dodając cukier puder.Sposób przygotowania:Mąkę, proszek do pieczenia i sól łączymy ze sobą w jednej misce. W drugiej, ubijamy masło i cukier na gładką masę. Kolejnym krokiem jest wbicie jajka i dodanie cukru z wanilią. Następnie dodajmy po łyżce mąki, miksując do czasu połączenia się składników. Na koniec dodajemy do ciasta masę kokosową i dokładnie mieszamy
Słodkie PrzyjemnościNastępnie dodajemy po jednym żółtku i ziarenka wanilii, ciągle mieszając.Mąkę pszenną i ziemniaczaną łączymy razem z proszkiem do pieczenia w oddzielnej misce i dodajemy do maślanej masy. Ostatnim krokiem jest ubicie piany z białek i dodanie jej do masy. Ja to zrobiłam w dwóch turach, za pierwszym razem po prostu dokładnie wymieszałam, a za drugim już tylko lekko poruszałam
Słodkie PrzyjemnościsoliSposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 170`C.W misce mieszamy roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Dodajemy cukier, jajko i ekstrakt z wanilii. Orzechy łuskamy i miażdżymy, dodajemy do masy. Ostatnim krokiem jest dodanie mąki wymieszanej z sodą i solą.Podłużną formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy około 60 minut.Smacznego
Słodkie Przyjemnościpoczątek masło ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę, ciągle miksując dodajemy po jednym żółtku a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian ze śmietaną.Kolejnym krokiem jest dorzucenie do ciasta rodzynek i większej części zmiażdżonych na małe kawałki orzechów. Białka ubijamy i połowę dodajemy do ciasta - łączymy delikatnie łopatką. Następnie dodajemy drugą połowę białek i świeżą żurawinę
Słodkie PrzyjemnościSylwester zbliża się wielkimi krokami. Coraz więcej propozycji wpada mi w oczy, ale wcale nie jestem nimi zachwycona, być może jest to związane z minionymi świętami, nie wiem. Ja jeszcze nie wiem co znajdzie się w moim Sylwestrowym menu, być może będzie to Miodownik który ostatnio wypróbowałam. Jest dużo fajniejszy w smaku niż piernik, a mimo wszystko ma w sobie
Słodkie Przyjemnościmielimy. Dodajemy cukier z wanilią, mieszamy i odstawiamy.Do drugiej miski wbijamy żółtka i miksujemy razem z cukrem na gładką masę, następnie do żółtek dodajemy rozpuszczone masło, łączymy. Kolejnym krokiem jest dodawanie do ciasta po łyżce masy serowej i miksowanie na najwyższych obrotach.W oddzielnej misce białka ubijamy na sztywną, puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do ciasta.Dużą, prostokątną blachę
Słodkie Przyjemnościmiksujemy na mus - odstawiamy.Do wysokich naczyń wlewamy około 1/3 musu z kiwi, następnie dodajemy na wierzch 3-4 łyżki jogurtu naturalnego. Wyrównujemy - w razie potrzeby wycieramy naczynie do czysta.Kolejnym krokiem jest wlanie na jogurt około 3 łyżek musu z truskawek i udekorowanie pucharka gotową bezą.*Smacznego!*Deser najlepiej przygotować przed samym podaniem. Składniki można przygotować wcześniej i trzymać w lodówce
Słodkie PrzyjemnościWiosna zbliża się wielkimi krokami szkoda by było, żeby tuż przy mecie rozłożyła nas jakaś choroba, dlatego dziś polecam wszystkim bombę witaminową! Robi się je momentalnie, a smakują idealnie. Dziś na śniadanie na przykład robię sobie takie zielone smoothie z kiwi, banana i pomarańczki. Takie zestawienie owoców nie dość, że zahamuje apetyt na słodycze, to jeszcze pokryje dzienne zapotrzebowanie
Słodkie Przyjemnościkina, ale jutro nie odpuszczę! Zrobię sobie jakąś długą, przyjemną wycieczkę, w końcu muszę zrzucić troszkę tego i owego przed prawdziwym latem. Już nawet poczyniłam w tym kierunku pewne kroki, zaczęłam ćwiczyć JOGĘ! Ha, humor od razu się człowiekowi poprawia, jakieś lepsze nastawienie jest, no i ta gibkość. Jedyny minus? Ograniczam słodycze, ograniczam a nie rezygnuje. Jedno takie ciacho jeszcze
Słodkie Przyjemnościwbijamy jajka i lekko je roztrzepujemy, następnie dosypujemy cukier i ubijamy do podwojenia objętości - utworzenia się lekkiej piany.Następnie do masy jajecznej dolewamy oliwę i ekstrakt goździkowy - ponownie miksujemy.Kolejnym krokiem jest dodanie do masy mąki pszennej wymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do prostokątnej dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia
Słodkie Przyjemnościciasta. Następnie odstawiamy do całkowitego ostudzenia.Przygotowanie kremu orzechowego:Do miski wrzucamy miękkie masło, dodajemy cukier puder i mieszamy, gdy masło połączy się z cukrem wbijamy jajko i dalej ubijamy.Kolejnym krokiem jest dodanie zmielonych orzechów laskowych i mąki. Po wymieszaniu krem przekładamy na ostudzony kruchy blat a następie równo go rozprowadzamy.Wierzch dekorujemy pokrojonymi na plasterki gruszkami i posypujemy cukrem cynamonowym.Wstawiamy
Słodkie Przyjemnościcukru waniliowegomąka około 300 g - lub więcejSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i mieszamy. Następnie dolewamy ekstrakt waniliowy, dodajemy cukier, sodę i proszek do pieczenia - łączymy. Ostatnim krokiem jest dodanie mąki - masa powinna być klejąca, powinno dać się uformować lejącą się kulkę - ciasto powinno przypominać konsystencją ciasto na lane kluski - nie powinno być zbyt ciężkie.Łyżkami nabieramy masę
Słodkie Przyjemnościnagrzewamy do 180`CNa samym początku przygotowujemy pucharki – kajzerkom odcinamy wierzch, następnie wydrążamy środek, lekko ugniatając spód. Na dno każdej bułki wsypujemy pokrojoną na drobno szynkę i szczypiorek. Ostatnim krokiem jest wbicie do każdego pieczywa po jednym jajku.Tak przygotowane pucharki wstawiamy do piekarnika na około 5-7 minut – do momentu ścięcia się jajka. Przed podaniem posypujemy je solą i pieprzem
Słodkie Przyjemnościkiedyś? Możecie coś polecić, może jakaś fajna knajpka, abo po prostu danie do wypróbowania? Mi z WB kojarzy się tradycyjne Fish and Chips - ciekawa jestem, czy rzeczywiście na każdym kroku, można napotkać w ulicznych knajpkach ten fast food - który, ja osobiście, jestem pewna polubiłabym od razu! Fish and Chips to typowe dla Londynu - uliczne danie, podawane w gazecie
Słodkie Przyjemnościcukru pudru250 g serka naturalnego - nie solonego0,5 kg truskawekSposób przygotowania:Białka ubijamy do białości razem z dodatkiem soli. Gdy masa będzie zwarta dodajemy ocet i ponownie miksujemy. Ostatnim krokiem jest wymieszanie mąki ziemniaczanej z cukrem pudrem i dodawanie tej mieszanki stopniowo - mniej więcej łyżeczka na minutę miksowania.Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wylewamy w dwóch
Słodkie Przyjemności