krok - 500 przepisów (strona:25/34)

C - Indycze galaretki z chińszczyzną 130

gotujemy razem około 10-15 minut.Po tym czasie wyjmujemy mięso, które następnie obieramy, a wywar warzywny  przelewamy przez durszlak oddzielając warzywa od wywaru, który w kolejnym kroku doprowadzamy do wrzenia i do którego dodajemy żelatynę energicznie mieszając do jej rozpuszczenia (ilość zgodnie z proporcjmai podanymi na opakowaniu).Do małych pojemniczków przekładamy warstwowo warzywa (rezygnujemy z ugotowanej natki pietruszki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pierś z kurczaka w pikantnym sosie pomidorowym 334

dodać posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cebulkę i w paseczki papryczkę chili (można pozbyć się pestek – zależy jak ostro lubicie). Zeszklić. Następnie dodać pomidory, podlać 2 łyżkami wody (ten krok pomijamy, gdy używamy pomidory z puszki). Dusić do momentu rozpadnięcia pomidorów. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić cayenne, papryką i ziołami włoskimi. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów