królik - 923 przepisów (strona:37/62)

Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora 108

smaku. Najlepiej użyć świeżego rozmarynu, ale jeśli go nie macie, dodajcie suszony, wcześniej utarty na proszek w moździerzu lub bardzo drobno posiekany. taką samą metodą jak kurczaka możecie przyrządzić królika. Przepis pochodzi z serwisu Greatitalianchefs.com W podobny sposób jak kurczaka cacciatore robi się kurczaka po toskańsku. Wypróbujcie podobne dania na duszonego kurczaka: Kurczak Napoleona oraz Kurczak w winie Elizabeth Taylor

Niedzielny kucharz
Ziemniaki zapiekane ze śmietaną – gratin ziemniaczane 211

propozycji obiadowych: – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynk parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa Ziemniaki zapiekane ze śmietaną – gratin ziemniaczane Przygotowanie

nietylkopasta.pl
CONSOMMÉ Z KRÓLIKA Z USZKAMI 126

CONSOMMÉ Z KRÓLIKA Z USZKAMI  RABBIT CONSOMMÉ WITH TORTELLINI

chefintheforest
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 82

Obiecuję, że w weekend będzie mięso. Wczoraj uzgodniłam z tatą szczegóły i jak wszystko się uda, na stole wyląduje królik. Ale póki co, nadal męczę Was moją typową kuchnią. Tym razem faszerowana biała papryka w sosie pomidorowym. My dodaliśmy do niej na koniec harissę , od której jesteśmy uzależnieni.  Składniki: 4 duże białe papryki 3/4 szklanki ciemnego ryżu 8 suszonych

Kardamonovy
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 199

Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – pulpety w sosie pomidorowym – polędwiczki z kurkami – polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym

nietylkopasta.pl
Bulion warzywny 119

Bulion czy wywar warzywny to podstawa wielu zup, risotta  (lub jego kaszowych odmian) i dań głównych (np. duszonego królika ). Podejrzewam, że każdy ma własny przepis na niego i dlatego nie ma dwóch bulionów smakujących tak samo. Każdy doprawia po swojemu. W moim nigdy nie może zabraknąć świeżego imbiru, lubczyku, liści laurowych i kozieradki, którą uwielbiam ze względu na zapach

Weekendy w domu i ogrodzie
Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie 88

większości klatek ze zwierzętami można było wejść. Każdy mógł dotknąć bądź pogłaskać małego misia, pelikana, papugę czy małą kózkę. To niesamowita frajda przede wszystkim dla dzieci. Zagroda dla królików w słowackim zoo stała się dłuższym przystankiem w naszej wycieczce. Bardzo lubimy jeść wspólnie pod chmurką. Wtedy wszystko smakuje lepiej! Artykuł Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie

Raj dla Podniebienia
Podróże i zielone smoothie z kiwi wg Aleex 155

pomidorów, świetnej fety, z pikantnymi papryczkami i oliwkami. W tym roku zachwycił mnie smak suszonych na słońcu pomidorów. Wszystko było pyszne: moussaka z bakłażanem, jagnięcina, owoce morza, ryba panierowana, królik w sosie cytrynowym, duszona wieprzowina. Zachwycały przesłodkie desery: ciasto czekoladowe w syropie, baklava, pudding, świeże oraz kandyzowane i suszone owoce. Cudownie smakowała oliwa, feta – zupełnie inna niż nasza, ser halloumi

W mojej kuchni
Steki wołowe duszone z suszonymi śliwkami i tymiankiem 145

bardzo popularny, mam do niego słabość. Steki wołowe duszone z wytrawnym winem, świeżym tymiankiem i śliwkami są niesamowicie soczyste i smaczne. W ten sam sposób przygotowywałam także mięso z królika i muszę przyznać, że również pasuje idealnie. Składniki (4 porcje) -4 steki wołowe -1 łyżeczka masła -2-3 szalotki -150 g suszonych śliwek -1 ząbek czosnku -1 szkl. wytrawnego białego

Zielona Kuchnia
Hiszpańska paella z zielonym groszkiem 110

Hiszpańska paella to zdecydowana królowa wśród dań kuchni Półwyspu Iberyjskiego. Jej odmian jest mnóstwo, zależnie od regionu, w którym jest podawana. Może być przygotowana z kurczakiem, królikiem, rybami, owocami morza lub mixta, czyli znajdziemy w niej i mięso i owoce morza.  To zdecydowanie moja ulubiona wersja i dziś właśnie taką przygotowałam. Bazą paelli jest sofrito, czyli przesmażona na oliwie

Kulinarne przygody Gatity
menu na wielkanocne śniadanie 142

żurku, to przypominam, że to śniadanie ;) Jajka - faszerowane z natką , - faszerowane orzechami , - marynowane w zalewie kminkowej Kiełbasa biała - pieczona w piwie Pasztety mięsny - wykwintny pasztet taty, - z orzechami , - z królika, - z wątróbki drobiowej z rodzynkami wegetariański - grzybowy , - z soczewicy z dynią Mięso pieczone - szynka pieczona z sokiem jabłkowym , - boczek faszerowany , - pierś indyka z ziołami Mięso gotowane - schab parzony w ziołach

Eksperyment sobotni
Boeuf bourguignon 152

kilku dniach. Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – boeuf strogonow – wołowina duszona w ciemnym piwie – gulasz wołowy z czerwonym winem – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem halloumi – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Sałatka do pracy i savoir-vivre... ❗ 100

stosowałem i to już w pierwszej połowie lat 90-tych. 2 kg warzyw, śmietana - wtedy jogurty ie były jeszcze popularne w obiegu do sałatek. Cały dzień byłem jak królik, czyli wegetarianinem, zanim nie wróciłem do domu...       Wróćmy do procedury przygotowania w pracy: wyjmujesz widelec i otwierasz pudełko... 😁       Dziś każdy może sobie sałatkę zabrać

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szybki obiad – kurczak w rozmarynie pieczony na ziemniakach 126

ugotowana w gorących źródłach. Cóż, jedni w Wigilię jedzą karpia z wanny, inni ośmiornicę z gorących źródeł… Życie… ;-). Oprócz owoców morza na wyspie tradycyjnie jada się też króliki, które w przeszłości żyły sobie dziko, (dzisiaj są hodowane) oraz drób, podawany w najprostszy sposób: z pomidorkami, cebulą, garścią dziko rosnących ziół i obowiązkowo ziemniakami, które wchłaniają aromatyczny sos wytworzony

Niedzielny kucharz
Fatto a Mano Ristorante & Vine Bar - pysznie i prawdziwie po włosku 121

fasolką (16 zł), to nowość w tutejszym menu. Zupa jest gorąca, sycąca i bardzo smaczna. Idealna na zimowy dzień. Następnie na naszym stole pojawiają się tortellini z nadzieniem z królika, podane z szynką San Daniele, pysznym i aksamitnym puree z marchewki, przybrane  rukola i posypane serem pecorino (36 zł). Danie nie dość, że jest wyśmienite, to na talerzu wygląda

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania