krówka - 1341 przepisów (strona:62/90)

Racuszki bananowe z sosem karmelowym 166

też lubią od czasu do czasu zaszaleć, od razu piszę , zróbcie z podwójnej porcji bo znikają jeszcze szybciej niż się robią:) O wyraźnej bananowej nucie i polewą o smaku krówki…Pycha! Składniki; 1 dojrzały banan 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka mąki tortowej 1  budyń bananowy Dr.Oetker 2 łyżki cukru 1 łyżeczka  cukru z wanilią Dr.Oetker 1 duże

Wanilia i Kardamon
Mufinki jagodowe 126

Mufinkowy szał ciąg dalszy.Tym razem z pysznymi leśnymi jagodami i chrupiącą kruszonką.Mniej słodkie niż mufinki z krówką.Mniej ulubione przez moje dzieci,ale i tak zjedzone w całości.Ja uwielbiam je pod każdą postacią. CIASTO 450 g mąki 115 g brązowego cukru 2 jaja 125 g stopionego masła łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Anielskie wypieki
Kampania testująca Werther’s Original Soft Caramels- PODSUMOWANIE #softcaramels #swiatkarmelu 160

bardzo im smakowały. Jaka więc była opinia? Werther's Original Soft Caramels to wspaniałe miękkie cukierki o cudownym karmelowym smaku! Idealnie, po prostu idealne. Kremowe ciągutki, przypominające troszkę krówki. Nie będę ukrywała że pojawiło się kilka osób, którym cukierki smakowały ale skład już niekoniecznie. Ta kampania potwierdziła, że każdy, bez względu na wiek, jedząc Werther's Original poczuje się kimś

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik czekoladowy 145

cukru do wypieków 1 kostka (200 g) masła 5 jajek 1,5 tabliczki (150 g) czekolady mlecznej 1 duże opakowanie (64 g) budyniu czekoladowego, toffi, lub o smaku „krówki” 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia szczypta soli Spód: 100-120 g herbatników 0,25 kostki (50 g) masła 1 łyżeczka kakao Polewa: 1,5 tabliczki

Fitsweet.me
Marlenka 205

dwiema łyżkami cukru. Gdy będziemy go studzić można przykryć wierzch budyniu folią spożywczą tak żeby dotykała ona wierzchu budyniu, wtedy nie utworzy nam się kożuch. Maso ucieramy z masą krówką i dodajemy stopniowo ostudzony już budyń. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Całość przekładamy na zmianę raz blat ciasta i krem. Powtarzamy tak 6 razy. Górę ciasta posypujemy skruszonymi skrawkami

Słodkie ciacho
Aromatyczne ciasto z rabarbarem i karmelem! 151

płaska sody oczyszczonej - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki kardamonu mielonego - 1 łyżka skórki pomarańczowej - 3 łyżki kakao - 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 6 cukierków karmelowych (typu krówka) - 2 laski rabarbaru dodatkowo 15 g masła do wysmarowania blaszki- duża tortownica WYKONANIE: - masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem aż mocno zbieleje, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy - żółtka oddziel

SMYKWKUCHNI
Sernik "Krówka" - bardzo prosty, pieczony sernik z dodatkiem ganache i orzechów. 290

ciasto fenomenalnie się uda. Całość muśnięta ganache z dodatkiem masy krówkowej i solonych orzeszków, doprowadzi do tego, że można zatracić się w łakomstwie. Brzmi kusząco? To do dzieła! Sernik "Krówka" - przepis na tradycyjną prostokątną blaszkę o wymiarach około 27x35 cm Składniki: 1 kg zmielonego 3-krotnie białego sera (może być z wiaderka, ważne by był dobrej jakości np. "Mój Ulubiony

Poezja Smaków - blog kulinarny
W koszyczku 140

Miałam dziś zamieścić ostatni przedświąteczny przepis. Na gniazdka z ryżu preparowanego i krówek. Ale tak mnie tknęło...im starsza jestem tym bardziej sentymentalna. Nie chcę nowości na świątecznym stole, choć co roku coś nowego staram się przed świętami przygotować, ale to najczęściej na potrzeby jarmarków albo prezentów dla znajomych. Tak właśnie poszły w świat te ryżowe gniazdka. A teraz, kiedy

bistro mama
20 przepisów na Wielkanoc 684

świąt wielkanocnych, czyli przepis na kruche, bezowe bezglutenowe ciasto 16. Mazurek z chałwą, orzechami i czekoladą – trzy smaki w jednym cieście 17. Mazurek z masą krówkową   – nadziany rozpuszczonymi krówkami 18. Kruche ciasteczka – w kształcie baranka, króliczka 19. Czekoladowe jajka   – nadziane twarogiem i musem brzoskwiniowym 20. Tęczowe jajka – deser na zimno z galaretkami

Ugotować
Mazurek czekoladowy 131

gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Jak masa przestygnie trochę, wylewam ją na jajo. Krem jasny: Śmietanę krówkę wlewam do rondelka i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję z palnika, dodaję połamaną czekoladę białą ale nie mieszam jej. Zostawiam tak na pięć minut, czekolada sama się rozpuści. Potem mieszam łyżką

wesoła kuchnia
Delikatny bakaliowy sernik 242

przygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową od Helio. Produkty Helio  cenię od lat. Uwielbiam piec z ich udziałem najróżniejsze słodkości. Polecam Wam również moje mini babki z czekoladową krówką  lub małe orzechowe mazurki . Składniki: (na foremkę 20×20 cm lub małą tortownicę) 50 g masła 3 jajka M 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki

Słodkie okruszki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3229

brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec 15.  Ciasto Prince Polo 16.  Ciasto z wafelkami 17.  Ciasto Cytrynek  18.  Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato

kruche babeczki
Tort Krówka 201

Taki tort marzył mi się od dawna, ale na mojej liście wypieków do wypróbowania jest tyle rzeczy, że zawsze robiłam coś innego. Częściej już robiłam ciasto krówkę w klasycznej wersji ( klik po przepis) - na pewno jest z nią mniej pracy, ale też odrobinę gorzej się kroi. Wczoraj się jednak zmobilizowałam, przerobiłam ten przepis, dostosowałam i muszę przyznać, że wyszło bardzo

Słodkie inspiracje
Gugelhupf babka ucierana 119

pieczona w formie z kominem. Bardzo łatwa w wykonaniu, zawsze się udaje. Wilgotna w smaku, długo utrzymuje świeżość. Idealna na święta, do herbatki czy do kawy. Polecam również babkę krówkę  , która jest prosta do zrobienia i smaczna. Składniki 5 jajek (rozm M) 160 g masła 350 g mąki pszennej 130 ml mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki rumu

O kuchni z uczuciem
Owsianka nocna mocno kokosowa (bez gotowania) 120

wersja podstawowa jest już bardzo smaczna, a wzbogacona różnymi składnikami - wprost rewelacyjna! Taką owsiankę mogłabym jeść nawet i kilka razy dziennie, tak samo jak opcję z toffi i krówkami ( klik ). Tu dodatkowo dodałam pastę kokosową (*), która w mojej owsiance podkreśliła smak kokosa i nadała jej większej wartości odżywczej. Polecam! (1 spora porcja) 50g płatków owsianych górskich ( bezglutenowe możecie kupić

Di gotuje