Słodki Kompromis
Kruche ciasto z czereśniami 258

staram się zjeść ich jak najwięcej. Wiadomo, najlepsze prosto z drzewka, ale dodawanie ich do przetworów, deserów czy ciast uważam za strzał w dziesiątkę. Dziś na przykład zaproponuje Wam Kruche ciasto z czereśniami. Wyszło przepyszne!" Składniki : 2 szklanki mąki 80 g cukru 80 g masła jajko 3 duże garści czereśni żółtko do wysmarowania ciasta 2 łyżki cukru Sposób przygotowania

Słodkie Przyjemności
Sernik z truskawkami 207

masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy opakowanie cukru waniliowego 1 jajko dodatkowo: 500 g truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Składniki na masę serową zmiksować. Blaszkę wyłożyć ciastem, następnie wylać masę serową. Umyć truskawki

Ania i Marcin gotują
Absolutnie bajeczna tarta z jeżynami. I o woreczkach słów kilka 151

zastanawiać, co by teraz z nimi zrobić... I wtedy, zupełnie przypadkowo, na blogu Vegazone znalazłam przepis na tartę. Niezbyt skomplikowaną, choć troszkę czasochłonną. Łączy w sobie mocno kakaowy, przyjemnie kruchy spód, delikatną masę serową o wyraźnym smaku chałwy i kwaskowaty, owocowy wierzch. Wygląda bajecznie, a smakuje wybornie. Wszystkie smaki doskonale się ze sobą łączą i pasują do siebie idealnie. Poczyniłam(...)łyżki ciemnego brązowego cukru 2 łyżki soku z cytryny Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z cukrem i solą. Dodać masło, rozetrzeć dokłądnie między palcami. Wbić jajko, zagnieść jednolite ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrąg nieco większy niż średnica formy. Formę wysmarować masłem, wyłożyć ciastem, odcinając

Pożeraczka, czyli raz adobrze