krem - 19817 przepisów (strona:954/1322)

Spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym i mielonym mięsem 173

wersji nieco ambitniejszej można zamiast pomidorów z puszki użyć świeżych – podsmażając je wówczas na oliwie i dusząc podobnie jak np. w prezentowanej w innym przepisie zupie krem z pomidorów z migdałami . I polecam takie rozwiązanie w każdym wypadku, gdy dysponujecie nieco większą ilością czasu, a pora roku jest taka, że możliwe jest kupno dobrej jakości dojrzałych pomidorów. Realnie będziecie

Kulinarna Pokusa
Jajka faszerowane z majonezem i łososiem 206

nich żółtka, pozostawiając połówki białek. Żółtka dokładnie rozdrabniamy i mieszamy z majonezem na gładką masę. Masę z żółtek i majonezu umieszczamy we wgłębieniach białek, najlepiej używając strzykawki do kremów. Na szczycie umieszczamy następnie kawałki plastrów łososia oraz koperek. Uwagi Obok lub zamiast wędzonego łososia można użyć również kawioru - zarówno czarnego jak i czerwonego. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-89 {margin

Kulinarna Pokusa
Zupa krem z zielonego groszku 198

ciężko nam jest znaleźć czas na przygotowanie obiadu. Na takie okazje zawsze mam w zanadrzu opakowanie mrożonego groszku, z którego mogę przygotować pyszną, pożywną i przede wszystkim ekspresową zupę krem.  Składniki: 450g groszku (mrożony lub świeży w sezonie) 600ml bulionu 2 szalotki łyżka masła  1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki soku z limonki sól i  pieprz

Piąty grzech główny
Drożdżowa tarta ze szparagami. 153

perfum, bo pojęcie „bilard” oznaczało dwa krągłe cycki. Mogło być gorzej. On gra a my korzystajmy z tego, co nam pora roku ofiaruje. Dziś szparagi. Nie następny przepis na krem ze szparagów, szparagi z boczkiem albo szparagi z omletem. Tego pełno. Dziś tarta ze szparagami, podana w trochę inny sposób. DROŻDŻOWA TARTA ZE SZPARAGAMI, DOJRZEWAJĄCĄ SZYNKĄ, JAJKIEM W KOSZULCE

ladykitchen
ciasto dla Mamy 26 maj -- torta per la mamma il 26 maggio 171

jajka, dodajemy 100 g cukru, 100 g soku z limonek i wstawiamy garnek na palnik. Masę podgrzewamy na średniej mocy palnika , cały czas mieszamy i ubijamy trzepaczką, żeby krem nie przywarł do dna . Po kilku minutach (6-8 minut)mieszania masa stanie się jasnożółta, gładka i gęsta Gdy masa będzie już gęsta i kremowa, ściągamy rondel z palnika, dodajemy

w mojej kuchni
JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? 151

szparagów? Oto kilka moich propozycji!  Kaszotto ze szparagami Jajko w koszulce na szparagach Pełnoziarnisty makaron świderki ze szparagami i oliwkami   Sałatka ze szparagami i miętą     Krem ze szparagów białych Jajka ze szparagami, beszamel    Tarta ze szparagami Pozdrawiam,  Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kosteczka pomidorowa alla Babeczki wytrawne Apetina smak: India papaja curry vs Tapas grillowana papryka i oliwki 124

Warzywna kosteczka marchewkowa z bardzo oryginalnymi kremami. Nie mogąc się zdecydować wybrałam walkę smaków:  Tapas vs India. Obydwa wypadły świetnie i swoim aromatycznym smakiem nadają całego charakteru tej przystawce. Moją walkę jednak wygrywa India, definitywnie jest ona moją nową małą miłością ! Polecam serdecznie wypróbowanie obu smaków. Ciekawa jestem, który Wam posmakuje bardziej. :) Kosteczkę robi się bardzo szybko, więc będzie

KreatywnePiny
Tort jeżynowo-śmietankowy z bezami 132

masą jajeczną. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wylać masę i wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić.   Krem : 250 g serka mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając go po łyżce pod koniec ubijania

Chocolate Muffin Blog
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 403

Jakie są proporcje ? I czy kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części mąki , 2 części masła i 1 części

Ostra na Słodko
Pavlova z bitą śmietaną i owocami 100

Deser ten jest idealny na lato, kiedy mamy pod ręką świeże owoce. Spód stanowi grubsza beza. Na wierzch smarujemy bitą śmietanę lub dowolny krem do tortów. Na samą górę układamy truskawki, borówki, maliny lub cokolwiek co mamy pod ręką. Całość przyozdabiamy listkami świeżej mięty

KuukBuuk
Szarlotka na kakaowym spodzie z różową pianką 165

szkl. cukru kryształu (Diamant) 1 kostka margaryny (Palma z Murzynkiem) 3 łyżki oleju 3 łyżki kakao (DecoMorreno) 2 łyżeczki proszku do pieczenia (Gellwe) 1 łyżka gęstej śmietany 18% (Piątnica) Krem: 6 białek 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy, malinowy (Dr. Oetker) Nadzienie: 1 kg jabłek 1/2 szkl. cukru (Diamant) 1 cukier wanilinowy (Gellwe) 1 mały kisiel jabłkowo-gruszkowy Słodki Kubek opcjonalnie

Kolorowy Przepisownik
Młoda marchew z ziemniaczkami - dla niemowląt po 4 miesiącu 86

którą można podawać dziecku już po 4 miesiącu. Oczywiście lepiej jest wprowadzić najpierw samą marchewkę, a dopiero potem zupki warzywne. Dla tak małego dziecka powinna być zmiksowana na gładki krem. Na zdjęciach prezentuję troszkę mniej zmiksowaną, bo takie już podaję swojego Dziecku. Po 6 miesiącu można dodać, np. natkę pietruszki, koperek. Ja dodaję, bo lepiej Małej smakuje taka zupka. Pamiętajmy

Kolorowy Przepisownik
Polenta z kremem serowym 65

monotonia zimowych smaków - polecam polentę, czyli danie z "kaszki" z mąki kukurydzianej. Można przygotować wcześniej w dużej ilości i podawać na bardzo różne sposoby. Mój ulubiony - z kremem serowym i śmietaną. Cudownie rozgrzewa w chłodne zimowe

Milion Smaków
Penne z kremem serowo-grzybowym 83

Pyszne i sycące danie na szybką kolację. Ja używam zawsze makaronu pełnoziarnistego ale można też użyć zwykłego. Do kremu koniecznie gorgonzola

Milion Smaków
Tarta z truskawkami i mango 39

Pyszne połączenie sezonowych, polskich truskawek i egzotycznego mango, zanurzonych w śmietankowym kremie na lekkim kruchym spodzie

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania