krem - 19817 przepisów (strona:958/1322)

Sernik z truflą czekoladową 296

się rozpuści , co jakiś czas mieszamy. Po lekkim wystudzeniu wstawiamy do lodówki na godzinkę . Masa czekoladowa lekko nam zgęstnieje i wtedy dodajemy cukier puder i likier. Ubijamy mikserem aż krem zwiększy swoją objętość . Wylewamy na zimny sernik , wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki na całą noc. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Pyszny murzynek 243

Proste i szybkie ciasto, a zarazem bardzo smaczne.  Murzynka można też przełożyć kremem budyniowym lub ze śmietany. Pyszny murzynek SKŁADNIKI: jajka - 4 szt mąka - 2 szkl cukier - 1,5 łyżki masło - 1 kost ( 250) gr kakao - 3 łyżki mleko - 0,5 szkl proszek do pieczenia - 2 łyżeczki POLEWA jajko - 1 szt kakao - 3 łyżki cukier - 3 łyżki margaryna

Kuchnia Danusi
Zupa dyniowa 265

Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę. Dodajemy do naczynia z zupą. 7. Dodajemy 2 duże łyżki śmietany, aby zupa była delikatniejsza. Doprawiamy do smaku. Oczywiście może to być także zupa krem

Kuchnia Pełna Pasji
Miodownik - ciasto z orzechami i karmelem 271

miodu Wszystkie składniki wkładamy do garnuszka, zagotowujemy "masę" ciągle mieszając. Gotujemy ok 10 minut. Wykładamy masę na 3 część ciasta, pieczemy na złoty kolor. Do ciasta wykorzystujemy także gotowy krem karpatka, przekładamy placki. Dodatkową zaletą tego ciasta jest to, że samo ciasto możemy upiec 1-2 dni wcześniej;) co przy świętach może być niezwykle przydatne

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasteczka z bananami i czekoladą 262

smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie sami! Palce lizać:) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany Przygotowanie: 1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm) 2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana. 3. Każde

Kuchnia Pełna Pasji
Sernik z orzechami i masa kajmakową 359

uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ekstrakt z wanilii, ponownie miksujemy. 3. Do twarogu dodajemy żalatynę, kolejny raz miksujemy. 4. W drugiej misie ubijamy śmietanę kremówkę, aż będzie miała konsystencję gęstego kremu. Stopniowo dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką. 5. Na spód tortownicy ok. 26cm. wykładamy herbatniki. (ja wykładam dwie warstwy). 6. Połowę masy serowej wykładamy na herbatniki. Następnie

Kuchnia Pełna Pasji
Nalewka czekoladowa na rumie 206

Uwagi: Kiedy pierwszy raz robiłam nalewkę czekoladową, to za słabo rozpuściłam czekoladę, przez co cała nalewka po dwóch miesiącach leżakowania zgęstniała mi do tego stopnia, że przypominała raczej gęsty krem, niż nalewkę. W takiej sytuacji nie ma co panikować, wystarczy dolać nieco alkoholu i mocno wstrząsnąć, żeby się dobrze wymieszało. Nalewka nie straciła przez to na walorach smakowych

Passions hobbies life
Niecodzienny krem z marchewki. Z tahini i sumakiem 193

jeszcze ją w swojej kuchni wykorzystam, nie tylko w wytrawnej wersji. Wracając do zupy - zgodnie z zapewnieniami Limonki wyszła bardzo aromatyczna, gęsta i sycąca. Dla mnie ideał jesienno-zimowego kremu, gdy wiatr hula za oknem, a człowiek chce się rozgrzać. Taki comfort food, któremu bardzo ciężko się oprzeć. Spróbujcie koniecznie. Zupa marchewkowa z tahini i sumakiem Składniki: (na 6 porcji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pavlova 153

Składniki: 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny Krem 500 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru lub więcej zależy od tego jaka ma być słodka śmietana. owoce Wykonanie:  Białka ubijamy na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy ocet i mąkę

O kuchni z uczuciem
Szarlotka wykwintna 417

jajko 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na masę: 1 kg jabłek 175 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 litra soku jabłkowego krem z 2 szklanek bitej śmietany cynamon mielony kawałki grubo startej czekolady WYKONANIE Z  masła, cukru, mąki, jaj, wanilii i proszku robimy kruche ciasto i wkładamy do lodówki

W kuchennym oknie Ewy
Zupa krem z ziemniaków i pieczonego czosnku z wędzonym pstrągiem i pesto 185

całość zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie. Wtedy do zupy dodajemy ząbki czosnku wyciśnięte z łupinek.  Zdejmujemy z ognia i blendujemy na jednolity krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, możemy dodać więcej bulionu. Doprawiamy białym pieprzem. Wszystkie składniki pesto umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Gotową zupę przed podaniem dekorujemy kawałkami wędzonego

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta czekoladowa 229

pszennej 0,5 kostki schłodzonego masła ( ja dałam 150 g) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 1 ugotowane żółtko 1/2 szklanki bitej śmietany ( do ozdoby - ja nie korzystałam) krem: 2 tabliczki czekolady deserowej ( ja dałam mleczną) 1 szklanka śmietanki 30% 1/4 szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Schłodzone masło posiekać ,  dodać przesianą mąkę , cukier

Cukier&Puder
Ciasto czekoladowe z malinami 303

pieczenia 5 łyżek ciemnego kakao bez cukru 90 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao  60%- ja oczywiście użyłam czekolady  mlecznej 100g 2 łyżki masła 5 łyżek śmietanki krem ówki 30% lub 36% 4 jajka, osobno żółtka i białka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1,5 szklanki malin - dałam 400 g malin  mrożonych ( najlepiej wcześniej rozmrozić

Cukier&Puder
Łatwe ciasto waniliowe bez jajek 645

stopni przez ok. 50 minut do tzw. 'suchego patyczka'. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe! :) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, polać karmelem lub przekroić i przełożyć ulubionym kremem.  Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Placki z serka wiejskiego 3123

patelnię, smarujemy olejem i smażymy na niej placuszki po kilka minut z każdej strony (podczas smażenia, patelnię przykrywamy pokrywką). Gotowe przekładamy na talerz i podajemy np. z sosem wiśniowym , kremem orzechowym  lub posmarowane masłem z awokado

Kuchenny Skrawek Nieba