krówka - 1242 przepisów (strona:63/83)

999. 2 w 1 & Kilka migawek z Poznania. 153

przypadkiem, szukając innej lodziarni trafiliśmy do tej serwującej między innymi vege lody... z kaszy jaglanej! Wersja cynamonowa i orzech-chałwa, ja miałam okazję spróbować tego drugiego smaku oraz tradycyjnej krówki ;) W planach było również muzeum rogala, gdzie po raz pierwszy spróbowałam rogala Świętomarcińskiego.. zgadnijcie co potem zrobiłam.. poleciałam i kupiłam kolejne :D Spróbowałam również niepozornego burgera.. który

More food, love and dreams
Krówka 89

rozkaz! ".  I co o tym myślicie? Od razu pojawia się uśmiech na twarzy, nieprawdaż? ;) Taką małą przyjemnością może być np. kawałek ciasta. Może skusicie się na popularną krówkę? Moim gościom bardzo smakowała :) Przepis znalazłam tutaj ( klik ), lecz wprowadziłam kilka zmian :) Ciasto na dużą blachę Składniki: Ciasto : 6 szklanek mąki 300 g masła 4 jajka 4 łyżki miodu

My simple kitchen
Piegowaty wieniec 189

Piegowaty wieniec, to ciasto w kropki, ten z dodatkiem maku. Bardzo delikatne, puszyste i elegancko wyglądające :) Do tego polane karmelem, a właściwie krówką i posypane kolorowymi bakaliami po prostu kusi by je skonsumować . Polecam. Składniki: 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła (250g

Ciasteczkowy Potwór
Cukierki krówki dla cierpliwych 119

wychodzi mało cukierków ;) sami oceńcie! ;) Składniki (na około 150g-200 gotowego produktu, jakieś 12 cukierków): 1 litr mleka 3,2% (najlepiej jeśli macie dostęp do pełnotłustego mleka prosto od krówki:)) opcjonalnie ksylitol lub inne słodzidło do dosłodzenia (dla mnie mleko samo w sobie jest słodkie więc już niczym nie słodziłam) Sposób przygotowania: Mleko wlewamy na dużą teflonową patelnię lub rondelka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pyszne babeczki bananowo-orzechowe 162

wystarczająco słodkie i obeszło się bez dodatkowej słodyczy. Babeczki są miękkie i lekko wilgotne. Możecie upiec je w formie nadziewanych muffinek a do środka dodać ulubione dodatki - czekoladę, orzechy, krówki itp. Wtedy możliwe, że trzeba byłoby piec je chwilę dłużej. Składniki na ok 12 babeczek: 1 czubata szklanka mąki tortowej 3 łyżki mielonych orzechów laskowych lub włoskich 1 łyżeczka proszku

Ze smakiem i z pasją
Ciasto na adwokacie 70

Pyszne ciasto, które błyskawicznie znika z talerzy. Połączenie tradycyjnego smaku ciasta, z słodkim smakiem prawdziwych krówek i silną nutą ajerkoniaku. Z pewnością może wam zastąpić nie tylko każdą babkę serwowaną na święta ale również keks

Milion Smaków
Owsianek mak beza-cytryna 123

Pavlova-klasyczna                         Pavlova kakaowa Beza-krówka

KreatywnePiny
Schabowe z pieczarkami i cebulką 180

klopsiki z pieczarkami są już ostatecznie przygotowane, zwarte i gotowe czekają na sylwestrowy wieczór. Na jutrzejszy dzień zostawiam m. in ciasto, będzie to znana już z bloga  gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym bez pieczenia (przy okazji postaram się ładniej ją sfotografować, bo dotychczasowe zdjęcie raczej odstrasza, no cóż wykonywane było tuż przed zniknięciem ostatniego kawałeczka), nie zabraknie również

Kuchenne aromaty
Herbatnikowiec z budyniem 180

mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe - 2 opak płatki migdałowe masa krówka - 1 puszka woda gotowana do galaretek - 800 ml Sposób przygotowania: Masa budyniowa: Do rondla wlać pół litra mleka, dodać cukier, zagotować.  Mąki wsypać do miski, dodać żółtka i pozostałe mleko, zmiksować

Kuchnia Danusi
Czekoladowe ciągutki 133

Bardzo proste i bardzo czekoladowe. Mięciutkie, szybciutkie i lekko ciągnące. Czekoladowe ciągutki to ulubione ciasteczka mojego lubego :) Są wspaniałe w swojej prostocie i jeśli ktoś lubi miękkie ciastka albo krówki to z pewnością zasmakują :) Są mocno czekoladowe ale nie są za słodkie - będą smakowały i miłośnikom gorzkie jak i zwykłej mlecznej czekolady.  Zaliczam je do tego rodzaju smakołyków, które

Jedzeniomania
Szyszki z ryżu preparowanego 118

wiem czy jest sens pisać, że kiedy całkowicie ostygną stają się twarde i chrupiące... i tak nie doczekają tego momentu ;)   Składniki; 100g masła 700g cukierków irysy lub krówki (najlepiej ciągnących) 180g ryżu preparowanego Wykonanie: W dużym garnku rozpuścić masło na bardzo małym ogniu, dodać cukierki i stale mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając mieszania dodać preparowany ryż

Pyry na Gaz
Czekoladowe pancakes 92

Pamiętacie krówkę ze słoika? Gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi (a ma skojarzenie z zwierzęciem zamkniętym w słoiku), przepis na na krem krówkowy znajdzie tu. Zostało mi jeszcze trochę z ostatniej porcji, która idealnie wpasowała się jako dodatek do naleśników. Śniadanie dla żądnych słodyczy z rana – kakaowe pancakes, polane soczyście (lub mniej

Pink Envelope
Kajmakowa babka Wielkanocna / kajmakowe muffinki 147

Obowiązkowa na Wielkanocnym stole! Polecam szczególnie wszystkim wielbicielom krówek Ciasto nadaje się również idealnie do wypieku muffinek. Składniki: 100 g masła 1 puszka masy kajmakowej (400 g) 5jajek 4 łyżki cukru sok z 1 cytryny 180 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 30% garść migdałowych wiórków do dekoracji Przygotowanie: 3/4 kajmaku

Za drzwiami kuchni
Mazurek z orzechami i kajmakiem 177

zimnego 150 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 50 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego  200 g kajmaku o smaku krówki 50 g orzechów włoskich 50 g rodzynek powidła śliwkowe  Przygotowanie: Do misy miksera przesiać mąki, dodać cukier puder, cukier waniliowy, jajko i zimne masło pokrojone w kostkę. Końcówką

Ala piecze i gotuje
Migdałowiec bez pieczenia 278

Łatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami - budyniem, krówka i bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika. 'Migdałowiec bez pieczenia' Składniki ( na formę 22x13cm* ): - 1 duże opakowanie krakersów - 1 puszki masy kajmakowej/krówki - 100g płatków migdałowych * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki UHT - 2 łyżki cukru pudru * masa budyniowa

CookYourself

Proponowane wyszukiwania