krówka - 1351 przepisów (strona:71/91)

Domowe mleko migdałowe 152

pisać, jest zdrowe i smaczne (nie myślcie jednak, że jest podobne w smaku do mleka zwierzęcego).  Spróbujcie choć raz, może akurat się przekonacie i zrezygnujecie z mleka od krówki na rzecz roślinnego?  Na pewno wyjdzie Wam to na zdrowie :) * migdały- 1 pełna szklanka * woda- 4 szklanki Jeżeli macie migdały w skórce, to warto je zalać wrzątkiem, zostawić

Kraina Miodem Płynąca
P... Piernikowe paczuszki! 181

tutaj macie wolną rękę :)  Pierniki postanowiłam dać jako małe podarunki, a resztę powiesić na lampie i choince. Do każdej paczuszki z 4 piernikami dodałam również kilka polskich cukierków (Krówki, Raczki itd.), a w jednej z nich znalazłam się również nasz pasztet pomidorowy (koleżanka go uwielbia!).  Aaaaale pachną i chrupią, ale nie są skamieniałe

Kitchens Alphabet
3 bit 426

masę. Cały czas miksując dodajemy przestudzony budyń. Masę krówkową zanurzamy we wrzątku na kilka minut – sprawi to , że będzie się lepiej rozsmarowywać. CAŁOŚĆ : Dno blachy wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy ciepłą krówkę. Przykrywamy warstwą krakersów. Pokrywamy masą budyniową. Przykrywamy resztą herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietanfixem. Pokrywamy warstwę herbatnikową a na sam wierzch ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej

Ostra na Słodko
Babeczki Kajmakowe 208

Kuszące babeczki kajmakowe dla fanów krówki i wszelkich łakoci na jej bazie. Babeczki o dość "sypkich" spodach których serce stanowi czysty kajmak. Idealnie komponują się z wilgotnym delikatnym, rozpuszczającym się w ustach śmietanowo-kajmakowy kremem posypanym orzechami i polanym niczym innym jak... kajmakiem.   Babeczki Kajmakowe - Składniki: Ciasto: 2 jajka 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodka Strona
3 bit bez pieczenia 3072

krówkową (zamkniętą puszkę umieszczamy w miseczce z gorącą wodą i zostawiamy na 10-15 minut). Przygotowujemy krem do karpatki według przepisu na opakowaniu i wykładamy go na masę z krówki, na krem znowu układamy herbatniki. Na tym etapie bierzemy się za ubijanie śmietany 30%, gdy śmietana lekko się ubije, dodajemy do niej śmietan-fixy, by utrzymały właściwą konsystencję oraz łyżkę

upichcic
Szybki tort orzechowo - kajmakowy 207

dodać orzechy i alkohol. Można śmiało robić to mikserem. Krem może być dość rzadki, ale pamiętajmy, że jest na bazie masła, więc w lodówce stwardnieje. Krem kajmakowy: mała puszka "krówki"  3-4 czubate łyżki masła Oba składniki utrzeć razem i...gotowe. Biszkoptowe placki przekładać naprzemiennie oboma kremami. Górę i boki udekorować według gustu. Ja użyłam do tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miłosny Przekładaniec 386

każdą rozwałkować cieniutko. W temperaturze ok. 180 stopni piec około 3 minut, zanim zacznie brązowieć. Masa: 150 gram miękkiego masła, 1 puszka mleka skondensowanego (zagęszczone słodzone gotowane lub puszka "krówki" ), 1-2 łyżki koniaku lub spirytusu, 1 szklanka orzechów włoskich zmielonych. Masło, mleko, orzechy i koniak utrzeć na gładką masę. Ja używam miksera ręcznego. Placki obkroić, aby tworzyły równe prostokąty

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto karmelowe 205

temu w prowadzonym przez  Malinę  serwisie  Trendy Kosmetyczne . p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami z dodatkiem lodów 228

najstarsze i ponadczasowe, nie poddające się modom. Składniki: kostka margaryny , około pół kilograma mąki , 4 żółtka , 3 łyżki cukru , 2 budynie (ja użyłam o smaku krówki), 3 łyżki masła , 4 białka , 3/4 szklanki cukru pudru , dowolne owoce . Mąkę przesiać, dodać margarynę, żółtka i cukier. Zagnieść sprężyste ciasto. Zawinąć w woreczek i odłożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bitki wołowe z kaszą 238

teraz ;) Jedną z bohaterek jest wołowina, której kupić nie umiałam. Wypatrywałam mięsa ciemnego, nie wiedząc, że najsmaczniejsze jest jasne, czyli młode. To ciemne oznacza, że pochodzi z wiekowej krówki, jest twarde i bardzo trudne do uduszenia czy ugotowania. Ileż ja się namęczyłam piekąc, dusząc i gotując! Dopiero, kiedy jakaś doświadczona kucharka oświeciła mnie  i wytłumaczyła, jakie mięso

Codzienna kuchnia niecodzienna
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 185

przygotowaniu, bardzo bogata w smaku, niesamowicie efektowna. Zdjęcie jest, jakie jest - nie zwracajcie na nie uwagi. Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie bardzo, bardzo czekoladową masę, ciągnącą się niczym najlepsza krówka (podawajcie koniecznie w temperaturze pokojowej!). Na języku czujecie jednak nie tylko czekoladę - delikatnie piekące chilli sprawia, że tarta nabiera oryginalnego charakteru, a wyczuwalny w tle kardamon zmusza do zastanowienia się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciągnące karmelki z czerwonego wina. Mniam! 198

zimy u mnie zapachnie... Teraz opowiem Wam o karmelkach, które przygotowałam na próbę. Przepis znalazłam na  Coutellerie , i od razu wpadł mi w oko. Uwielbiam karmelki i ciągnące krówki, takie cukierki to więc jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Chciałam je przygotować w oryginalnej wersji, tym bardziej, że mam w domu całkiem sporo cydru. Miałam też otwartą butelkę wina

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Niedzielne słodkości - karmelki cydrowe 156

zdjęciach i mnóstwo zaległych przepisów - nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć). Jednak oglądając zdjęcia przypomniałam sobie ich smak - słodki, lepki, ze świeżą nutą bzu. Cudownie ciągnące, niczym najlepsze na świecie krówki-mordoklejki (może niezbyt elegancka to nazwa, ale ja ją lubię; poza tym wszyscy wiedzą, o co chodzi). Znalazłam je na blogu Coutellerie  i zakochałam się w nich od pierwszego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LISTOPAD 2014 138

Listopad w statystykach wyglądał tak : 419 polubień na FB       14 1 obserwujących       29 postów 42 ,823 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Domowe krówki   Burgery na ostro Makaron z e szpinakiem i kurczakiem  Dziękuję

Magiczne Życie Marty