krówka - 1351 przepisów (strona:72/91)

Babeczki Kajmakowe 194

Kuszące babeczki kajmakowe dla fanów krówki i wszelkich łakoci na jej bazie. Babeczki o dość "sypkich" spodach których serce stanowi czysty kajmak. Idealnie komponują się z wilgotnym delikatnym, rozpuszczającym się w ustach śmietanowo-kajmakowy kremem posypanym orzechami i polanym niczym innym jak... kajmakiem.   Babeczki Kajmakowe - Składniki: Ciasto: 2 jajka 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodka Strona
3 bit bez pieczenia 3052

krówkową (zamkniętą puszkę umieszczamy w miseczce z gorącą wodą i zostawiamy na 10-15 minut). Przygotowujemy krem do karpatki według przepisu na opakowaniu i wykładamy go na masę z krówki, na krem znowu układamy herbatniki. Na tym etapie bierzemy się za ubijanie śmietany 30%, gdy śmietana lekko się ubije, dodajemy do niej śmietan-fixy, by utrzymały właściwą konsystencję oraz łyżkę

upichcic
Szybki tort orzechowo - kajmakowy 193

dodać orzechy i alkohol. Można śmiało robić to mikserem. Krem może być dość rzadki, ale pamiętajmy, że jest na bazie masła, więc w lodówce stwardnieje. Krem kajmakowy: mała puszka "krówki"  3-4 czubate łyżki masła Oba składniki utrzeć razem i...gotowe. Biszkoptowe placki przekładać naprzemiennie oboma kremami. Górę i boki udekorować według gustu. Ja użyłam do tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miłosny Przekładaniec 361

każdą rozwałkować cieniutko. W temperaturze ok. 180 stopni piec około 3 minut, zanim zacznie brązowieć. Masa: 150 gram miękkiego masła, 1 puszka mleka skondensowanego (zagęszczone słodzone gotowane lub puszka "krówki" ), 1-2 łyżki koniaku lub spirytusu, 1 szklanka orzechów włoskich zmielonych. Masło, mleko, orzechy i koniak utrzeć na gładką masę. Ja używam miksera ręcznego. Placki obkroić, aby tworzyły równe prostokąty

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto karmelowe 189

temu w prowadzonym przez  Malinę  serwisie  Trendy Kosmetyczne . p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami z dodatkiem lodów 210

najstarsze i ponadczasowe, nie poddające się modom. Składniki: kostka margaryny , około pół kilograma mąki , 4 żółtka , 3 łyżki cukru , 2 budynie (ja użyłam o smaku krówki), 3 łyżki masła , 4 białka , 3/4 szklanki cukru pudru , dowolne owoce . Mąkę przesiać, dodać margarynę, żółtka i cukier. Zagnieść sprężyste ciasto. Zawinąć w woreczek i odłożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bitki wołowe z kaszą 220

teraz ;) Jedną z bohaterek jest wołowina, której kupić nie umiałam. Wypatrywałam mięsa ciemnego, nie wiedząc, że najsmaczniejsze jest jasne, czyli młode. To ciemne oznacza, że pochodzi z wiekowej krówki, jest twarde i bardzo trudne do uduszenia czy ugotowania. Ileż ja się namęczyłam piekąc, dusząc i gotując! Dopiero, kiedy jakaś doświadczona kucharka oświeciła mnie  i wytłumaczyła, jakie mięso

Codzienna kuchnia niecodzienna
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 170

przygotowaniu, bardzo bogata w smaku, niesamowicie efektowna. Zdjęcie jest, jakie jest - nie zwracajcie na nie uwagi. Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie bardzo, bardzo czekoladową masę, ciągnącą się niczym najlepsza krówka (podawajcie koniecznie w temperaturze pokojowej!). Na języku czujecie jednak nie tylko czekoladę - delikatnie piekące chilli sprawia, że tarta nabiera oryginalnego charakteru, a wyczuwalny w tle kardamon zmusza do zastanowienia się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciągnące karmelki z czerwonego wina. Mniam! 179

zimy u mnie zapachnie... Teraz opowiem Wam o karmelkach, które przygotowałam na próbę. Przepis znalazłam na  Coutellerie , i od razu wpadł mi w oko. Uwielbiam karmelki i ciągnące krówki, takie cukierki to więc jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Chciałam je przygotować w oryginalnej wersji, tym bardziej, że mam w domu całkiem sporo cydru. Miałam też otwartą butelkę wina

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Niedzielne słodkości - karmelki cydrowe 140

zdjęciach i mnóstwo zaległych przepisów - nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć). Jednak oglądając zdjęcia przypomniałam sobie ich smak - słodki, lepki, ze świeżą nutą bzu. Cudownie ciągnące, niczym najlepsze na świecie krówki-mordoklejki (może niezbyt elegancka to nazwa, ale ja ją lubię; poza tym wszyscy wiedzą, o co chodzi). Znalazłam je na blogu Coutellerie  i zakochałam się w nich od pierwszego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LISTOPAD 2014 125

Listopad w statystykach wyglądał tak : 419 polubień na FB       14 1 obserwujących       29 postów 42 ,823 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Domowe krówki   Burgery na ostro Makaron z e szpinakiem i kurczakiem  Dziękuję

Magiczne Życie Marty
Frittata 129

dzięki temu będzie pewność, że frittata w trakcie smażenia nie podejdzie wodą. Następnie roztrzepać jajka z mąką, mlekiem, startym serem ( frajda dla dzieci będzie się ciągnąć jak dawne krówki ciągutki)  i przyprawami i zalać nimi warzywa w misce, dokładnie wymieszać.Dorzucić oliwki. Wszystko wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć na dużym ogniu. Kiedy brzegi potrawy się zetną, przykryć patelnię dużym

pieprzny smaczek
586. W drodze. 158

Zdjęcie zrobione, muffina spakowana i w drogę.  10 godzin pielenia z małymi przerwami.  Dużo śmiechu, grill,  rozmowy, cisza, bolące plecy, ciasto drożdżowe na powitanie i ciągnące krówki na zakończenie, wszystko doprawione wiatrem i słońcem w południe, plecy trochę bolą, może trochę przemarzłam, ale w sumie było fajnie, w sumie jestem szczęśliwa, nie tylko teraz w ogóle ostatnio

More food, love and dreams
Puszysta owsianka 210

Składniki na jedną porcję. Składniki: 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka cukru palmowego SKWORCU 1/3 szklanki mleka Dodatki: 5 winogron 1 krówka Przepis: Do garnuszka wsypujemy płatki owsiane oraz siemię lniane. Zalewamy je wodą i podgrzewamy do momentu aż cała woda zostanie wchłonięta (stale mieszając). Następnie w spieniaczu do mleka umieszczamy zimne

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania