krówka - 1341 przepisów (strona:78/90)

Muffinki z krówką 156

Mamy weekend więc wypadałoby zrobić coś słodkiego dla rodziny i znajomych...Chyba każdy kocha krówki, kochamy je i my... Skladniki: 250g. mąki 1/2 szkl. cukru 3 cukry waniliowe 1 łyżecz. proszku do pieczenia 2 łyzki cappucino waniliowego 1 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju 2 jajka Składniki suche mieszamy razem w misce...Składniki mokre mieszamy w drugiej misce i po wymieszaniu

NaKońcuJęzyka
Podsumowanie Roku 206

kulinariada.blogspot.com/2013/07/quiche-srodziemnomorskie.html 11.  Zapiekane Jajka  http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/dieta-dzien-2-czyli-zapiekane-jajka.html 12. Szarlotka z Budyniem   http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/szarlotka-z-budyniem.html 13. Ser Żółty Panierowany    http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/ser-zoty-panierowany.html 14.Mufinki z Krówką   http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/muffinki-z-krowka.html 15. Deserek w Czekoladowym Kubku  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/deserek-w-czekoladowej-szklaneczce.html

NaKońcuJęzyka
Panforte - włoski piernik 569

syropie, wzbogaconym aromatem korzennych przypraw. Gotowe ciasto jest lepkie i ciągnące, co może nie przypomina tradycyjnego piernika, natomiast jego smak jest w 100% piernikowy. Reasumując, panforte to taka piernikowa krówka-ciągutka :) I jeszcze to bogactwo orzechów i suszonych/kandyzowanych owoców, które przywodzą na myśl tradycyjny keks. Włosi wiedzieli co robią, gdy obmyślali to wspaniałe ciasto, łączące w sobie wszystko, co kojarzy

Chilli Czosnek i Oliwa
Grzyby. Smaczne mleczaje. Krówki smażone z marchewką i cebulką. 176

jakim lesie jestem i co akurat rośnie, na co trafię. Czasami do koszyka włożę kilka sztuk grzybów z gatunku, na który mam pomysł przyrządzenia. Tak właśnie było z krówkami czyli mleczajami smacznymi. Kiedy je znalazłam pomyślałam, że byłyby pyszne usmażone z marchewką, cebulką więc musiałam sprawdzić czy mam rację. Miałam ! Przeczytaj dokładny opis Mleczaja smacznego i zobacz zdjęcia tego grzyba

Smaczna Pyza
Grzyby gatunkami. Mleczaj smaczny - krówka 431

Lactarius volemus to grzyb jadalny chociaż nie każdemu odpowiada jego dość specyficzny smak. Ale żeby się o tym przekonać trzeba po prostu samemu spróbować. Mleczaj smaczny jest popularnie nazywany krówką z powodu zawartości dość obfitej ilości białego mleczka, które pojawia się po przecięciu albo przekrojeniu owocnika. Inna nazwa to rydz czerwony ze względu na czerwonawy kolor. Zobacz inne grzyby

Smaczna Pyza
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

jogurtowa Babeczki nadziane chałwą Babeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki-majonezowe

Moje domowe kucharzenie
Likier krówkowy 10902

umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do butelki i chłodzimy w lodówce. Jak dla mnie alkohol musi się przegryźć, ale można krówkę pić od razu po przygotowaniu ;) Jeżeli lubimy gęstsze likiery możemy dodać więcej śmietanki, a jeśli wolicie rzadsze to możecie całkowicie z niej rezygnować. Z podanych składników otrzymamy

Emcia Pichci
Ciasto ala Kinder Maxi King 21480

Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180ºC, do suchego patyczka. Mleko zagotować z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, aż powstanie brązowa masa przypominająca krówkę. Gotującą się masę należy mieszać jak najrzadziej. Nie przerażajmy się jeśli się lekko przypali. Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone masę. Wsypać mleko w proszku i ucierać, aż powstanie gładka

Mania Gotowania
Sernik krówkowy na spodzie Oreo 158

naprawdę niezwykłą teksturę. Masa serowa jest niezwykle aksamitna, spód z ciasteczek Oreo oraz czekolada Daim, która znajduje się w masie, są cudownie chrupiące, a na koniec ciągnąca się krówka. Po prostu poezja. Jest to najlepszy sernik jaki zrobiłam. Polecam!! Sernik krówkowy na spodzie Oreo       Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo (2 opakowania) 50 g masła Masa

Mania Gotowania
Chrupkowe ciasto (nie tylko) dla dzieci :) 23950

sama podkradam je mojemu brzdącowi :) A w towarzystwie słodkiej polewy są jeszcze lepsze :) A więc polewę  o której wspomniałam wyżej robimy tak: 1 kostka masła 40 dag krówek 1,5 łyżki miodu.  To wszystko rozpuścić i gotować. 150 g chrupek kukurydzianych Chrupki pokroić na mniejsze kawałki. Dodajemy je do polewy i mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia

Olikowa kuchnia
Dietetyczne karmelki z moreli 333

Oszukane krówki, którymi możemy się ratować w czasie wszelkiego rodzaju diet odchudzających. Być może nie są bezkaloryczne, ale są tak słodkie, że istnieją małe szanse zjedzenia ich zbyt dużo. Zdrowe węglowodany z suszonych owoców z dodatkiem dobrych tłuszczy z orzechów - czego chcieć więcej? Składniki (20 karmelków): 100 g moreli suszonych 50 g migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych pół szklanki wody

sama złodycz
Szyszki z ryżu preparowanego 278

Dziś szaro, buro i sentymentalnie za oknem. Z sentymentu, wspominając dzieciństwo zrobiłam pyszne szyszki z ryżu preparowanego. Oryginalny przepis zawiera cukierki krówki, ja z córami ułatwiłam sobie sprawę i wykorzystałam gotową masę krówkową. Deser to może mało letni, słodki i lepki. Jednak w takie dni, dni wytchnienia od upałów - jak najbardziej polecam. A ile zabawy przy lepieniu :) Składniki: ( na około

kolorowotorcikowo
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 281

swojego wyjątkowego smaku, pamiętam go jeszcze z dzieciństwa, a mimo tego nadaje się niemal od razu do jedzenia. Oto mój tajny przepis na: Ciasto miodowe, podwójnie kremowe, czyli... miodowa krówka :) Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować: 2 jajka 0,5 szklanki cukru pudru 1 małe opakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki mleka ok. 150 g miodu 4 szklanki

Ratunku obiad
Prosty mazurek kajmakowy 812

trzeba mieszać, ale gdy masa zacznie się pienić i ciemnieć, należy jej uważnie pilnować i od czasu do czasu zamieszać. Kajmak jest gotowy, kiedy mocno zgęstnieje i nabierze barwy krówek. Może to potrwać nawet godzinę. Wyjmujemy wtedy wanilię i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Masło ubijamy na puch w oddzielnym naczyniu, a po chwili dolewamy cienką strużką masę kajmakową. Ubijamy jeszcze

Ratunku obiad