skutecznie redukuja chlor, niektóre metale ciężkie i zanieczyszczenia organiczne. Dla tych , którzy pragną wzbogacić swoją dietę w magnez polecane są filtry AQUAMAG . Teraz coś o tych 3 krokach... 3 KROKI ..idealny program dla spragnionych smaku, ale i dla ceniących sobie nowoczesny design pasujący do każdej kuchni i na każdy stół... Ja osobiście nie wiedziałam(...)mięte i orzeźwiający napój gotowy! Można dodać lód, można i 3 łyżki wódki...zmiksować i stworzyć prawdziwe alkoholowe koktajle na upalne wieczorki ze znajomymi. Oto cały sekret 3 kroków z Dafi ! Im więcej fantazji... im więcej owoców..im więcej pragnienia...tym więcej zdrowych i gaszących pragnienia napojów! To takie proste. Zdrowie na wyciągnięcie ręki. Kto ma dzieciaki
Z Kuchni Do Kuchniinstrukcja jak przygotować dekoracje z czekolady. Znajdziemy też podpowiedzi jak kroić świeże zioła, przygotować własną sól ziołową czy filetować rybę. Mnóstwo podstawowych w kuchni czynności opisanych jest krok po kroku - np. przygotowanie owoców, warzyw, ryb i mięsa do dalszej obróbki. Makarony, faworki, jajka w koszulkach czy kruche ciasto - z tą książką na pewno udadzą się każdemu(...)rzeczy też tutaj znajdziecie. Ogólna ocena: świetna książka, dopracowana, dobrze przetłumaczona. Dodatkowo zilustrowana bardzo przyzwoitymi zdjęciami, dzięki czemu całość robi naprawdę dobre wrażenie. Duża część przepisów została dokładnie krok po kroku zilustrowana: Tytuł: "Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku" Cena: 59 zł na stronie Wydawnictwa Książkę otrzymałam dzięki uprzejmości
Kraina Tysiąca Smakówsushi serwowane w większości restauracji również nie jest wykonywane w sposób tradycyjny, często jest bardzo zamerykanizowane, by lepiej trafić do zachodnich podniebień.W artykule pokażę jak zrobić sushi krok po kroku — poczynając od gotowania ryżu, przygotowania składników i zawijania rolek na macie bambusowej. Wykonamy następujące rodzaje sushi: maki (zarówno futomaki, jak i uramaki) oraz nigri.Ryż do sushiPodstawą(...)Maki powinny mieć taką wielkość, aby można było je zjeść w całości.UramakiUramaki to inaczej obrócone ryżem do zewnątrz maki. Wykonujemy je w sposób analogiczny. Kroki od 1. do 4. należy powtórzyć, a następnie:5. Obracamy nori ryżem do dołu.6. Na środku płata bez ryżu kładziemy wybrane składniki.7. Zawijamy ciasno od strony bez ryżu
Food Squareinnych – niezwykle łagodne, przy zachowaniu hinduskich smaków. Aby łatwiej było poznać tę kuchnię osobom, które nie miały z nią styczności – pokazuję jak zrobić butter chicken krok po kroku. Teraz, gdy mamy pachnące, świeże malinowe pomidory curry jest jeszcze lepsze. Marynata: 2 łyżki gęstego jogurtu (np. greckiego) 1 łyżka soku z limonki lub cytryny 1/2 łyżki świeżego, startego imbiru(...)podajemy z ugotowanym na sypko ryżem basmati (ten ze zdjęcia ugotowałam z kilkoma strąkami kardamonu) lub z chlebkami naan lub roti. Post Butter chicken – indyjskie curry z kurczaka krok po kroku pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakumaki - rolki z większą liczbą składników i ryżem wewnątrz oraz ura maki - ryż znajduje się na zewnątrz rolki. Źródło: http://osushi.pl/historia-sushi/ http://natemat.pl/5269,wszystko-o-sushi-historia-jak-to-ugryzc-czemu-tyle-kosztuje-i-jak-zrobic-je-w-domu Domowe sushi krok po kroku Składniki i akcesoria: 500 g ryżu do sushi 8-9 sztuk nori - prasowane algi wasabi marynowany imbir (opcjonalnie(...)serek Philadelphia paluszki krabowe, awokado, ogórek (tradycyjny California roll) krewetka,ogórek,papryka Przystępujemy do zwijania. Przytrzymujemy wypełnienie, żeby się nie rozleciało, i zaczynamy zwijać matę bambusową. W pierwszym kroku należy zakryć całe wypełnienie. Następnie zwijamy resztę rolki. Kiedy mata zaczyna zawijać się razem z sushi podwijamy ją trochę i znów zwijamy kawałek. Po zwinięciu ściskamy jeszcze matę, aby zbić trochę
Mania GotowaniaZapraszam was na szczegółowy opis przygotowania tego specjału. Mam nadzieję, że podejmiecie wyzwanie i przygotujecie ten przysmak w swoim domu, bo naprawdę warto!!!! Żeberka w sosie barbecue (instruktarz krok po kroku) Składniki: około 1 kg żeberek wieprzowych (2 płaty) olej 2 łyżki octu winnego kieliszek whiskey lub wódki ½ szklanki woda Marynata: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżka ciemnego
Mania GotowaniaCała tajemnica dobrej pizzy tkwi w cieście. Ja długo szukałam receptury na miękkie ciasto idealne i myślę, że w końcu ją znalazłam. Jest lekkie, puszyste, nie
Szefowa kuchniObiecałam to wrzucam etapy tworzenia tortu lepiej późno niż później :P. Niestety nie jest ukazane jak kolejno były tworzone pingwiny jednak trochę wyobraźni i pracy a
Pudełko rozmaitościW październikowych poleceniach coś do picia (zdrowego, oczywiście), zobaczenia, poczytania, a także zmiany przyzwyczajeń. Zapraszam:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyZ zamiarem opublikowania przepisu na zakwas "nosiłam" się już od dłuższego czasu, ale jakoś tak zawsze odkładałam to na później. Aż nadszedł chyba ten
Smaczne ZdroweLasagne to jeden z ulubionych obiadów mojego męża. Przygotowuję ją bardzo często, i chyba nigdy nam się nie znudzi. Po spaghetti Bolognese jest to chyba najpopularniejsze
Mania Gotowaniadroższy). Mocno rozgrzewamy patelnię i wrzucamy mięso – ma głośno skwierczeć – w tej potrawie chodzi o to, aby smażyć szybko i na dużym ogniu! Miskę z pozostałościami marynaty zostawiamy do kroku nr 6. Mięso cały czas mieszamy drewnianą łopatką i smażymy do momentu, aż nie będzie lekko brązowe. Co do woka, niestety swoje prawdziwe zastosowanie ma on tylko na żywym ogniu
Nerds Kitchenwędzone kiełbasy 20 dkg wędzonego boczku 0,5 l zakwasu pół szklanki śmietanki 18 % łyżka masła 4 duże ziemniaki sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe 4 jajka KROK 1 Marchew i seler obieramy. Marchew kroimy na plastry równej grubości. Seler kroimy na 4 części KROK 2 Pokrojoną marchew, seler oraz białą kiełbasę w całości wrzucamy do garnka z wodą(...)doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem ok 20 minut. KROK 3 W między czasie kroimy w plastry wędzona kiełbasę, a w kostkę wędzony boczek usuwając nadmiar tłuszczu. KROK 4 Myjemy por po czym kroimy jego białą i jasno zieloną część w kostkę. Por podsmażamy na łyżce masła dopóki nie zmięknie. Przesypujemy z patelni do naczynia. KROK
smacznieinatematjajko 1 łyżka oleju1 łyżka wódki (dla nadania chrupkości ciastu)1 szklanka wody przegotowanej (ciepłej)łyżeczka soliKrok 1: Składniki wrzucamy do garnka i mieszamy łyżką. Krok 2: Wyrabiamy ciasto rękami na stolnicy, dodając jeśli konieczne mąki aż do momentu gdy ciasto przestanie lepić się nam do rąk. Krok 3: Dobrze wyrobione ciasto wkładamy do plastikowego worka(...)łyżka koncentratu pomidorowego2-3 ząbki czosnku (kwestia gustu) starteszczypta soliłyżeczka octu białegokostka Knorra (wołowego) łyżka/2 łyżki Kuminu (dostępny w sklepach typu kuchnie świata lub też sklepach ziołowych)Krok 1: Mięso mieszamy z składnikami wymienionymi powyżej (z wyjątkiem, kolendry, knorra i groszku)Krok 2: Wrzucamy wszystko na rozgrzany olej lub oliwęKrok 3: Dodajemy kostkę Knorra i podsmażamy mięso
Smaki Brazylii