królik - 923 przepisów (strona:40/62)

Pomysły na prezenty dla pasjonatów gotowania 148

archiwum jakieś fajne zdjęcie, dołączyć plik do zamówienia i czekać na spersonalizowany fartuch. Proste, szybkie i efektowne! Kolejny fajny gadżet, który możecie podarować swoim bliskim to ocieplacz na jajka królik Luigi, kolorowy, zabawny a do tego niezwykle praktyczny.  Jeszcze jeden zabawny gadżet do podawania jajek to foremka kurczaczek. Podane w niej jajko przede wszystkim będzie miłą niespodzianką, a żaden

Cynamonowe szczęście
Kurczak w sosie śmietanowym 254

przygotowaniu, żeby móc „wstrzelić się w okno”. I dobrze by było, żeby można było je odgrzać, gdyby mała nie chciała jednak współpracować. Oryginalny przepis zakładał użycie królika, jednak ze względu na powyższe (oraz na cenę) postanowiłem użyć kurczaka. Składniki (dla dwóch osób): 1 pojedyncza pierś z kurczaka liście świeżej szałwii pół łyżeczki majeranku 5 ziaren ziela angielskiego

manslogblog
Paluchy z orzechami i czekoladą 128

listę zakupów. Że dzień znowu zleci zanim się obejrzę. Że tyle rzeczy na głowie a tu wieczny brak czasu. Wypijam do końca kawę. W międzyczasie wkurza mnie jeszcze niemiłosiernie królik, który daje czadu w klatce i zapomina, że to jeszcze pora spania. Aż czasami mam ochotę wyrzucić go na balkon ale moje sumienie mi na to nie pozwala. I wtedy

My simple kitchen
Powiew luksusu, czyli krem kasztanowy z truflami 145

sprawia, że czuję się taka dystyngowana i szykowna!), to ciągle mam problem z zaakceptowaniem daty w kalendarzu. Przecież jeszcze tyle jest do zrobienia! Już teraz czuję się jak Biały Królik z Alicji w Krainie Czarów : Muszę biec, jestem spóźniony! Czasem jednak warto się w tym przedświątecznym zamęcie na chwilę zatrzymać, usiąść przy stole (koniecznie z kimś bliskim!) i zjeść wspólnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DRINK Z GINEM, CUKREM TRZCINOWYM I GAŁKĄ – DISHONORED 2 163

jabłka, to samych potraw jest bardzo mało. W pomieszczeniach kuchennych często spotykamy garnki, w których gotują jakieś niezidentyfikowane zupy, zdarza się też, że w bogatszych dzielnicach znajdujemy upieczone wielkie króliki. Jednocześnie już od samego początku widać, że mieszkańcy Cesarstwa Wysp uwielbiają wszelakie trunki, pełno jest win, cydrów, czy nawet napoju gruszkowego. Już w misji w Dunwall w barze widać wielką

Nerds Kitchen
Bistro La Cocotte 100

francuskie przystawki: grzanki z foie gras, żabie udka, ślimaki po burgundzku, zupę cebulową i ostrygi. Sałaty z kaczą piersią , wątróbką lub konfitowanymi kaczymi żołądkami. Z dań głównych boeuf bourguignon, królika w musztardzie lub konfitowane udko kacze. Z ryb i owoców morza, oczywiście mule, dorady i ośmiornice. My dotarliśmy do Bistro w połowie listopada, a jako że na Marcina króluje

królestwo garów
Puree brokułowo-ziemniaczane ze szpinakiem 126

puree robiłam raz na drodze eksperymentu kulinarnego i wyszło pyszne. A dodatkowo zielony kolor na talerzu nastraja optymistycznie. My jedliśmy jako dodatek do  duszonego królika . Składniki: • 4 ziemniaki • 1 duży brokuł • garść liści szpianaku • 2 łyżki masła • sól, pieprz do smaku • 1/2 łyżeczki cukru Wykonanie: • Zagotować posoloną wodę, dodać obrane, pokrojone ziemniaki

To co kocham
Podsumowanie akcji "Grzyby i warzywa jesienne. 2016" 144

interesujący sposób, czym bardzo skusiła moje podniebienie :) A oto przepisy, które zostały zgłoszone do akcji w tym roku: Boczniaki pod warzywną pierzynką i "Uczeń architekta" Barszcz ukraiński Potrawka z królika Risotto z grzybami Sałatka z pieczonymi warzywami, soczewicą i ziarnami kakaowca Carpaccio z buraka Risotto z podgrzybkami Zupa krem z kabaczkiem Krem dyniowo-marchewkowy Krem dyniowy Kiszonka z kalafiora

Weekendy w domu i ogrodzie
Recenzja książki Lidl Kuchnia Polska wg. Karola Okrasy. 162

koneser i wielki propagator rodzimych kulinariów. Myślę że wszystkim miłośnikom gotowania książka przypadnie do gustu :)  W książce znajdziecie wspaniałe przepisy z kapusty, buraków, ryb leśnych skarbów a nawet królika.Dania mięsne i przepisy tradycyjne na święta. Książka jest w pięknej oprawie z kolorowymi zdjęciami. Jeśli jesteście zainteresowani nabyciem tej książki to podpowiadam że jest do nabycia w sklepach Lidl

Sama słodycz i szczypta chili
Szlakiem WGL 126

Prowadzą warsztaty na temat rozróżniania drzew na podstawie korony, kory, liści. Malinka (średnia córka) z pasją opowie o zwierzętach, a jest ich całkiem spora gromadka. Przytuli kurę, opowie o królikach, wyprowadzi kozy na łąkę, pokaże konie. Najmłodsza córka Kalinka umili czas uśmiechem. Miejsce przyjazne dzieciom. Idealne na „wiejskie” wakacje dla całej rodziny. Las, zwierzęta i walory edukacyjne to duże atuty

królestwo garów
Gremolata. Ziołowa przyprawa 175

duszona w winie i pomidorach. Skład tej ziołowej mieszanki doskonale podkreśla smak sosu i słodycz mięsa, wnosi odrobinę ostrości, cierpkości i świeżości. Z gremolatą świetnie smakuje też cielęcina, drób, królik czy ryby. Ale bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do lekkich dań z grilla, szczególnego smaku może też nadać zwykłej grzance z chleba. Przygotowując gremolatę należy pamiętać, że najlepsza jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Carry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 108

święta zasada przy krojeniu chili i zawsze wszystkim o tym przypominam!...z daleka od oczu i nosa i cóż z mojego mądrzenia się wyszło?, do wieczora oczy czerwone jak królik, a piekło, że hej...uważajcie Kochani!. Potrawka jest przepyszna, podawałam ją z ryżem i pęczakiem, a do tego świeża sałata z odrobina ziołowego dressingu. Carry z kurczakiem składa się

Apetyczna babeczka
Pieczone podudzie indyka 289

Pieczone podudzia indyka to łatwe do przygotowania danie jednogarnkowe. W przepisie tym zamiast indyka można wykorzystać kurczaka lub królika, jednak według mnie najlepiej pasuje tu właśnie indyk. Składniki: 2 podudzia indyka 3 marchewki 2 pietruszki słodka mielona papryka 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego imbiru ¼ łyżeczka mielonego chili ½ łyżeczki kurkumy oliwa sól Wykonanie: Marchewki i pietruszki

Mama Gotuje
Warsztaty Fit&Easy Warzywa dają moc! 125

Piramidy Żywienia opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia.  Przygotowywane menu było obszerne i znalazło się w nim m.in.: - curry z żabnicą - gulasz z ośmiornicy z tabbouleh - pilaf z królikiem w jarmużowej panierce - pierogi z karpiem, żurawią i romarynem - sałatki i koktajle. A o to fotorelacja z warsztatów

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z tuńczykiem, rukolą, pomidorem i kukurydzą 153

ochotę, na taką z tuńczykiem i dużą ilością trawy jak to mój tato mówi he he. Jak mu ktoś mówi o sałatce, to zawsze odpowiada, że trawę to jedzą króliki :)))). On na kotletach wychowany, to dlatego takie ma podejście :-)). Ja sałatki uwielbiam i robię, jak tylko mnie najdzie. Wam życzę udanego weekendu :-)) Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania