dwóch zabaw blogowych. Dlatego trzeba sprostać zadaniu i odpowiedzieć na pytania :) The Versatile Blogger Award czyli 7 faktów o sobie : 1 mieszkam w lesie - dosłownie mam do lasu kilkanaście kroków 2 uwielbiam dobrą kawę - przeważnie z większą ilością mleka - a kiedyś nie piłam jej wcale 3 kocham gotować :) 4 kocham też koty - szczególnie rudzielce 5 uwielbiam malować paznokcie - niestety
Magiczne Życie Martynaturalne cukry z rodzynek. I naprawdę niczego więcej nie trzeba do pełni szczęścia i smaku! Na dodatek ta wersja nie wymaga pieczenia, a przyrządzenie jej to zaledwie kilka prostych kroków. Do wykonania spodu ciasta użyłam niezwykle aromatycznej mieszanki od firmy Ziarenkowo. Skład pasuje idealnie do całości, jeśli jednak nie jesteście jej posiadaczami, możecie zrobić podobny miks samodzielnie. Wszystkie potrzebne
peanutbuttermonsterDużymi krokami zbliża się sesja.My studenci lubimy coś chrupać kiedy trzeba wkuwać,zajadamy stres!Zajadajmy go zdrowo, NIE CHIPSAMI, NIE CHRUPKAMI!a to przepis na moje szybkie pizzerinki! Mini pizzerinki Składniki gotowe ciasto francuskie (może być nawet to z biedronki: http://www.smaczne-blogowanie.pl/wp-content/uploads/2012/09/ciasto-francuskie-z-biedronki.jpg) papryka zielona, papryka czerwona, boczek wędzony ewentualnie, wersja light szynka wędzona (daje super zapach) cebule, ketchup
Kuchnia moimi oczamigotujemy ok. 10min 4. Dodajemy przyprawy (ile i czego, to już zależy od Waszych kubków smakowych. Ja mam ochotę na coś ostrego, więc dodaję duuuużo papryki!) 5. Ostatnim krokiem jest zblendowanie zupy 6. Po przelaniu jej do miski, dekorujemy nasionami/orzechami i dodajemy pokrojoną w kostkę mozarellę (której nie ma zbyt dużo, bo zawsze podczas krojenia podjadam ;p) Pyszna, rozgrzewająca, zdrowa
Kitchens AlphabetWykonanie;Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cynamon i mleko. Podgrzewamy do temperatury ciała. Zalewamy pokruszone drożdże i odstawiamy na 5 minut. Następnie dodajemy cukier, sól i jajko. Mieszamy. Kolejny krok to mąka. Dodajemy stopniowo cały czas mieszając. Zagniatamy ciasto i wyrabiamy do momentu aż będzie odchodzić od ręki. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie formujemy bułeczki i znowu odstawiamy
Anioły w kuchniSkładniki :Tort przełożony kremem / masąbanansok z cytryny Wykonanie : Biszkopt przekładamy kremem / masą Przekrajamy na pół Połówki odwracamy o
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęWykonanie : Biszkopt przekładamy masą / kremem również z wierzchu Odcinamy boki tortu Tak powstała podstawa auta oraz po złożeniu dwóch boków
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęWykonanie : Biszkopt przekładamy masą / kremem i pokrywamy również z wierzchu Zaznaczamy boki tortu aby były takiej samej wielkości Odcinamy boki tortu Boki tortu
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęPieczemy dwa biszkopty jeden okrągły drugi kwadratowy - przekładamy masą / kremem aby miały taką samą wysokość ( średnica biszkoptu okrągłego powinna mieć
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęZaskakująco pyszne , dające mnóstwo energii śniadanie :) Składniki : Chleb tostowy masło orzechowe banan Wykonanie : Przygotowujemy 4 kromki chleba tostowego Każdą smarujemy masłem orzechowym z
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęSkładniki : 2 puszki kukurydzy - w sezonie można użyć świeżej pół pęczka szczypiorku ( najlepiej z cebuli ten gruby ) pół sporego chili bez pestek 2 jajka
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęJuż kiedyś pisałam jak bardzo zauroczyła nas baba drożdżowa z dodatkiem dyni- baba na bani, tym razem poszłam krok dalej i stworzyłam na tym przepisie ciasto drożdżowe z dodatkiem śliwek i kruszonki, no ba cóż by to było za ciasto drożdżowe bez kruszonki... W cieście nie ma ani grama produktów zwierzęcych więc może być ciastem wegańskim, dla mnie
Smaczne Zdrowekojarzą mi się z jesienią. W wakacje królowały kanapki, owoce i świeże warzywa. Nie było czasu na delektowanie się kawą i pancakes w długi, niedzielny poranek.Przychodzi teraz ogromnymi krokami jesień. Zimno, ale kolorowo. Ciemno, ale z klimatem.A u mnie..szykują się nowe przepisy.. rozgrzewające i poprawiające humor podczas jesiennej chandry.Składniki na 8 małych placuszków:1 szklanka ugotowanej kaszy
CzarnawisienkaWedług autorów potencjalnym zastosowaniem ALV003 jest zabezpieczanie chorych na celiaklię przed śladowymi ilościami glutenu w codziennym pożywieniu, na które jesteśmy narażeni mimo rygorystycznie przestrzeganej ścisłej diety.Badania te to pierwszy krok na drodze preparatu do wprowadzenia na rynek, rozpoczęły się już kolejne międzynarodowe wieloośrodkowe badania z udziałem 500 chorych na celiakię. Prawdopodobnie minie jeszcze wiele lat zanim preparat trafi do sprzedaży
głodny alergik