krem - 19817 przepisów (strona:951/1322)

Sezamowy majonez 214

Wszystkie składniki oprócz olejów umieszczamy w naczyniu i miksujemy blenderem, około minutę. Następnie cienką strużką wlewamy oleje, nie przerywając miksowania. Całość powinna zacząć emulgować i wytwarzać się jasno brązowy "krem". Majonez ten zaraz po ukręceniu będzie miał dość rzadką konsystencję, natomiast po chwili w lodówce jego gęstość wzrośnie. Skomentuj

MamaOskarka
Kasza. Szparagi. Zupa. 128

gości u nas co drugi dzień. Ciekawe kiedy dzieciarnia się znudzi? Póki co korzystam z okazji, że jeszcze ciągle są szparagi, choć już niedługo oraz z wielkiego apetytu domowników. Krem z zielonych szparagów z kaszą gryczaną składniki 1 cebula 2 średnie ziemniaki 1 pęczek zielonych szparagów śmietana 18% bulion warzywny pieprz, sól kasza gryczana - sypka wykonanie: W bulionie warzywnym (około

Przysmaki Karolki
Ciasto Kubuś 200

bitą śmietaną na wierzchu. Ciasto jest pyszne, polecam. Składniki: Biszkopt: 200 g cukru 300 g mąki tortowej 6 dużych jajek 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Krem: 900 ml soku przecierowego typu Kubuś o ulubionym smaku (u mnie marchew, jabłko, pomarańcza) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 250 g masła   Masa śmietanowa: 330 ml śmietany

e-PrzepisyKulinarne
Ciasteczka świąteczne- amoniaczki 128

już przez nasze prababcie. Składniki 50 dag mąki 15 dag cukru 5 dag smalcu 1 jajo 3/4 szklanki mleka 0,5 łyżeczki amoniaku w proszku Aromat cytrynowy Marmolada lub krem czekoladowy Wykonanie Z mąki, cukru, smalcu i jaja ugniatać ciasto. Wcześniej rozpuścić amoniak w mleku, dodać kilka kropel aromatu i po trochę dodawać do wyrabianego ciasta- aby uzyskać odpowiednia konsystencję

Tradycyjna Kuchnia
Tarta jabłkowo- migdałowa 95

łyżka śmietany Składniki na masę migdałową: 7 dag mielonych migdałów 8 dag cukru 4 łyżki śmietany Składniki na masę jabłkową: ½ kg jabłek 8 dag cukru ½ szklanki rodzynek Składniki na krem: 1 szklanka śmietany 2 jaja 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Z podanych składników zagęścić ciasto, wylepić tortownicę i wyciągnąć brzegi. Upiec na złoty kolor. Składniki masy migdałowej wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Serowy pucharek pachnący kawą 56

łyżki mocnego naparu z kawy 1 łyżka wódki 1 łyżka kakao Wykonanie: Czekoladę rozpuścić na parze i zmiksować z serem i cukrem pudrem. Wlać alkohol, kawę i dokładnie wymieszać. Krem rozłożyć do pucharków, wstawić do lodówki i przed podaniem oprószyć kakao

Tradycyjna Kuchnia
Tort waniliowy na cieście majonezowym 97

proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać sztywno ubitą piane i aromat. Piec w temperaturze 170 stopni około 60 minut w dużej tortownicy. Składniki masy waniliowej (polecam również inny krem waniliowy ) 1 jajo 5 żółtek 3 serki waniliowe homogenizowane 3 płaskie łyżki żelatyny 1 kostka margaryny 1 ½ szklanki mleka w proszku ¾ szklanki cukru 2 okrągłe andruty Kakao 1 puszka kajmaku waniliowego

Tradycyjna Kuchnia
Tiramisu truskawkowe dla dzieci 107

Tradycyjne tiramisu składa się z biszkoptów nasączonych kawą i alkoholem. Dodatkowo do kremu dodaje się surowe jajka. Nic więc dziwnego, że jest deserem podawanym wyłącznie dorosłym. Ja dziś proponuję pewną alternatywę tego pysznego, włoskiego deseru- dla dzieci. Składniki: ½ kg truskawek 400 dag jogurtu biszkoptowego 1 paczka biszkoptów 1 Kubuś truskawkowy 1 tabliczka czekolady deserowej cukierki ozdobne lub posypka kolorowa Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Rurki półfrancuskie 96

Uwielbiam te rurki! zarówno z bitą śmietaną, kremem waniliowym czy marmoladą:) Z każdym nadzieniem są przepyszne!  Składniki: 1 kostka margaryny, 1 szklanka gęstej śmietany, 3 szklanki mąki, 50 dag dżemu, marmolady (lub tradycyjnie bita śmietana), cukier puder do posypki, tłuszcz do formy. Wykonanie: Mąkę posiekać dokładnie z margaryną i dolewając powoli śmietanę wyrobić ciasto.  Rozwałkować cienkie placki, pokroić

Tradycyjna Kuchnia
Zupa rybna z kaszą jaglaną 123

Coś w sam raz na piątkowy obiad. Pyszna zupa krem z filetów rybnych, podana z kaszą jaglaną i śmietaną. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki bulionu 1 cebula 2 filety rybne (ja użyłam dorsza) 1 marchewka sól, pieprz liść laurowy 1 łyżka masła klarowanego majeranek koperek Wykonanie: Kaszę zalać 2 szklankami bulionu i gotować przez 5 minut z liściem

Tradycyjna Kuchnia
Zupa krem z pomidorów i soczewicy 91

Zdrowa, pyszna i pożywna zupa krem z pomidorów. Dziś nietypowo- z dodatkiem gotowanej soczewicy i kostkami soi. Wyszła naprawdę pyszna! Składniki: pomidory w puszce 400 g soczewica gotowana w puszce – 250 g świeża bazylia oliwa do podsmażenia 1/2 cebuli 2-3 ząbki czosnku 600 ml wywaru drobiowego lub warzywnego sól, pieprz do smaku jogurt naturalny 5 łyżeczek przecieru pomidorowego + opcjonalnie

Tradycyjna Kuchnia
Sernik na zimno ekspresowy 134

masła, 1 szklanka cukru pudru, 2 żółtka jaja, 2 galaretki agrestowe, 1 galaretka wiśniowa, tłuszcz do formy, wiórki kokosowe do formy, 1 paczka herbatników. Wykonanie: Ser utrzeć na krem- odstawić. Masło utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, połączyć z serem i wszystko razem dokładnie wy mieszać. Galaretkę agrestową rozpuścić w ½ litrze wrzącej wody, ostudzić i lekko tężejącą wymieszać z masą serową

Tradycyjna Kuchnia
Dietetyczna napoleonka czekoladowa 105

stron, aż się zbrązowi gotowe pieczywo (4 kromki) wykładamy na spód prostokątnego naczynia żaroodpornego lub silikonowej blaszki następnie wykładamy masę serowo-budyniową  i znów pieczywo gdyby krem wyciekł formujemy ładnie boki wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc, żeby mieć rano pyszny deser ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Biszkopty /prawie bezy/ 137

stewią na sztywną pianę dodajemy budyń i miksujemy chwilę (10 sekund;p) na najniższych obrotach formujemy małe beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam wyciskarki do kremu, ważne żeby były malutkie wtedy ciasto szybko zeschnie podczas pieczenia pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Odchudzony kopiec kreta 135

czerwonej fasoli 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki serka homogenizowanego 4-5 łyżek stewii lub innego słodzidła 2 łyżeczki kakao krem: 400-500g sera białego Emilka aromat waniliowy 2 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka setwia wg. smaku 2 banany Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy kilka razy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Proponowane wyszukiwania